Ez hogy tetszene?
http://cdn.luxatic.com/wp-content/up...Blob-VB3-5.jpg
http://luxatic.com/blob-vb3-an-egg-s...e-and-shelter/
Telepakolva ellátmánnyal, sziklának álcázva, vagy földbe ásva?
Printable View
Ez hogy tetszene?
http://cdn.luxatic.com/wp-content/up...Blob-VB3-5.jpg
http://luxatic.com/blob-vb3-an-egg-s...e-and-shelter/
Telepakolva ellátmánnyal, sziklának álcázva, vagy földbe ásva?
az elso kijelentesedtol meg igen igen messze vagyunk. nyugat europai orszagokban a bevandorlok a lakossag csak egy kis reszet teszik ki.
,,káosz,fosztogatás,autó gyújtogatás,macsétás tömeg mészárlás,szegénység,nyomor,mocsok,betegsége k)'' ez meg inkabb kelet europara jellemzo, foleg az utolso 4! az auto gyujtogatas meg a fosztogatas csak a londoni meg a parizsi zavargasok idelyen tortent. kizarolag nagy varosokban ahol a bevandorlok tobbsege koncentralodik a munka lehetosegek miatt.
a nyugat europai videk (anglia, francia es nemet orszag ahol jartam videken) teljesen elheto hely. sok szemponybol jobb mint a videki m.orszag! foleg az alpok kornyeke. elszort kis hegyi falvak, mindenki ismer mindenkit, nagy reszben onellatoak. az allat tartas es a novenytermesztes megy, nemet es francia orszagban minden napenergiaval mukodik. es alig van egy ket kosza bevandorlo videken. sokkal inkabb mint nyugat mint kelet!
az, hogy az uralon tul mi van csak olvasmanyokbol tudom de szerintem nem lehet jobb mint nyugat eu.
az uralon tul mar sziberia van. tundra es tajga tajakkal es eghajlattal. hosszu a tundraban 7-10 a tajgaban 5-8 honapos hideg telekkel.
mezogazdasagra kevesbe alkamas terulet, inkabb nomad allat tartas a jellemzo. egyedul sziberia del nyugati resze kivetel ez alol ahol mind az eghajlat mind a talaj minosege kedvezo a novenytermeszteshez. viszont itt van oroszorszag olaj termelo videke is. ennek koszonhetoen itt a legmagasabb a nepsuruseg is. ami szinten nem teszi igazan kedvezo hellye tuleles szempontjabol ezt a videket.
Nekem tetszik a gondolat, hogy egy rendben tartott elnéptelenedõ, elöregedõ faluban régi parasztházat vagy telket venni, rendben tartani, a házat felújítani.
Itt a fórumon több szép példát is láttam fényképekkel, elgondolkodtató!
Már töltöm is, köszönöm ;)
Azt hiszem kutatásom révén én láttam a legtöbb BOL-t életemben.
2 évet töltöttem külterületeken. Tanyák, Majorok, Zártkertek és Szõlõhegyek kivétel nélkül kiválóak.
Szerintem az ideális BOL egy olyan tanya/major/szõlõhegyi lak ami legalább 1-2 holdas telekkel rendelkezik, valamit fasorral (fûtés). Olyat érdemes választani ami nem túl jól elérhetõ és nincs túl közel fõúthoz (de azért ne is a világvégén legyen, hogy mi se tudjuk elérni 2 napon belül gyalog). Kimondottan az olyan helyek a jók, mint pl Pázmándfalu - Bercel. Ami 1 utcás, tele régi házakkal, két oldalról erdõ veszi körül, tehát még a mellette futó fõútról se látszik, ráadásul meg tudod termelni az ételt. Az erdõben van vad, a közelben tó és fúrt kutakkal "végtelen" az ivóvíz készleted. Gyakorlatilag Atomholokausztot leszámítva ez a legjobb opció. Ilyenekben érdemes gondolkozni.
