Naigen..aki tud, az tud..köszi raktáros:thumbup Tényleg lejön az a rész..elsõre azt hittem hogy valami hevenyészett ponthegesztés, de nem..Probléma kipipálva
Printable View
Naigen..aki tud, az tud..köszi raktáros:thumbup Tényleg lejön az a rész..elsõre azt hittem hogy valami hevenyészett ponthegesztés, de nem..Probléma kipipálva
Egyik viharlámpa átalakításon esett át, egy ledes ködlámpaizzót kapott:
Csatolmány 2997Csatolmány 2998Csatolmány 2999Csatolmány 3000
A 3 új elemlámpám. (4 dollár alatt lehet õket beszerezni Amazonról.)
http://www.youtube.com/watch?v=0tNt-EzSJFc
:thumbup
Jelenleg 3.60 körül van, ingyen postázással. Mindjárt átküldöm hozzá a linket privátban.
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...+300lm&_sop=15
Itt lehet válogatni, igaz ez ebay.
A 3 mode a jobb. (Amelyik a videóban fekete.) A szürke is tetszik, de az csak egy féle képpen világít.
Én a következõ dinamós lámpát fogom megvenni a nyáron:
http://www.mp4bolt.hu/powerplus-shar...al-p-8683.html
Leírás:
- 10 méterig vízálló, vaskos szerkezetû zseblámpa
- 2 világítási üzemmódja van: normál fényer 2 LED segítségével és egy nagy teljesítmény üzemmód 1 W-os powerLED
- A készülékkel dinamós tölt je segítségével mobiltelefonját is feltöltheti
- A készülékhez 7 különböz adapter fejet mellékelünk, ami a telefonok nagy részével kompatibilis
- A készülékhez további adapterek opcionálisan rendelhetõek.
- Világítási idõ 1 perc tekeréssel: kb. 20 perc fényes üzemmóddban, vagy kb. 60 perc normál üzemmódban
- Beszélgetési idõ 1 perc tekeréssel: kb. 2-8 perc (telefon és akkumulátor állpot függvényében)
- Teljes feltöltés után kb. 8 óra világítás (fényes üzemmódban) vagy kb. 60 óra (normál üzemmódban).
Az ára nekem megfelel, mert kárpótol érte a dinamós töltés, a beépített akkumulátor, vízállóság (pocsolya, esõ), az eszköz töltési opció, a masszív felépítés és persze a kettõ fényességi üzemmód.
A többi üzlethez képest nem annyira drága és van utánvét.
Ehhez még annyit hozzáteszek, hogy késõbb (5-10 hónap) veszek még egy napelemes powerbankot is, az fogja ellátni a töltési/energiatárolási feladatokat, a lámpával csak szükség esetén lesz töltve és akkor ha nem áll rendelkezésre tartósan napfény vagy egyszerûen nincs nálam a napelemes töltõ. Viszont addig sem leszek alternatív elektromos áram és fényforrás nélkül.
Nem akartam új topikot nyitni, ezért ide írtam. (Esetleg kérném áthelyezni a cikkek közé)
Sörös doboz, hamulúg, faszén segítségével készítettem túlélõ áramforrást, ezt szeretném véletek megosztani, hasznos lehet szorult helyzetben.
Kint a terepen is elkészíthetõ, kidobált alumínium sörös doboz minden felé található sajnos.
Vezetéket lehet készíteni sörös doboz spirálrugó alakú feldarabolásával.
Faszenet hagyományos boksás eljárással lehet készíteni.
Hamulúgot: fahamuból nagyobb edényben (alumínium nem jó) vízzel kevergetés közben kell kioldani, majd ülepíteni, levét leszûrni, tûzön 1/3 ad részre bepárolni. Sárga színû marólúgot kapunk.
Hozzávalók:
Félbe vágott PET palack alsó része, lakkrétegtõl megszabadított sörös doboz oldal lemeze, nagyobb darab (grill) faszén, szigetelt rézdrót, fahamuból kioldott és 1/3 ára besûrített kb1/2 liter hamulúg.
Vigyázat nem érintkezhet testrésszel, erõs maró hatása miatt a lúg!
Készítésekor, felhasználásakor védõszemüveg használata ajánlott!
Csatolmány 3282
Képen látható módon rézhuzalt csatlakoztatunk az elektródákra, félbevágott PET palackba rakjuk oly módon, hogy ne érintkezzenek az elektródák egymással esetleg mûanyag. Szúnyoghálóval betekerjük a faszenet, majd feltöltjük hamulúggal a cellát, ezzel kész az áramforrás
Csatolmány 3283
Szén lesz + elektróda, alumíniumlemez - elektróda. Baby elemhez hasonló teljesítményt várhatunk a cellától 1.4-1.6 volt feszültségre számíthatunk.
Ha nagyobb feszültségre van szükség több cellát kell sorba kötni.
Mûködése:
Szén lyukacsosságából adódóan, levegõ oxigénje lép reakcióba az alumíniummal, tehát potenciál oxigén és alumínium közt jön létre.
Szén csupán hordozója lesz az oxigénnek, ezért kell a végének kiállni az elektrolitból.