a lelki karbantartásra nagyon is szükség van..föleg vészhelyzetekben szerintem.:thumbup
Printable View
a lelki karbantartásra nagyon is szükség van..föleg vészhelyzetekben szerintem.:thumbup
http://www.rareseeds.com/
Ma megrendeltem a 2014 vetõmagokat. 42$
Tegnap és ma fát raktam el a garázsba, elhunyt nagymamától hozattam el hozzánk. Kb. 40 mázsa, ez - nagyon remélem - elég lesz a jó idõ beköszöntéig. Most már függetlenítve vagyok a gázkazántól. Most jöttem rá, hogy milyen szerencsés vagyok a gravitációs központi fûtéssel, mert akkor sem fagyunk meg, ha se áram, se gáz nem lesz.
Pótoltam jó pár elfogyasztott konzervet, meg vettem néhány könyvet - ezt meg könyvutalványra; eddig kallódott a pénztárcámban - "A vadászat kézikönyvé"-t Bruno Hespeller-tõl, egy nagyon jó gombahatározót, meg egy ehetõ bogyós/növényes/gombás/fás könyvet, amiben még receptek is vannak. Eddig nem is tudtam, hogy a lucfenyõ friss hajtásai ehetõk, tavasszal majd kipróbálom õket. Ja, és rendszereztem a vetõmagjaimat: babból elvagyok 3 évig, borsóból is, a többi meg répa, sóska, ilyesmik. Paradicsomot már vetnem sem kell, mert mindig kiszórom a kertbe a rosszakat, aztán annyi van, hogy nem gyõzöm ritkítani, ahogy a fûszernövényeket is. (pl. citromfû). Egy tanács egyébként: ültessetek mángoldot, az évelõ, s szerintem sokkal jobb spenót van belõle, mint a spenótból. Ha lenne egy jó kis fagy, meg tudnám nyesni végre a gyümölcsfákat is, de a hideg, ahogy látom, még az USÁ-ban kóvályog.
A szomszédom elköltözött vidékre és rám hagyta a tárolóját..ahogy beléptem megláttam egy rendõrségi tomfát:D Jó lesz az még, ha nem rögtön szeletelni, hanem csak puhítani szeretnék..
Meg van bent egy kb 150 kilós öntöttvas régi kötõgép, ami mûködni már nem fog, viszont a vas ára prepperkedésre megy:thumbup
Mázlista!
(Hehe, a fémrõl egy vicc jut az eszembe:
-Mit hallott utoljára a terminátor halála elõtt?
-Dik'má, színesfém! :D )
A heten boltmentes hetet tartunk, eszunk/fozunk abbol, ami otthon van a szekrenyekben. Szoval a mai kaja paprikaskrumpli jellegu valami, birkahussal egybekombinalva, s borzalmasan finom...:) Tegnap serteshasaljabol fott a levesbe a hus, ami utana atkerult a tepsibe, fofogasnak zoldsegekkel kisutve. Mig a jo izu levesbe, majkremkonzervbol keszult a gomboc. Mindketto elfogyott. Szejjelszedtem mindket puskat, tisztitas, olajozas. Agyalok azon hogy kene vennem egy szerszamosdobozt a tisztito cuccoknak. Valamint, hogy vegyek-e eves berletet horgaszni marciusban a szokasos helyre, ha heti 1x mennek, akkor nagyon megerne, csak el tudok-e szabadulni olyan gyakran? Holnapi program: BOB ujrapakolasa, talan kepet is teszek fel.