Zártketek is jók, bár azok még a városoknál vannak és nagyobb a népesség, de a 2319723623db bódé és kiház között el fogsz veszni és nem tûnsz fel senkinek. A pince meg kiváló BOL, fõleg ha okosan a házat relative szegényesnek hagyod meg, hogy a fosztogatókat ne vonzza. Célszerû Már most nöelni a védettséget. Szögesdrót + tuja (nem látnak be és amit nem látnak az nem hiányzik nekik). Emellé jó dolog ha egy zártkert szélén, zsákutcában van a telek, mert oda nem fog sok ember tévedni még hosszú SHTF alatt sem.
Csatolmány 7251Csatolmány 7252Csatolmány 7253Csatolmány 7254
A falu-város vitára:
A mai magyar falu pont úgy életképtelen mint a városok SHTF ugyan úgy fog viselkedni mint a városok. Az emberek individualisták, szinte mindenki boltból zabál. Az emberek alig 5%-a végez mezõgazdit (kisebb falvakban 10%), gázzal fûtenek vagy lopott fával. Az árvizek és hóhelyzetek is megmutatják, hogy az átlag magyar falu még kenyérrel se tudja magát ellátni.
"Nem fegyveres csapatokra kell készülni, hanem karddal-baltával felszerelt bandák lesznek"
Ostobaság. Emberek, van fogalmatok arról hogy a jugó háború után mennyi fegyvert hoztak át ide? És ennek mekkora nagy %-a van most cigányoknál meg önjelölt rambóknál? Emberek, én rám 4x fogtak fegyvert a kérdõívezés során, és nem csak maroklõfegyvert, pusztán azért mert azt hitték, hogy a NAV-tól jöttem xD
Szóval aki azt hiszi hogy õ majd bekempel egy falusi házat és megvédi az udvart némi szögesdróttal (meg íjjal / .22-essel) az naív. Még arra is több az esély hogy a város egy félreesõ épületében egy emeleti lakásban észrevétlen maradj.
Mindenki a falvakba fog menni zabáért idõvel, így az ország legveszélyesebb részei az AGGLOMERÁCIÓS települések lesznek. Mert se nem védhetõek, se nem félreesõek, se nem rendelkeznek tartalékokkal (a kertek 99%-a gazos vagy csak gyep). Ráadásul ott sok a tehetõs ezért a rabló bandák is itt fognak tobzódni.
Kis töri: hurrikán után is mi volt NewOrleans-ban? A városban relative rend volt, a külsõ részeken meg a pokol.
A legjobbak a KÜLTERÜLETEK
Egész jók a félreesõ 3000 fõ alatti falvak
Átlagosak a nagy falvak és kis városok
Rosszak a nagy városok
Legrosszabbak az agglomerációk szuburbán települései (Budaörs, Remeteszõlõs, Gyõrújfalu, Alsózsolca, Kozármisleny stb.
Ahogy egy régi katona ismerõs megfogalmazta: A legjobb páncélzat az, ha az ellenség azt se tudja hol vagy. Szóval falusi erõd építés helyett át kéne gondolni egy jól felszerelt városi, udvarra nézõ lakás, vagy egy tanya feltûnésmentességét. Különösen azért jók a szõlõhegyek és tanyák, mert félreesõek, kis fasorral 2-3 év alatt láthatatlanná lehet tenni a házat és általában elérhetõ távban, de mégsem feltûnõ helyen vannak.
Nem gyõzõm hangsúlyozni: magyarországon a durva SHTF után a túlélés nem erdei pisaivós-csótányzaválós BG film lesz, hanem kapálás az igencsak kiváló földjeinken :D
Lehet, de ha kapálásra kerül sor, a földet kapálni még mindig könnyebb mint a betont. :) És ez pont elég érv a falu mellett.Idézet:
A mai magyar falu pont úgy életképtelen mint a városok
Persze nem mindegy hogy milyen fajta falu. Hogy csendes falu, vagy gettófalu. Mert ha gettófalu, akkor inkább lennék helyette városban. Azokban a falvakban ahol SHTF nélkül is agyonverik a kisnyugdíjasokat, ott mi lesz akkor ha beüt a káosz?