Legalább valaki utánajár...
A videóban beszélnek azok akik hozzátartozói az oltásba haltak bele.
https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k
Printable View
Legalább valaki utánajár...
A videóban beszélnek azok akik hozzátartozói az oltásba haltak bele.
https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k
Ismerõs apja kórházban coviddal. Három oltást kapott. Az anyja otthon van, de rosszabb állapotban, mint az apja a kórházban - beszélni alig tud a köhögéstõl.
Egy kis lagziban voltak, 14 ember. 10-en kapták el a covidot, és a nagy többségük be van oltva.
Gondolom, ez továbbra sem fér bele néhány ember világképébe, de attól még ez van.
Lassan csak ott tartunk, hogy többen halnak meg a szent vakcina mellék(?) hatásaitól, mint ahányan csak és kizárólag a vírusfertõzésben.
Hát, én csak azt tudom, hogy az emberek alkalmatlanok a kommunikációra. Tegnap egy kollégám hõzöngve, nagy hangon okoskodott egy 25 év körüli srácnak az oltásról. Azért csak közbeszóltam. Mondtam, hogy ismerõsöm apja harmadik oltás után van kórházban, és a 14 fõbõl 10-en kapták el a covidot, többségükben beoltottak.
Erre meg szegény öreg olyan riadtan nézett, hogy meg is sajnáltam. De attól még az nem baj ha tudja, hogy mi a helyzet, mert akkor jobban vigyáz magára és másokra. Sokakkal lehet pont az a gond, hogy ilyenek mint a kollégám, hogy 71-72 évesen sûrû kontaktos munkakörben dolgozik és elkönyveli, hogy ó hát õ akármit csinálhat, mert kapott 2 oltást.
Persze aztán kitalálta a választ: hogy a 14-bõl 10 ember lehet azért fertõzõdött meg, mert õk másfajta oltást kaptak, ami nem olyan hatékony...
Mondjuk amennyire anno levettem, õ már rögtön a legelsõ oltásának a napján elkönyvelte, hogy akkor õ onnantól szupervédett, letette a maszkot amikor még kötelezõ volt... Ugye ez az, amikor az egyszerûbb emberek nem tudják értelmezni, hogy mi történik körülöttük, és ezzel akár veszélyeztetik magukat meg másokat is.
Persze az öreg már a harmadik oltáson gondolkodik. Teljesen logikus, hogy ha az elsõ kettõ sem használ, akkor nyomjunk be egy harmadikat, és így tovább... És akkor huszonéves srácot oktat ki kérés/kérdés nélkül az oltakozásról. Sose találkoztam még senkivel, aki tolakodóan zaklatott volna azzal, hogy ne bökessem magam. Csak azok csesztetnek másokat, akik valamiért rá akarnak beszélni az oltásra, vagy erõszakosan meg akarják tudni, hogy a másik ember bökette-e magát.
Sajnos az emberek egy része képtelen az önálló gondolkodásra.
Ha hall valamit, képtelen megvizsgálni hogy vajon lehetséges-e egyáltalán az állítás, vagy a matematikailag, fizikailag, vagy biológiailag teljesen lehetetlen.
Betanítottam egy új kolléganõt. Találkoztunk összesen 4 alkalommal, de az utolsó betanulós napján richtig megkérdezte, hogy oltakoztam-e. Látta az elmúlt napokban is, hogy kerülöm a járványtémát, és én sem kérdeztem tõle semmit. De azért csak bekérdez... Pedig úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem oltásfanatikus, és kritikus szemmel nézi a covid-cirkuszt. De mégis, még õt is az érdekli, hogy ki oltakozott, ki nem.
Magánügy, nem kötelezõ az oltás. Azt sem kérdezgetjük egymástól, hogy az éves influenza ellenit ki adatta be, ki nem. A másik, hogy nem barátok vagyunk, hanem betanítottam õt egy munkahelyen, és találkoztunk négyszer.
Mondtam neki, hogy nem szoktam válaszolni erre, mert akkora a felhajtás a dolog körül, hogy inkább nem mondok se igent, se nemet. Kulturáltan elnézést kért, aztán nem firtattuk tovább a témát.
De az is jó volt, amikor anno a fõni hívott, hogy oltakozást szerveznek. Egyeztettünk, hogy ki megy, ki nem. És éreztem, hogy várja, hogy hozzátegyem: "nem köszi, már voltam", vagy azt, hogy "nem köszi, nem oltatom magam". Persze udvarias volt és nem kérdezett rá. De még telefonban is éreztem, hogy az emberek hozzá szokták tenni neki, hogy miért nem mennek. Pedig nem kérdezi, de sokan mégis úgy érzik, hogy mindenkinek be kell számolniuk arról, hogy oltakoztak-e vagy sem, és miért.
Jövõre választás lesz itthon, nem lehet sok népszerûtlen intézkedést hozni. Ha meg csak jövõ nyárig tart, akkor fél évet kell kibírnunk és vége a hülyeségnek...
Én úgy vagyok vele, hogy nem tudnak belekényszeríteni az oltásba. Ha kell, akkor melóhelyet váltok, ha kell akkor alkalmi munkára cserélem az irodai székem, de nem adom be a derekam.
Igen, most a szoperatív törzs is elég visszafogottan nyilatkozott, hogy nem akarnak korlátozásokat. Bár persze a sajtóközpontnak volt egy sejtetõ megjegyzése, hogy "fõleg az oltottaknak nem akarunk korlátozásokat".
Nem akarok oltást én sem, viszont nekem már minél elõbb lépnem kell a munkahelyemrõl, mert se a mostani fos minimálbér, se a megemelt szar nem lesz elég már semmire. Meg így is levelezõn diplomáztam, szóval most már minél elõbb elindulok a pályán, annál jobb. Így sem könnyû pályát váltani, rohadtul nem szeretném, ha egy új helyen a próbaidõ meg a betanulás hómofisszal, oltásos zsarolással, meg maszkabállal telne munka helyett.
1 családtag és az ő élettársa is elkapta.
A családtag egy kb. 44 éves nő. Ő nagyon lebetegedett, egyszer a mentőt is ki kellett hozzá hívni. A párja is beteg, de ő egész tűrhetően viseli a dolgot.