Én egy olyasmi lakókocsit gondoltam magamnak, mint amilyen Walking Dead elsõ évadában volt... Nekem az megfelelne, de amíg nem lesz rá pénzem, addig beérem a bringámmal :cry: :)
Printable View
Én egy olyasmi lakókocsit gondoltam magamnak, mint amilyen Walking Dead elsõ évadában volt... Nekem az megfelelne, de amíg nem lesz rá pénzem, addig beérem a bringámmal :cry: :)
Csak nem lesz hozzá alkatrész...
Szerintem hazai viszonylatban amit sokat látok vagy mitsubishi l200 csak régi, vagy újabb ford ranger (nagy kedvencem).
Ha nem pickup, akkor viszont 99%, hogy volkswagen transporter. Annyi van, mint régen lada (na jó nem, de majdnem) iszonyat jók, direkt munkagépek, és lenne alkatrész is. (sajnos a legújabb szériák már a tömeggyártás jegyében születtek ((tervezett elavulás/tönkremenetel) de a T3-ig jók).
Senki nem motorozik? :) Bár a motor ilyen szituációban nem tudom mennyire jó, ugye hangos (mondjuk az 5000 köbcentis benzin temetõ is elég feltûnõ), viszont tárolni könnyû, karbantartást sem igényel annyit, és nem eszik semmit. Tipikus megölhetetlen motorok pl a Yamaha YBR és a Honda CBF 2000 utáni változatai, kb ugyan az a konstrukció mindkettõ, kimennek a világból, az YBR-rel 80-100.000 km-t normál karbantartás és használat mellett el lehet menni. Világ körüli útra is ilyenekkel indulnak általában. Én tavasszal fogok beújítani egy 250-es CBF-et, alig várom.
Én motorozok, de elég komoly hátrányai is vannak:
- fogyasztás és hatótáv (600-as enduróm van - ország úton 4l/100km városban 6 fölött, terepen nem is mertem még számolni + 9 literes a tank szóval még egy másik városba is nehéz tankolás nélkül eljutni). kisebbeknél ez sokkal jobb.
- teljes ember kell a vezetéshez (min 2 kéz + 1 láb) sérülten/betegen nem tudod el vezetni, illetve sokkal több gyakorlás is kell ahhoz hogy kihasználhasd a képességeit (kocsit néhány év kihagyással is simán elvezettem , motoron pár hét kihagyást is nagyon érzek)
- sérülékeny - semmi védelmet nem ad (se idõjárás ellen, se mondjuk rablás ellen - ha megállsz pl lámpánál simán felboríthatnak, se balesetnél pl. borulás kifeszített drót, olaj folt )
- télen korlátozottan használható (jégen életveszély)
- karbantartás típus függõ,de nekem pl 3-5000 km-enként van valami kötelezõ (olaj csere/ fék /lánc...)
- kezelhetõség drasztikusan romlik a terheléssel (utas, nagy pakk)
Mindezek mellett nagyon jó móka, illetve jó pár helyen elmegy ahol autó nem vagy alig, de túlélõ jármûnek szerintem nem igazán alkalmas
Én azt mondanám, hogy egy 125-250-es cross menekülõjármûnek jó lehet. Kicsi, könnyû, fogyasztás csekély, és ha nem lehet el-vagy átférni autóval, még jól jöhet, de persze alapból inkább autó. És bár jó móka motorozni, télen szívás, F.T. kollégának igaza van.
No comment......
http://www.youtube.com/watch?v=poFPA9IfTgk
Crosst inkább ne, sok lóerõ sok fogyasztás. Enduró másabb, bár kétütemûben az is sokat kajál. 125 köbös motor kicsit kergetve bizony bekapja a 6 litert. 250-es talán kergetés nélkül elmehet 4,5-5 liter körül. Négyütemûben ez a fogyasztás már jobb lehet akár 1-2 literrel is. 50 köbcentis motorok lassabbak, de jellemzõen 2,5 -3 liter körül kajálnak kétütemûben. Még a Simson is megáll 2,5 liter körül hosszútávon. Nagytestû robogók, amelyek egy kicsit már mennek is, simán verik a 3,5-4 literes fogyasztást.
Miért is kellene ennél jobb?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/uaz/469/uaz_469-7355183
ui: mennyire tipptopp már:eek:
Rendszám nélkül erdei, mezei úton lehet használni vagy az is közútnak számít?