Tihanyban vagyok, füleltem délután a 446.300MHz-en, de nem hallottam senkit.
Printable View
Tihanyban vagyok, füleltem délután a 446.300MHz-en, de nem hallottam senkit.
Eredményes volt a tegnap este. Sikerült összehozni egy DX-et a Tubesre kitelepült csapattal, ami 178 km távolságban volt. Az Alföld felé is volt egy sikeres és egy majdnem sikeres. Jászkarajenõ 103 km távolságból sikerült, Cibakháza 118 km csak részben. Engem hallottak, de az ellen állomás adóteljesítménye kevés volt.
Próbálkoztam a Balaton felé is, de süket volt az éter mind 2m-en, mind 70 cm-en.
No meg ne feledjük el a szintén fontos DX-eket a fórumtagokkal......:thumbup
Az nem DX, hanem remélhetõleg hagyományteremtõ éteri diskurzus volt. De jogos az észrevétel, az este kellemes eltöltéséhez nagyban hozzájárult a jó rádiós társaság is. Olyannyira, hogy a DX vadászat háttérbe is szorult. :beer:
A másik hasznos tapasztalat, a Nagy-Kevély megfelelõ lenne egy ismétlõállomás vagy átjátszó elhelyezéséhez SHTF esetére. Astonferi segítségével igen sok helyrõl lepróbáltuk az összeköttetést, ami apróbb kihagyásokkal, de sikeres is volt. Az autonóm áramellátást kell megoldani és a készülék rejtését, igen nagy lefedettséget lehetne vele elérni
nos igen szerintem is jó tapasztalat volt és olyan helyeken is volt adás ahol nem gondoltam volna kocsiban kézi rádió nagolya 771 antennával. kodály körönd, keleti pu. melletti utcák, kossuth tér környéke, nyugati pu. m3 kivezetõ része, hösök tere.
nagyon szívesen tesztelek még akár úgy is rajzolok térképet a mûködõ részekrõl.
voltak helyek ahol én tisztán vettem Alias-t de Ö nem hallott viszont kordinálás esetén segítségként az is ha csak vételem van szerintem.
legközelebb autó antennával is megpróbáljuk mi az eredmény úgy.
Néhány tanács.
http://www.youtube.com/watch?v=2rAwk-4mrMM
Moderáltam magam, és nem írok semmi vulgárisat, csúnyát a videón szereplõ személyrõl, és az abban foglaltakról.....
akkor fogalmazz finoman ahogy az isiben tanitottak :haha:
Miért? Csak ironikusan fogalmaznak benne. Gondolom hogy a sok szerencsétlen folyamatosan olyat csinál amivel tönkreteszi a rádióját és emiatt a rádiók javításra szorulnak. (És ha megnézed hogy kik rádióznak, akkor tudni lehet hogy a javítást és a cserét az adófizetõk pénzébõl fizetik ki.)
De lásd meg a videóban az enyhe szarkazmust, ezt félig viccnek szánták egy kis orra koppintással. :)
Élettartalmát! :)