Meg tennéd, hogy meg méred a derék heveder szélességét ?
50 mm-es a csat ?
Köszönöm.
Printable View
Csatolmány 1848
nelem ez a zsák is tetszik:thumbup
Mit lehet tudni róla? Eléggé világháborús kinézete van. :)
köszönöm GAZDA az információt. természetesen nem használnám tetszett nekem a megoldás egyszerû és praktikus:thumbup
Nekem egy Maxpedition falcon2 hátizsák van és nem bántam meg,hogy 47 ezeret adtam érte,elötte volt m tramp meg mfh ilyesmi hátizsákom ( 8 ezer forintosak kb ) és mindegyik szét szakadt 1 év alatt...
Csatolmány 1871
nekem semmilyen katonai zsákom nincs, viszont látom, hogy szinte mindenki ilyenekben gondolkozik. Értem, hogy tartós meg military strapabírás (ezügyben vannak kételyeim amúgy) de az outdoor felszerelésgyártók pl. évtizedeket fejlesztenek egy-egy zsákon, túrázók, hegymászók tapasztalatai alapján fejlõdõ, javuló vállpántok, zsebek, anyagok... szerintem kényelemben semmi nem veri a jó civil hátizsákokat, bár tény, hogy nincs belõlük ilyenolyan terepszín. (VauDe, Karrimor, Osprey, Deuter, STS, Arcteryx, stb.) Ezek a zsákok általában elképszetõen kényelmesek, jól pakolhatóak és könnyû bennük mozogni, szellõznek, stb.
A másik ami elõ-elõjön, a vízállóság. Amennyire én látom vízálló hátizsák nem létezik (kivéve a háton is viselhetõ drybageket, de hát azok általában nem kényelmesek, sõt) és a zsákokhoz adott esõvédõ jobbára egy kalap szamócát se bír, ha meg igen, akkor a hátadon folyik végig a víz és áztatja be a zsákot. Csak a pack liner mûködik, legalábbis vízállóság ügyben, ha komolykodunk, minden más csak móka. Nem nagyon értem, hogy hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy a hálózsákját kívülre függeszti - csak egy példa, de elég fontos, ott nem tudod szárazon tartani, amin pedig az életed is múlhat.
Valaki már pedzegette, hogy pl. a MOLLE szíjak tök feleslegesek Átlag Gézának, amivel jobbára egyet is értek, de marha jól néznek ki. (nekem is tetszenek) de kb annyi értelmük van, mint a terepszínnek, vagy a túraboltokban kapható cuccok 75%-ának: semmi.
Remélem nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban. Csak mindig furán nézek azokra akik ilyen bevetésre tervezett motyókkal közlekednek, pláne városban. Persze sokat fejlõdött az amit a katonák viselnek/használnak akárcsak a magyar surci óta is, és sok esetben a katonáknak készülõ cuccok nagyon hasznosak és jó árban vannak, csak mi nem vagyunk katonák. Szívesen olvasnám a vékeményeteket errõl.