Mondtam én, hogy ez érdekel minket is. Most már láttuk, most már tudjuk. Mondjuk ennek fényében, hogy egy emberrõl van szó igen, el kellene vele beszélgetned.
Printable View
Mondtam én, hogy ez érdekel minket is. Most már láttuk, most már tudjuk. Mondjuk ennek fényében, hogy egy emberrõl van szó igen, el kellene vele beszélgetned.
Rendõrt kihívjuk és megmutatjuk neki a felvételt. Majd mond rá valamit aztán annyi. Én mindig ha észreveszem a fickót, akkor elhajt, gyalog vagy biciklivel meg nem fogom utolérni.
Ma láttam az ablakunkból egy állatot. Világos bundás, közepes kutya méretû, fekete farokkal. Valószínû hogy ez az állat volt az, vagy valami hasonló. Kamera szemszögén túlment, meg úgyis távol volt, a másik kamerával kiértem, addigra meg már bement a árokba a nagy fûbe.
http://www.carto.net/andre.mw/photos...si_mormota.jpg
Ez egy hód.
Nem hód, inkább valami mormota féle. :) Lehet hogy rokon-fajok, de a hódnak másmilyen a farka, meg a bundájuk is sötétebb.
http://www.termeszettar.hu/anyagok/hod/h012.jpg
Kár hogy bement a susnyásba amíg a kamerát bekapcsoltam.
Igazad van, ezt beneztem.
Én csak azért sejtem hogy mormota lehetett, mert egyszer láttam ilyet a városban is, a hátsókerten átszaladt egy. Messzirõl úgy tûnt hogy ez is az volt. :)
Igy jobban megnezve igazad lehet. De jo elnezegetni oket hogy elvannak a maguk kis vilagaban. Nalunk a nyulak meg a mosomedvek bandaznak neha mokusok. A kutya mar alig vesz tudomast roluk.
Ma nem igazán voltam, mert egyre-másra jönnek elõ a problémák. Pénzügy, munkaügy, kórházügy. Azt se tudom hová kapkodjak és hogy hogy oldok meg mindent. :hogymi: Persze benéztem a fórumra ma is, mint minden nap.
Ha zacskós levest csináltok, ne felejtsetek el vizet hozzáadni, mielõtt beteszitek a mikróba. 4 és fél perc után kimentem és füstben állt a fél ház. Kinyitottam a mikrót, de lehet nem kellett volna. Kidõlt belõle mindent. Ilyen sárga füst. Mielõtt betettem raktam rá csípõs paprikaszószt és egyéb fûszereket is. Ha szagoltatok már könnygázt, akkor nagyjából olyan volt a helyzet. Több mint egy órája szellõztetem a házat, de szerintem napokig fog tartani mire a szag végleg eltûnik.
http://i.imgur.com/b2JBU2s.jpg
A leveses kis tálból se maradt sok. kivittem, és kiesett az olvadt lyukon a szénné égett tészta.
Be kellene szerezned pár kisebb jénai tálat, ha már ragaszkodsz a mikrózáshoz, abból valószínûleg nem oldódik ki semmi melegítés hatására, és most is "csak" a kaja égett volna oda, az edény megmaradt volna. Dupla "haszon", gondold át szerintem :thumbup
Legközelebb tegyél répa szeleteket az aljára. Fene tudja miért, de az hideg marad a mikróban. Van valami immunrendszere.
Betekertünk a városba, persze eláztunk, mert végig esett az esõ. Postán kicserélték a zárat a postafiókomon, most már ki tudom majd nyitni. Aztán elmentünk a mobiltelefonboltba, de ott csak széttárták a kezüket, hogy sok a panasz, nem tudnak mit csinálni. Átmentünk egy másik boltba, ott újraaktiváltattuk a régi telefonunkat, új számmal. Aztán a bankban is mindent elintéztünk. Majd tekerés haza, de persze esõben. 24 km.
:huuu:
Kemenyek vagytok.
Ezt mondta egy fekete fickó az elsõ mobiltelefon boltban, meg ezt mondta a másodikban az eladó is. :haha:
Megjött a 2015-ös adó visszatérítésem. Csak 2 teljes évet kellett rá várnunk. :rolleyes: Igaz, jött vele egy kis kamat is, szóval mindegy. A lényeg hogy ideért. Most várhatunk a 2016-osra. Írták hogy legközelebb adjak meg bankszámla számot, mert az átutalás az gyorsabb. Épp csak hogy mi megadtunk bankszámla számot, pont azért mert nem akartunk csekkel tökölni. :hogymi:
Lehet régen ott lakott. Mindig meg megállt lassított megnézni a házat ahol felnõtt, most meg idegenek költöztek be, és csak paraszt módon bámészkodik.
