Ha már ruszki meg túlélõ.... http://www.knifeup.com/russias-spets...vival-machete/
Printable View
Ha már ruszki meg túlélõ.... http://www.knifeup.com/russias-spets...vival-machete/
A kés téma kicsit túl van lihegve szerintem mindenhol.
Rengeteg olcsóbb kategóriás kés pl Mora, Martini, Hultafors min megfelelõek.
Kérdés ki mit akar velük. Nekem 10cm-nél nagyobb késem nincs (jó, a Dragonov bajonettet leszámítva de azt nem használom).
Minek van a balta akkor?
Persze ha csak egy kés meg minden...meg menedék építés...acél......kisfa...om.....
Sokat meg kell tapogatni, hogy meglegyen a megfelelõ.
Legdrágább fix pengésem 28000Huf-Lovász csinálta, a legolcsóbb fix 3500 HuF-Mora 860 MG, ez a kettõ van fixbõl.
Tehát kár túllihegni szerintem, de úgyis túllihegjük nem csak itt......:)
en kes temaban az arany kozeputat valasztom mervadonak.
szerintem egy jo kest 3 dolog hataroz meg. 1 anyagminoseg, 2 forma, 3 elkeszites minosege.
jo anyagbol, megfeleloen elkeszitve, egy jo tervezesu kes a legjobb. ha ez a harom megvan egy jo kest kell, hogy kapjunk.
az arazast szerintem a gyartas ami a leginkabb befojasolja. a kes acel nem draga, foleg mivel egy viszonylag kis darabrol van szo. a kes formaja az szellemi termek igy nehez bearazni de nemhiszem, hogy barmelyik kes megtervezesenel is tobbet agyaltak volna egy ket oranal.
a gyartas minosegere kell odafigyelni es akkor egy sorozatgyartott kes is nagyon jo termek lehet. (lasd schrade kesek vagy mora)
megfelelo minosegu anyagbol, jol megtervezett kest, megfelelo minosegben elo lehet allitani es piacon arulni viszonylag olcson/elerheto aron.
az ilyen csilliardokba kerulo keseknel vagy a gyartas kerul sokba. (usa/eu-ban dragabb gyartatni mint kinaba. vagy egyedei keszites es a kovacs annyit ker amennyit nem szegyell) vagy csak egyszeruen a forgalmazo ceg pofatlan es ugy van vele, hogy ugyis megveszik.
ezert maradok a kozep ar kategorias keseknel, tokeletesen megfeloek.
Ha még csak a gyártás.... a név ugye
Én 1 egyszerû gyerek vagyok, nem szeretek bonyolítani.
Meg is van a két megfelelõ
Szerintem is a középutat kell keresni de a tömeg gyártott kések csak ritkán jó minõségûek pl. Mora kések minõsége csökken a többi Kínába települt gyártóról nem is beszélve. Egyébként érdekes lenne ugyanolyan acélból készült gyári kést kisipari minõséggel összehasonlítani.
Akkor ha a "játékokból "elegetek lesz ..ajánlok helyettük valamit! ;)
Csatolmány 7207Csatolmány 7208Csatolmány 7209Csatolmány 7210Csatolmány 7211Csatolmány 7212
Szóval!
Ez egy IFA rugó darab,egy jó barátommal cseréltem.Õ pár évtizedig malacok kettévágására használta,tehát nem mai penge és nem kímélve volt.
Amit változtattam rajta.
Hat centit levettem belõle és a feles nyelezés helyett,ez a penge most teljesen végig van a nyélben.
Újra nyeleztem egy elvágott balta nyélbõl,három csavarral,ragasztva.Kapott a nyél(amit a saját kezemre csináltam) egy vízszigetelõ,UV-álló burkolatot,ami fel lett érdesítve.
Kapott egy bõr tokot,dróttal megvarrva,ahol kell passzentosra csinálva.Fejjel lefele se esik ki,de mégis könnyû elõvenni.
Szépen megéleztem,majd felpolíroztam,(nagyon nem kell,mert ez szerszám).
Aztán jött a teszt....Nem kell kímélni..mert EZ NEM MEGY TÖNKRE! Érthetõ ugyi?
Írtatok sokmindent baltáról,késekrõl,bozótvágókról...
Miért tuti a "nagy kés"?
-EZ ANYAG...200000 km-en át pár tonna sódert hurcolászott,majd pár tucat disznó gerinc sem volt probléma....akkor egy kis tüzifa???:cool:
-OCCÓ---nemoccópici :nanem: bárhol találtok a bontóban,békebeli valódi acélt..nem a mai gagyiacélokat...HRC?..bocsi nem mind1?..amíg teszi a dolgát..
-Te is meg tudod csinálni...és örülsz neki...mert alkotni jó! ...venni mindenki tud a fotelból..
-ütheted vághatod,áshatsz,kaszálhatsz,fõzhetsz...borotv álkozhatsz vele...
-amit evvel nem tudsz ki/elvágni...azt nem is kell.....fát,drótot,törhetsz a fokával követ,téglát,feszegethetsz bármit,mert derékszögbe hajlik(persze ahhoz kell egy két méteres csõ...kipróbáltam,....nem semmi!))
-Nagy késsel vághatsz gazt,füvet a menedék alá,nádat,gallyat a tetejére...ez baltával nem menne...szeletelhetsz répát,húst(az almát meghámozom vele)...ezt baltával?:confused:,áshatsz kukacot,vagy vízelvezetõt a kis helyed köré,palántázhatsz vele,a krumplit,gombát kiáshatod...soroljam....ezé van a népeknél egy életre ilyen cucc.....
De hát ..ki kell próbálni!
Doom
Jó hogy barkácsolsz de ez a vas messze nem tud annyit mint egy késes mester minõségi anyagokból szakszerûen összemókolt terméke. Nekem is van ilyen sufnituning és minõségi kés is, össze is hasonlítottam, a minõségi penge mindenben jobb. Azt gyorsan hozzáteszem hogy tényleg egyedi kés nem kis szériás.
..Én imádom a kihívásokat,Drága Barátom....tegyünk egy próbát....Idézet:
ez a vas messze nem tud annyit mint egy késes mester minõségi anyagokból szakszerûen összemókolt terméke
Kapjak a kezem közé ..egy ilyen ...."minõségi/szakszerûen" terméket...befogom a satuba,pengével felfelé..és megküldöm ezzel a cuccal....a két él majd "dolgozik" egymáson...fel is veszem videóra....
Mondjuk én fogok egy flexet és kiigazítom,de ha marad nyoma az sem baj..legalább még egyedibb lesz....
...nem kell ám,nem akarlak provokálni,csak viccelek...senkitõl nem kérnék ilyen hülyeséget....azé az a "minõségi/szakszerûen túl sok pénz egy videóra....
Bocsi megint nem engedik ,hogy válaszoljak!
Na leírom még eccer :duhos:
Szóval ,kérnék egy ilyen szakszerûen/minõségi terméket ,amit befogok a satuba éllel felfelé.Aztán megküldöm ezzel a kiskéssel.Oszt meglátjuk mi történik!:eek:
Csak vicc volt....senkit nem akarok szívinfarktusba kergetni!:haha: