egy jó leves meg almás párolt nyúl? :)
Printable View
egy jó leves meg almás párolt nyúl? :)
Ha lehet válogatni, akkor leves helyett pástétommal töltött palacsinta narancslekvárral, aztán fokhagymás-füstölt szalonnás nyúlsült zöld saláta ágyon áfonyaszósszal lecsepegtetett sült burgonyával. Hozzá pedig egy könnyû vörös bor, vagy barna sör. :D
Nem olyan nagy valami :D
nincs, csak csináltam már :)
az internetek azt írják, hogy:
PÁROLT NYÚL
Hozzávalók: 1 konyhakész nyúl (kb. 1,5 kg), 5 dkg margarin, só, õrölt bors, 5 dl húsleveslé (leveskockából), 1 evõkanál brandy, 3 babérlevél, fél csokor kakukkfû, 20 dkg aszalt gyümölcs (lehet barack, szilva stb.), fél szál póréhagyma.
Elkészítés: A nyulat nyolc darabba vágjuk, alaposan megmossuk, majd letörölgetjük. A margarint egy nagyobb tûzálló tálban felhevítjük, és a húsok mindegyik oldalát megpirítjuk benne. Sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk, hozzáöntjük a leveslét és a brandyt. Beletesszük a 3 babérlevelet, a kakukkfüvet, az aszalt gyümölcsöket, majd lefedjük az edényt, és elõmelegített sütõben 50 percig pároljuk. Megmossuk és kis darabokra vágjuk a pórét, és az utolsó húsz percre az ételhez adjuk. Tálalás elõtt kiszedjük a babérlevelet. Burgonyakrokettel körítjük.
Na ehhez képest én margarinhoz nem nyúlok, olajon vagy leginkább vajon csinálnám. Az alaplébõl csak annyit tennék, hogy a hús alja érjen bele. A póréhagymát felejtsd el, és az aszalt gyümi helyére kockázz fel almát. Én tennék bele egy kis borókát és fokhagymát is. Amikor az almát már villával erõfeszítés nélkül szét tudod nyomni, akkor kész lesz a hús is. Egyébként nyilván nyúllal finomabb, de sertéssel is nagyon jó az almás motyó.
na csináltam a szarvasból egy ragut tárkonnyal meg zöldségekkel, nagyon finom lett, de gombáért nem volt kedvem elmenni (mindenért autóba kell ülni) és az nem volt otthon, úgyhogy sajna az nincs benne. még van egy sztéknekvaló darab meg egy comb, abból majd pörkölt lesz szépen. egészen fura természetes íze van, le tudnám élni az életem szarvashúson :) sajna most kb. márciusig nem tudok menni vadászni :(
Nyulat sutottem, gyerkoc repetazik vacsorara, s cuppog kozben, halali, de nem tudom felrakni a videot... Lehet, hogy atlovom Tuelo-nek, de nem akarom a facebookon orszag-vilag ele tarni.
Érdemes Youtube-ra tenni, listázás nélkül, akkor a keresõben nincs benne, viszont a linkjét meg lehet osztani és akkor se név, se egyéb személyes dolog nincs hozzákötve a videóhoz. :)