Még nem ismertem, köszönöm. Érdekes.
Printable View
Ebben mi lehet? Fém? Vagy valami más vegyi anyag? Úgy néz ki mint a kocsonya.
http://kuruc.info/r/6/129046/
:hanyas:
Valószínûleg a tároló aljára leülepedett anyagok, homok, fémszemcsék, ásványi anyag mehettek a rendszerbe.Vagy a kút már xarakszik, és trutyit, sáros vizet hozott a nagy vízkivétel miatt. Ezek csak tippek.Ha nem zárt a rendszer, akkor még szúnyog lárva is belekerülhet a tárolóba.Évente illik mosatni a glóbusz tartály belsejét, és a csõrendszert sem árt néha átmosni.Gyakorlatba a glóbusz mosást minden magára adó cég megcsináltatja évente. Ezt az átveszem kényszerrel megoldást nem minõsítem.Ez az eredménye, ha baxnak a településre.Pénz bejön, a többi nem számít!
http://www.geocaching.hu/images.geo?...e=cache_images
egy elég jó összefoglaló a tavakról,víz szempontjából a Hazánk a király,csak egy jó víztisztító kell+peca+gyufa,Magyarországon a legkönnyebb a túlélés egy felkészült preppernek...
Sajnos gond lett a vízszûrõmmel, ami a vezetékes vizet szûri a mosogató alatt.
Áprilisban cseréltem szûrõket, most meg egyszer csak csatornaszaga lett a víznek.
Elõtte a fél éves szûrõkkel nem volt semmi gond (csak gondoltam ideje a cserének).
Aquafilter FP3-HJ-K1
http://www.vitalnet.hu/wp-content/up...11-300x204.jpg
A történet:
-Sokat utánaolvastam a vízszûrõknek, majd megvettem egyet ami az elképzeléseimnek megfelelt.
-Felszereltem a szûrõt. 5mikron mechanikai szûrû - vízlágyító, vas eltávolító szûrõ - szénszûrõ - kapilláris membrán (kapilláris membrán: leírás szerint:kiszûri az egyes baktériumokat, vírusokat 0,02 mikron méret felett)
-A víz kicsit keserûnek/savanyúnak tûnt, így a vízlágyítót kivettem ami megoldotta az ízproblémát. (Mikor még szûrõválasztásnál tartottam arra jutottam, hogy vezetékes vízre úgyis elég egy mechanikai és egy szénszûrõ.)
-Elsõ szûrõcserekor a kapilláris membrán maradt, mert annak hosszabb a csereperiódusa, de mikor összeszerelés után a nyomást ráadtam, eltört benne valami így kikerült a rendszerbõl, maradt: 5 mikron - üres - szénszûrõ
-Következõ cserére találtam akciós csomagot FP3-hoz, így gondoltam nem probléma egy plusz mechanikai szûrõ. A csomag tartalma: 20mikron - szénszûrõ - 5mikron (olcsóbb volt mint egy szénszûrõ és egy 5 mikron).
Aztán most jött a kellemetlen meglepetés, a büdös víz :(.
A problémát valószínûleg az okozta, hogy a szénszûrõ után volt még egy mechanikai szûrõ amiben el tudtak szaporodni a baktériumok, mivel ott már elvileg nincs klór a vízben. Csak ez a szûrõház volt büdös és nyálkás szétszereléskor, másik kettõnek klóros szaga volt.
-Kukába a büdös szûrõ, kimostam az egész rendszert és az elõzõhöz hasonló összeállítást visszaállítottam (10u - üres - szén).
Remélem most jó lesz.
Valóban alapja annak a véleménynek, hogy van mikor a szûrõvel csak ártunk a víznek.
Jó ötlet, én sajnos nem találtam megoldást még ilyenre :(.
Valamikor kútvíz tesztelésére keresgettem indikátorokat a különbözõ anyagokra, de drágák.
Barkács megoldásra nem akadtam.
Még medence vizének karbantartása miatti kutatásomkor találtam valami olyasmi módszert hogy ph és orp alapján egy táblázatból meghatározható a klórtartalom.
http://bolthely.hu/tarhely/pokershop...ter_ORP_pH.pdf
(Mûszerek ebay-rõl)
Bár felesleges hogy mennyi van benn, a lényeg gondolom csak a jelenlét jelzése.
A gond az, hogy eltérõ tulajdonságú szennyezõket akarsz vizsgálni és viszonylag pontos eredményt vársz. Ez olcsón nem fog menni. Egyébként meg azt mondom, teszteld a szûrõd vörösborral. Keverj egy liter vízbe 2 decit, utána szûrd át. Ha az alkohol átmegy, az nem baj, de minden más átjutása (szín, borkõsavsav) már felhívja a figyelmet arra, hogy a szûrõvel gond van. Legalábbis azzal, ami nem pl. csak arzénre, vagy csak klórra van kihegyezve, hanem széles spektrumú.
A desztillált ivóvíz az élet vize
"Sajnos az „ivóvíz” fogalmának mostanában annyira homályos a ténybeli tartalma, hogy sokan elhitték azt, hogy az igazán egészséges ivóvíz valamiféle speciális „leves”, mindenféle „ásványi anyaggal”, meg „vitaminokkal”, meg „élõ-anyagokkal”. Az ezt hívõ emberek rettegnek a teljesen tiszta víz, a tiszta H2O ivóvízként fogyasztásától. Elhitették velünk azt, hogy „halálosan mérgezõ hatású, holt víz” a méregmentes teljesen tiszta desztillált víz, s hogy pl. „halálos sóhiányt” is okozhat ivása a napi vízveszteség pótlására."