Nem tudom de van itt egy logikus magyarázat: Azért, hogy fizess a külön rádiós engedélyekért.
Printable View
Nem tudom de van itt egy logikus magyarázat: Azért, hogy fizess a külön rádiós engedélyekért.
Az hagyján, de urbán IT legenda, hogy egyszer egy fickóra a rendõrök mentek ki, mert a tápegysége meghibásodott olyan tekintetben, hogy egy hibás alkatrész interferenciát okozott és nem lehetett fogni egy rádió állomást pár km-es körzetben. A fickónak fogalma se volt róla mi történik.
Én ezt ajánlom:
http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=109093
Árban ugyan az, de kifinomultabb rádió. Jobb vételi érzékenység, szebb moduláció adásban-vételben, normális térerõ kijelzõ stb.
Az ebay-en 9.000huf körül beszerezhetõ.
A rádió használatra:ez nem egy közbiztonságra veszélyes eszköz. Mindig a nyakamban lóg vagy a linkelt B5 vagy a Tyt 3-as, bekapcsolva és használom. Soha még egy rendõr sem kérdezte meg tõlem hogy ez mi a manó. Õk is emberek, nem adatbázisok és nem kalendáriumok. Megkockáztatom hogy itthon nagyon kevés rendõr tudja fejbõl a PMR rádiózás jogi szabályozását. Ezzel a Nemzeti Hírközlõ Hatóság foglalkozik/foglalkozna DE:Mivel kevés az ember és a technika így nekik bõven sok a bérelt és fizetett frekik figyelése, tisztán tartása és zavaró tényezõk felkutatása bemérése és megszüntetése. A rendõr és a NHH nem foglalkozik ezekkel a rádiókkal ha normálisan ésszel használja az ember a PMR frekiken. Ez az én tapasztalatom.
Néha dolgoznak, talán 2 hónapja láttam az nhh-s mérõkocsit, kitolt árboccal 8km-rõl célozta Szombathelyt az út szélérõl.
De nem kézi rádióval szaladgálókat kerestek szerintem :)
Hali. Monocular-al van valakinek tapasztalata? Gondolkozon távcsõ helyett monocular vásárlásán. Az ok:kissebb, könnyebb, olcsóbb.
Valaki használ ilyet?
Megkérdezhetem hogy milyen méretû a tiéd?
Én a 16*40-est vagy a 16*52-est nézegettem.
A kis látómezõvel tisztában vagyok, de kompenzálja a kis súly és méret.
4x4 Navigátor terepjárósok kézikönyve
http://vadaszkonyv.hu/termek/42/4x4%...9zik%C3%B6nyve
Reader's Digest - English in 20 minutes a day
CD-k, könyvek, stb...
Valaki ismeri ezeket? Érdemes belefektetni pénzt?