Ha valaki kriptotõzsdéjén van SEPA transferes feltöltési lehetõség (ez egy európai bankok közötti protokoll, ha jól értem), akkor édemes lehet arra vetni egy pillantást ahogy én csinálom a dolgokat.
1. Van egy bankszámlám és egy bankkártyám (Cib), ennek vannak díjai (nem is kevés), de ezeket ígyis-úgyis fizetem.
2. Van egy Revolut accountom, aminek ha jól tudom nincsen díja, akkor se ha most nyitsz egyet újonnan, csak ha akarsz fizikai bankkártyát tõlük. A Revolut egyenleg feltöltése bankkártyával, az körülbelül azonnali, majdnem ugyanolyan bankkártyás vásárlás, mintha a boltban lehúzom a kártyám, nekem ingyenes, de szerintem a legtöbb esetben (vagy mindig?) az.
3. A revoluton átváltom a feltöltött forintokat euróra, itt van egy átváltási díj, ami ha minden igaz világbajnok, a revolut az egyik, ha nem a legolcsóbb váltó. (de sok kicsi sokra megy alapon, kevés kiadással azért ez masszívan megéri nekik)
4. A revolutról az eurót egy SEPA transferrel elküldöm a kriptotõzsdém egyenlegét feltölteni EZ IS INGYENES és fél munkanap alatt írják jóvá (az utalás sem azonnali, és miután átért még várni kell, hogy megjelenjen, de kapok róla e-mailt)
5. Ha olyan kriptót akarok venni aminek van euró párja, akkor az ott adott megbízás teljesülése SZINTÉN INGYENES. Ezzel jobb vigyázni, mert gyakran jobban járok, hogyha az eurót USDT-re váltom, majd az USDT pár kereskedése során egy jól célzott Limit megbízással veszem az adott kriptót. A kriptók közötti váltás az 0,75%-os díjjal van a Bittrexen, ami ha jól értem soknak számít a Binance 0,1%ához képest
Ugyanitt várom a javaslatokat korrekt kriptotõzsdékre, amik fogadnak SEPA transfert :D (a Binance-al nem jutottam messze, ha valaki megerõsíti, hogy az is tudja, akkor nekiveselkedem mégegyszer)
Amúgy azért lett a Bittrex Global az elsõszámú kriptobefektetési helyem, mert az azonosításnál elfogadták a magyar lakcímkártyámat szemben 2-3 másik hellyel, majd kiderült, hogy a nagy tõzsdék közül kb az egyetlen, amit még nem törtek fel, ráadásul ilyen gyönyörûen tudok vásárolni, szinte komissziós díjak nélkül. Ugyanakkor ez a 0,75% bassza a csõröm, mégis 7,5* annyi, mint a 0,1... ráadásul van egy pár coin amit szeretnék, de nincs (pedig elég széles a paletta, bár sok shitcoinnal)
Remélem valakinek segített,
Várom javaslataitokat