nem olvastad el amit írtam...
Ez nem jövõbeni munkákra készített dolog..hanem már évek óta bizonyít....a haver maszek hentes....nagyon be kellett dobnom mindet,hogy hozzá jussak...
Tehát ezek nem elméletek és tudományos fejtegetések..hanem tények!
Az is mind tény,amikor kipróbáltam,kipróbálom!
Az élszöget,meg a mittudomén micsodákat én csináltam..rohadtul nem értek hozzá,de olyanra köszürültem,hogy jól vágjon...zsigerbõl...
ezt csak azért írtam,mert kicsit fura,hogy leszólsz valamit..csak pár rossz képrõl!..úgy,hogy a kezedbe se fogod,rá sem csaptál vele semmire...Idézet:
Ennek a játéknak csak azonos anyagvastagságú,élszerkezetû, élszögû késeknél van értelme. Gyakorlati jelentõsége viszont nincs sõt sokszor rossz irányt mutat, pl. volt egy fazon a neten aki módszeresen vert szét késeket fémet és betont vágott és tört a késekkel de ennek mégis mi a gyakorlati haszna?
Szerintem a kés ergonómiája sokkal többet jelent mint hogy mennyi HRC a keménysége, ha egész nap dolgozni KELL az eszközzel (mert a kés eszköz) számít hogy mennyi a súly milyen könnyen lehet használni és mennyire kényelmes.
Ha össze akarod hasonlítani a házi készítésû késeidet én benne vagyok de hétköznapi dolgokra pl. horgászat vagy olyan tevékenység amit tényleg késsel kell csinálni.
Azért egy kérdés..mibe fájna egy ilyen szerszám..egy tudományos/szakerû/minõségi helyen...tokkal,vonóval?
Ergonómia...bocsi,de a nyél kireszelése tovább tartott mint a penge,mert addig nem nyugodtam,míg nem kényelmes...nekem..nem úgy általában vagy a mesternek..nekem!
a súlyról annyit,hogy azért lett rövidebbre véve és hátratolva a nyél teljes hosszába...most is kicsit orr nehéz,de már kényelmesen az,jó lett az egyensúlya,nem csak csapásra,szeletelésre is.
Hidd el..vagy ne hidd el..végül is mind1...van ez olyan jó mint a tudományos/szakszerû/minõségi! De a másik kettõ is ugyanúgy!