Nem, a házunk nem régi, csak kb. 20 éve épült. Akik elõttünk laktak itt, azoknak meg valami norvég hangzású nevük volt, és volt vagy 3 gyerekük. Ahogy lejött a házból, 1 fiú és 2 lány. Öregemberekre utaló nyom itt nincs. :)
Lehet hogy más idióták is vannak a közelben. 3. vagy 4. flakon hugyot dobták be hozzánk. Vagy 20 perce a legutóbbit. Megállt egy kocsi, hallottam egy puffanást, aztán gyorsan elhajtott. Kimentem elemlámpával és ott volt egy nagy mûanyagflakon, valami gyanús sötét folyadékkal. A többiben sárga volt, szóval ki tudja mi van ebben, de bele se gondolok inkább. A villany ég a szobámban, szóval azt nem gondolhatták hogy nem lakik itt senki. Szándékosan álltak meg a ház elõtt és szándékosan dobták be ezt. Meg valószínûleg a többit is.
Van gondunk elég, itt az öreg idióta is aki a házhoz jár, most meg ezek is? Mert ez szerintem nem az öreg volt, hanem fiatalok. Nagyon ki kéne rakni a ház falára a kamerát, mert éjjel ezzel az ablak mögött semmire se megyek.
Talán itt lenne az ideje, hogy szétcsapjál a hülyék között. Tanulják meg a rendet.
Kerítés, kutya, szögesdrót, kerti lõgyakorlatok, feszengés a haverokkal, hogy lássák, nem vagy egyedül?
A kerítés nem állít meg senkit. Simán átdobják a szemetet rajta. Amúgy itt senkinek sincs kerítése, se szögesdrótja. Vannak haverok, valahol 6000-7000 kilométerre. Kétlem hogy meglátogatnának mostanában. Amúgy ha látom hogy mi van akkor nem nagyon számít. Puskám itt van, P320 is. Valamikor a rendõrt is csak kihívjuk, csak sok a gond és még nem jutottunk oda.
Én nem tudnék így élni, hogy legalább egy szögesdrót kerítést ne dobnék össze a mezsgyén.
Lássa mindenki, hogy mi az enyém. Kutya nélkül, megint csak nincs védelem.
Úgy látom, hogy kóstolgatnak téged...
Itt senkinek sincs. A városban se volt kerítés, csak a házak hátuljánál. Ki van téve 2 jól látható magánterület/tilos a belépés tábla. Az összes szomszédnál ennyi a védekezés, meg persze náluk is a puskák.
A kamerát kéne kitenni, egyet, vagy kettõt, de az falfúrással jár, az a gondom. Nem akarom szétbarmolni a házfalat. A terasznál nem kellett aggódni hogy mit hogy fúrok, mert ott látszódott, de a fal az más.
Tényleg nem is mondtam hogy jártam a szomszédnál. Nem semmi az öreg, van vagy 6 kocsija, traktorja, meg minden, kertje, vagy 100 hold földje. Van kukoricája, málnája, meg vet-arat mindenfélét. Saját vadászháza is van, nem messze attól amiben lakik. Mutatta, sok tüzelõ, kályha, 5 fekvõhelyes szoba, bárpult, fekvõhelyeknél puskák. (Nem AK-k, csak sima vadászpuskák.) Mondta hogy a felesége mindenbõl befõttet csinál, meg hogy alig vesznek ételt, mert zöldség-gyümölcs az van, õ meg lövi az õzeket, meg horgászni jár, fogja a halakat. :cool:
Fúrom a falat a kamera drótnak, de nem egyszerû. A rendes fúró nem megy át. Van ilyen lyukvájó, az se elég hosszú. Az utóbbinak van ilyen hosszabbítója, azzal is épp csak alig sikerült, de még mindig nem jó, de már látszik a vége. Van lyukfúró, azzal szerintem fúrok egyet és akkor hozzáférek a másik részhez. Onnantól a dróto(ka)t, át lehetne húzni és jöhetne a kamerák falra fúrása.
Haverkodj jobban ossze vele, hasonlo gondolkodasu lehet mint Te. Mond el neki a bajod, lehet ismeri is a tagokat, ha mas nem segit elasni oket.
Sikerült a furat, végül átment rajta mindhárom kábel. A kép jó, az éjjellátó is mûködik rajta.
