Nem logikázod ki? Irhakesztyûben nem fáznak pici ujjaim! :haha:
Printable View
Nem logikázod ki? Irhakesztyûben nem fáznak pici ujjaim! :haha:
Persze egyujjas szovjet lövészkesztyû (ami magyar gyártmány). Kitalálod hogy oldom meg?
szeretnem latni ahogy kesztyuben befuzod a cernat a tube es osszevarrod a kabatod. mindezt szakado esoben, hidegben, sotetben. mindezt a kabat nelkul ami megvedene az elemektol. mondjuk egy 4-5 perc kinlodas utan a minuszokban meg az esoben biztos nagyon jol fogod magad erezni es meg mindig azt modod milyen jo ez a kabat sator vagy barmi fele menedek nelkul:)
mindekozbe en meg a satorba belurol ferakok egy csik ragasztoszallagot:)
A megoldás: http://www.decathlon.co.hu/taiga-500...d_8311055.html
Gondolom neked ilyesmire sincs szükséged.
Nem igazán érted meg hogy sok helyzetben nem tudsz ennyi felszerelést magaddal vinni? Ekkor csak arra számíthatsz ami rajtad van. Valamikor én is annyi cuccal jártam túrázni mint Te de most már a munkám miatt heti 5-6 napot vagyok terepen és megtanultam egyszerûsíteni. Egyszer talán Te is megtanulod!
de te munka utan hazamesz vagy 5-6 napot kint alszol erdoben? en is dolgozok erdoben de estere hazamegyek es nem cipelek magammal turafelszerelest munkaba:)
ha viszont turazni megyek viszek magammal mindent amire szuksegem van.
ha dolgozni megyek csak azt viszem magammal ami munkaba kell. nem is ertem ezt a kettot, hogy birtad osszehozni? mi koze a turafelszerelesnek a munkas holmihoz?
Voltaképpen errõl szól a "tervezzünk felszerelést az apokalipszisre" topic!Idézet:
nem is ertem ezt a kettot, hogy birtad osszehozni? mi koze a turafelszerelesnek a munkas holmihoz?
Egy hosszú túráról,ahol folyamatosan dolgozni kell és nem megyünk haza többet!:cry:
Tudod az a baj hogy vegytisztán külön akarod választani a dolgokat. Jobb rugalmasan állni a dolgokhoz.
Én az alapfelszerelésemet mindig magammal viszem munkába is( a terepjáró elbírja). Ha szükségem van rá mindig ott van, többször van szükség egy ponyvára kifeszíteni magam felé vagy letakarni valamit mint egy sátorra ami csak sátorként használható! A hálózsák is csak egy statikus dologra jó másra nem lehet használni, nem tudod magadra venni ha fázol, macerás elpakolni ha gyorsan kell indulni ha nem pakolod el sok helyet foglal.
Olyan dolgokat írtam le amik több ezer éve mûködnek. Te meg leírsz olyat ami az elmúlt néhány évtized modern iparának terméke és vagy javíthatatlan vagy csak jól felszerelt mûhely tudja SZAKSZERÛEN javítani.
Részemrõl befejeztem a témát mert elbeszélünk egymás mellett.
az biztos, hogy elbeszelunk egymas mellet mert az egesz azzal kezdodott, hogy neked nincs szukseged semmire mert csak a kabatban kint tudsz aludni.
most meg mar arrol irsz, hogy ponyvat akarsz kifesziteni meg a terepjaro elbirja a cuccodat.
akkor most melyik?
egyebkent elfelejtetted, hogy en a haqlozsak/sator/matrac harmas alatt a sator resznel bele vettem a ponyvat es a bivvy zsakot is!
a kommented masodik fele meg teljesen alaptalan.
pont itt beszeltuk, meg doom mutatta, hogy vannak teljesen szetnyithato halozsakok amik takarokent is mukodnek.
maceras elpakolni? en kb 10mp alatt belegyurom a kompresszios zsakba:) es kb negyed annyi helyet foglal mint a te kabatod!
mert a te tobb ezer eves dolgaid folott eljart az ido. kitalalnak uj dolgokat amik jobbak mint az elozoek voltak. ha a te kabatod annyira szuper lenne mint menedek ahogy allitod, miert nem ezt hasznaljak az emberek meg ma is? miert hasznalnak satrat meg halozsakot?
az meg, hogy javithatatlan az meg csak a te kepzelgesed. par kommenttel korabban irtam, hogy mennyire egyszeru javitani tuvel cernaval, ragasztoszalaggal, vagy folttal szakszeruen. a borkabat az amit nem lehet egyszeruen javitani nem a halozsak.
azt nem tudom, hogy gazda mit dolgozik. en hetvegente parkorkent dolgozok, tajrendezes, favagas meg ilyenek.
nekem a munkaruhamat meg az ahhoz tartozo vedofelszerelest kell hordanom, baleset megelozes meg biztonsagi eloirasok. a munka kozben hasznalt dolgaimrol tudok velemenyt alkotni tudom oket elemezni mennyire jok vagy nem. de sajat cuccaimat nem tudom kivinni tesztelgetni melo kozben:)
ezert megyek turazgatni ahol szabadon tehetem (tesztelhetem) ezeket a dolgokat. ezert irtam, hogy: ,,nem is ertem ezt a kettot, hogy birtad osszehozni? mi koze a turafelszerelesnek a munkas holmihoz?''
az ok, hogy hasonlo lehet a felhasznalasi. erdei munka es tulelesa termeszetben, ok ezt igy ertem is. de munka kozben en nem tudom a sajat dolgaimat hasznalni, tesztelni. ezert nem is viszem magammal azt.
ha gazdanak olyan a munkaja, hogy azt csinal kozben amit akar, azt visel amit akar akkor jo neki. nekem vannak eloirasok amiket be kell tartanom.