A mostani határokat Trianonban húzták meg. Szerintem Te akkor még nem éltél...:D
Printable View
A legkisebb a kutyámmal.
Csatolmány 3538
Egész nap a kutyát gyûri, szinte elválaszthatatlanok. Ez a jó tanyasi környezetben, folyamatosan kinn lehetnek a gyerekek.:)
Nálam szépen nõnek a rackák csak legelnek semmi mást nem kapnak , gyönyörûek , kicsattannak az egészségtõl , látszik ,hogy jól érzik magukat . A tyúkok lassan tojni kezdenek már nagyon várjuk aug. közepére várom az elsõ tojásokat . A tyúkok is kukorica-búza-zab és persze sok házi maradék ,minden nap dobok be nekik füvet csalánt vegyesen , azt hiszem jól tartom õket , amíg élnek legalább jól érzik magukat . A kakasok pedig hamarosan bográcsba kerülhetnek . Nekem ennyi farmozás fér bele jelenleg munka mellett . Ha prepper szemmel nézem a dolgot akkor 15 tyúk meg a kakasok és a rackák jó biztosításnak tûnnek baj esetére.
Üdv , nagy nap a mai mert a tyúkjaim legyártották az elsõ tanyasi bio tojás-t ugyan ez még elég pici de az elsõ , ettõl ma igazán jó kedvem lett .....:) Van pár haverom akik szerint ha 40 ft a boltban a tojás akkor nem értik ,hogy mit görcsölök ennyit a tyúkjaimmal ....:) Csatolmány 3559
Ha esetleg lesz több tyúkod és lesz napi 10 felesleges tojásod amit eladsz 40 forint / darab áron, az évi 146.000 forint. ;)
Szerintem tyúkot tartani mindenképp megéri.. ha friss tojás és hús kerül a családod asztalára, máris profitáltál:thumbup
Szépen tojnak a tyúkok ,viszont eljött az idõ ,hogy a kakasokat levágjam , mert a tyúkokhoz képest sokan vannak . A gondom az ,hogy még sosem vágtam szárnyast , igazából a tisztítás darabolás az menne is , csak a leöléssel van gondom , aki szokott tyúkot vágni ,mit ajánl melyik a legjobb módszer ?
Megfogod, a fejet lefogod a nyakahoz es elvagod. Ha nem veszi be a gyomrod akkor siman lecsapod baltaval a fejet egy tuskon.