Azért volt egy durva dolog. Szobából át a kis helyre, ahol a villanyóra van. Onnan vezettem ki a kábelt. Mikor áthúztam a kábelt, akkor oldalra néztem a kis helységben, és ott volt, egy hatalmas barna pók, engem bámult. Jó nagyot ugrottam és káromkodtam egy cifrát. Szerintem farkaspók volt (ki se guglizom most, alvás elõtt nem akarok ilyesmiket látni). Csípõs fajta, valószínûleg nõstény volt, mert fehér foltok voltak rajta. Videó van róla, majd feltöltöm valamikor.
De itt még nincs vége a történetnek. Asszonynak mondom hogy nézze már meg hogy mi van itt. Nézi, mondja hogy nem az üveg mögött van, hanem rajta. Mondom jó, akkor hozom a mérget, lefújom. Erre fog egy konzervdobozt, rárakja a pókra. Mondja hogy hozzak kartonpapírt. Adtam neki, erre alá csúsztatja, a pókot meg átvitte az úton és elengedte.
Mondta hogy nem akarja megölni. Oké, de csípõs pókot hurcolászni? Meg mi van ha visszajön a házba és megcsípi õt, engem, vagy a macskákat? Két ilyen már volt a házban, mindkét esetben megijedtünk. :hogymi:
Itt a kamerateszt. :thumbup
http://i.imgur.com/bPdIPUe.jpg
Nemzeti ünnep van, Július 4.-e. Ennek örömére grilleztem több mint 1 kiló húst, kenyér is van, meg egy kis Pepsi. Amerikais az ebéd. :)
Teszteljük a metszõollót, vagdossuk kifelé a facsemetéket. Tényleg százával vannak, elárasztották az egész hátsó udvart, meg a ház melletti területet is. Az árkot nem is számolom meg a többi helyet, mert ott ezrével vannak. De azokat egy idõ után az elektromos szolgáltató vágja ki, hogy ne érjennek a fák a drótokig.
Az erdõ szélén találtam egy rakás málnabokrot. Azokat természetesen meghagyjuk. :cool:
Nem tudom hogy ugyanaz az idióta-e, de megállt itt egy kocsi a postaládánknál, lehetséges hogy bele is nézett az alak? Aztán mint az õrült elhajtott. Kamera felvette. :hogymi: Elõször mentem ki pisztollyal az oldalamon hogy megnézzem hogy rakott-e valamit a postaládába. Nem volt benne semmi, de ez gyanús. Megint ugyanaz az idióta? Vagy ez egy másik? Vagy a pisadobós? Vagy ki volt ez? Ez nagyon nem fasza.
Rablás elõtti terepszemle , megfigyelés....
Mondjál még ilyen megnyugtató dolgokat. :hogymi: :haha:
A videót nézve mintha még részeg is lett volna. A bolond majdnem belehajtott az árokba. Úgy tolatott vissza mielõtt kipörgõ kerekekkel elhajtott. (Nem volt csikorgás, mert földút, de hallottam ahogy a kavicsos földet kaparta.) Ezt is megkapja a rendõr mikor kihívjuk. Asszony gúnyolódik néha, pedig szerintem nagyon nem poén a helyzet. Ha valami hülye a postaládánkra akarna rájárni az meg fõleg komoly ügy, több szempontból.
Újra megnéztem. Ez nem részeg, hanem egyszerûen lekapcsolt lámpával állt be a ház elé. Kicsit úgy néz ki mintha égne a lámpája, de mikor visszatolat, valójában akkor kapcsolta fel, mert akkor látszódott az infra kamerán hogy nagyon világos lett hirtelen.
Van a házadon zászló? Szoktak kirakni amcsi zászlót a házakra. Lehet a helyiek hiányolják.
Tegyél ki Árpádsávosat, majdnem ugyanaz...
Majdnem ugyanaz, szerintem fel sem tûnne a különbség. :D
Szögesdrót+kutya, csodákra képesek...
Szerintem meg ideje lesz valami csapdán gondolkodni. Ha kell, majd a Kerekasztalban....
Milyen? Déli?
Nem, 2 sima nemzeti US zászló. Egy az ablakban, 1 kicsi meg a ház elõtt.
http://i.imgur.com/kKYmO6g.jpg
Néhány utcával lejjebb láttam délit lobogni.
Megint egy flakon húgy. Ráadásul most vettem észre hogy a postaládánkon új karcolás és ütésnyomok vannak.