Visszatérve a dologra. Akivel vitatkoztam az egy nagy "keresztény" Facebook csoport adminja. Uszított a Halloween ellen, de csak kitalált dolgokkal, és emiatt persze egy rakás ember mondta neki hogy nem igaz, meg linkeklték neki a Halloween eredetét, Wikipédia oldalt, stb. De õt ezt nem érdekelte. Mondta hogy amit más gondol az nem igaz, meg honnan is tudhatnák a valóságot. (Hát onnan, hogy ezek történelmi tények, fennmaradt írások bizonyítják hogy a népszokás eredetileg mirõl szólt.) De õ mondta hogy mindegy, mert a németországi TV-ben azt mondta valaki hogy ez sátánimádás, tehát akkor az és kész. Kérdeztem tõle dolgokat, minden kérdés elõl kitért. Felvetettem néhány dolgot, azokra sem kaptam se választ, se reakciót. Terelte a szót teljesen más dolgokra, hogy van-e Isten, túlvilág, meg hogy mennyi szenvedés és nyomor van a világon. (Mi köze ennek a tökökhöz?)
A végén megkérdeztem tõle, hogy ha már nagy Facebook csoportja van 21ezer követõvel és ennyire aggódik a világ sorsa miatt, akkor miért nem csinál gyûjtést és próbál segíteni a hajléktalanoknak, oszt nekik egy kis ételt, vagy ha nem nekik, akkor afrikai gyerekeknek, vagy valami. Erre a válasza annyi volt hogy én ne osszam be az õ idejét és a pénzét, meg különben is "csak annak lehet segíteni aki elfogadja". Ennél bénább kifogást én még nem hallottam. A hajléktalanok visszautasítják az ennivalót és a pénzt? Meg az afrikai éhezõ gyerek nem eszi meg a felkínált kenyeret? Ezt akarja bemesélni a kedves vallásos "keresztény" barátunk.
És ilyen kétszínû emberek futtatják az ilyen "keresztény" Facebook oldalakat. Hihetetlen. Rakás Bibliai idézet mindenütt, meg szenteskedõ fotók, napi igés dolgok és persze uszítás is. Mégis milyen kereszténynek fontosabb a tökfaragás téma mint az hogy másoknak segítsen. Ez meg még azon is felháborodott hogy felhoztam neki ötletként, de feldühödött rajta és még elméleti szinten is elutasította a dolgot. :rolleyes: