Talán mert nincsenek gátlásaik, nem gondolkodnak mi a helyes, mi nem, csak teszik a dolgukat.
(Egy geddon esetén az emberek közül is valószínûleg a gátlástalanok élnének tovább. De ez megint oda vezet, hogy meddig mennél el.)
Printable View
Igen,ez így van...de lehet ,hogy a patkány a Föld Anya édes gyermeke???.....az állatoknak minden meg adatik a Földön ami az életükhöz kell,amíg mi emberek keserves túlélõ üzemmódban fogunk vegetálni,õk fel fognak lélegezni..."hogy na végre rend van,legelhetünk,vadászgathatunk( ha éhesek vagyunk) nyugodtan".....
A patkány csak eszik, ürít és szaporodik. Nincs bonyolult lelki világa, nem kell neki a társaság, akár egyedül is elvan élete végéig, nem kell beszélgetőpartner, nem igényel szeretetet. Az ember ennél azért összetettebb élőlény. De ilyen tekintetben a döglégy, a poloska és a férgek meg még inkább tiszteletreméltók, hiszen nekik még annyi se kell mint a patkányoknak. :)
Volt már olyan hogy megmentettem egy patkányt a macskánktól és szabadon engedtem. (Jó régen volt.) A macska nem ölte meg, hanem csak kínozta és nem bírtam már hallgatni a rémült patkány sivalkodását. Nem sérült meg, úgyhogy másnap szépen kiborítottam egy vödörből, messze a háztól.
Nem tudom hová kellene áttenned,mert nincs ilyen topic.....már hogy olyan topic nincs, hogy pl "Mi lesz késõbb?" persze tartalékolgatunk,jó kések vannak stb.....de mi lesz a geddon után 10 évvel,50 évvel,mikor az unokáink lesznek a "jó vadász" korban....meggyõzõdésem,hogy a Föld nem sokára vissza állítja az egyensúlyt és a dölyfös ,beképzelt emberiség megtanulja mi az alázat......egyek leszünk a testvéreinkkel,akikben ugyan olyan piros vér folyik..egy a sok faj közül..és azok fognak élni akik tudják ,hogy hol a helyük.
"A patkány csak eszik, ürít és szaporodik." ...túlélõ üzemmódban mi is ezzel fogjuk tölteni az idõnket :rolleyes:
Rossz helyzetben ugyanúgy szükség van a barátokra, a családra, a szeretetre, a lelki "karbantartásra", a pihenésre, a biztonságra, a nyugalomra, a beszélgetésre. Bármilyen SHTF helyzetet veszünk alapul a történelemből, soha nem volt olyan hogy az ember jól eléldegélt volna egy patkány szintjén.
Igazad van..az oroszlán sincs a patkány szintjén,a varjú sincs a giliszta szintjén....de mindannyian részesei a Rendszernek ,egyikük sem létezhet a másik nélkül...ezt felejtettük el.Barátok???? vegyük a pásztort aki a kutyájával egész nyáron a hegyekbe van,a marha pásztorok a lovukat kényeztetik,a rendõr kutyája az életét adja a gazdájáért,,,,a történelemben sokszor siettek a nem ember barátok a segítségünkre...meg érdemlik a tiszteletet mert az állatoknak is....."Rossz helyzetben ugyanúgy szükség van a barátokra, a családra, a szeretetre, a lelki "karbantartásra", a pihenésre, a biztonságra, a nyugalomra, a beszélgetésre. "
Úgy látom vannak dolgok amikben egyetértünk, vannak amiket másként gondolunk. Nincs is ezzel probléma, nem lehetünk egyformák :).
Múltkor állatorvosnál láttam hoztak egy kedvencnek tartott nyuszit. El is gondolkodtam.
Õ gyógyíttatja, babusgatja, szeretgeti, én régen tarkón csaptam, megnyúztam a nyulakat...
A pókot viszont õ lehet lecsapja, én meg kiviszem a házból (Párom fél tõlük).
:thumbup igen ,nem viszonyulunk egyformán a dolgokhoz......régebben a kutya bolt elõtt ült egy hajléktalan a földön..biztos szóltak a vásárlók ,mert kijött a tulaj és elzavarta.........gondolkoztam,hogy sértõ lett volna adni neki egy konzervet,vettem 10-et nem hiányzott volna.......
Ma szejjelvagdaltam egy csomo kinott, foltos gyerekruhat -volt koztuk GAP-es is :)- fegyvertisztito rongynak. Illetve muvelodok optika illetve ujratoltes temaban a neten. Eldugtam -nagy nehezen- vagy tucatnyi konzervet.