Vatera vagy helyi ócskapiac esetleg ha ismersz öreg MÁV-ost vagy fuvarost.
Printable View
Vatera vagy helyi ócskapiac esetleg ha ismersz öreg MÁV-ost vagy fuvarost.
A subát, ill. a hagyományos ruházatot (mint amilyen a kicsit újabb féle irhabunda) illetõen teljesen igaza volt, ebben a témában be is vallottad, hogy nem vagy kompetens, mert még nem is láttál ilyet, tehát nem jelenthetsz ki autentikus véleményt errõl a termékcsoportról. A többiben lehet, hogy volt igazad, de az elõbbi volt a feltûnõ. Ilyenkor - ha tájékozatlanságból fakadóan hitetlen vagyok - kérdezni szoktam, nem kijelenteni (meg egyébként is jobb kérdezni, ezt most nem fejtem ki). Most azért szántam erre a pár mondatra idõt, mert téged képesnek látlak a kezdetek óta normális kommunikációra. :)
(Ui: Van a fórumon olyan felhasználó is, amelyiket le se köpném, mert mocskos lenne tõle a nyálam. Többek közt ezért sem erõltetem a fontos infókat nyilvánosan, de szívesen segítek minden rendes embernek, aki kéri.)
,, Most azért szántam erre a pár mondatra idõt, mert téged képesnek látlak a kezdetek óta normális kommunikációra''
koszonom, probalok normalis modon beszelni az emberekkel.
,,A subát, ill. a hagyományos ruházatot (mint amilyen a kicsit újabb féle irhabunda) illetõen teljesen igaza volt, ebben a témában be is vallottad''
nem a hagyomanyos ruhazatrol volt szo reszemrol hanem csak errol az egy kabatrol amit gazda emlitett meg mint lehetseges eszkozt ami hasznalhato ejtszakai kintalvashoz telen!
azert mert nem volt ilyen bunda kabathoz szerencsem az nem jelenti hogy nem tudok rola velemenyt alkotni.
vannak dolgok amik allando ervenyuek. mint peldaul az is, hogy ami eleg meleg ahhoz, hogy este melegen tartson az (legyen akarmi is) napkozben szinte hordhatatlanul meleg. ez a kabat egy dognehez, hatalmas meretu kabat ami csak egy dologra jo. arra, hogy telen a k@rva hidegben az este kint posztolo katona ne fagyjon oda az orbodeba (utana kerdezoskodtem ennek a kabatnak, a magyar nephadseregben is volt ilyen rendszeresitve orbunda-kent emlegettek).
erre a celra megfelelt. de, hogy ebbe a kabatba barki barmit is csinaljon az allason vagy ucsorgesen kivul az szinte kizart. mozogni alig lehet benne es 5 perc seta utan patakokban folyik rolad a viz.
szoval van egy kabat ami melegen tart este. de napkozbe hordhatatlanul meleg es nehez. elpakolni is bajos mert marha nagy, sok helyet foglal es nehez. egy halozsak-sator-matrac harmas kevesebb helyet foglal es konnyebb. ( a kabat ugy merult fel gazda reszerol mint a sator-halozsak-matrac helyettesitoje amiben o napkozben is vigan el van)
nem a hagyomanyos oltozkodes ellen vagyok de amit gazda allitott ezzel a kabattal kapcsolatban azt a kijelentest nem birom megemeszteni. miszerint o ezt a kabatot napkozben hordja es este csak ugy elalszik benne. meg ha a masodik resze az allitasnak lehetseges is az elso resze biztos nem az.
remelem sikerult erthetoen kifejtenem az allaspontomat es a vitam lenyeget.
nem a hagyomanyos oltozkodes ellen vagyok csak ez az egy kabat es a neki tulajdonitott kepessegek illetoen vannak ketsegeim
Kevered az almát a körtével! A magyar õrbunda tényleg olyan volt ahogy leírtad de az orosz nem! Az orosz bundán nem volt egy dög nehéz és teljesen fölösleges posztókabát mint a magyar változaton!
Nem igazán érdekel hogy mit hiszel el, használd csak az ûrtechnikás cuccaidat nyilván az mindig nálad van, könnyen javítható és pótolható ha szükséges és senki sem fogja elvenni tõled.
,, használd csak az ûrtechnikás cuccaidat nyilván az mindig nálad van, könnyen javítható és pótolható ha szükséges és senki sem fogja elvenni tõled''
most akkor az urteknikas cuccaid helyere tedd be a irhabunda szot es olvasd el ugy is ezt a mondatot:)
Felesleges szócséplés, van aki a múlt ezredi ruszki teknikát, és van aki modern nyugatit szereti :)
nagyon sok pro es kontra van mindket oldalon.
az, hogy mennyi ideig tervezed hasznalni a felszerelesed azt szerintem nem te/mi dontjuk el hanam a korulmenyek.
a te kabatod valoszinuleg strapabirobb es sokaig megemarad. az en opciom meg konnyen javithato ha serul.
de mint alvo feelszerelest en igy ertekelem a ket dolgot.
en igy latom az en opciomat.
be tudom pakolni egy hatizsakba, nem foglal sok helyet es nem is nehez. tudok valltoztani a fellalitasaon. tudok fozni szaraz fedett helyen! elfer az osszes holmim a fedel alatt szarazon. ha serul valami konnyen lehet javitani. 100% eso es szel vedelem.
ezzel szemben a kabat opciorol ez a velemenyem.
napkozben nem lehet viselni, tulhevul benne az ember es nehez. hatizsakban sok helyet foglal es nehez. nyitott alul es felul tehat nem 100% az eso es szel elleni vedelem. javitani nagyon nehez.
ami az egesz vita inditoja volt az az amit mondtal,hogy te este egy ilyen kabatba telen kint tudsz aludni.
ez szamomra csak egy olyan dolog ami alkami megoldas lehet, egyszer vagy ketszer talan. de semmi keppen se hosszu tavu (4-5 napnal hosszab) megoldas.
Ez egy jó gondolat!Idézet:
Azt kell mérlegelni milyen körülmények között és mennyi ideig kell használnod a felszerelésedet/ruházatodat.
pl mindenki a BOB-ot maxi tartós drága hátizsákkal gondolja...pedig 2-max egy hétre kell,amíg lejut valaki a mamához falura.Erre a legolcsóbb kínai is megfelelõ.
De a "végleg elromlottak a dolgok" cucc viszont már ,brutál felszerelést igényel.
Kirándulni,egy bob mellé a decás cucc tökéletes.....a komolyabb dologra bizony az irha kabát és a surranó....
Amúgy mióta szó van róla figyelem...sokan járnak irha bundába,fõleg a hölgyek.Két hajléktalant is láttam egyszerûbb,de hasonló kabátba,mint az orosz(Õk tényleg a kabátban alszanak minden este)
Doom
Akartam még folytatni az irhabundás képzelgéseimet de nem tudom érdekel e valakit?