Zombie Fortress
:D
Printable View
Nálunk ezért már állatkínzás és tiltott vadászati eszköz lenne...
http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/m...t-video/152282
Én azt vettem észre hogy pl. az amerikai MRE-t teledobálják édességekkel, amit nem hinnék hogy az energia miatt tesznek bele, hanem inkább azért hogy több legyen a kalóriaérték. Hiába raknak bele egy csomó cukrot, mert abban nincs fehérje.Idézet:
Felejtsd el a ráírt kalória paramétereket, a szervezet nem az alapján tudja felhasználni, lehet hogy a millió kalóriás valamit fel sem tudja dolgozni.
Itt egy példa: fél kiló kockacukor = 2000 kalória
De a fehérjetartalma 0 gramm
Én nem tennék bele olyat. A citromsav szétszedi a fogat és marja a gyomrot.
Nem megtévesztés, csak azt írtam le ami rám igaz. Én ha túl csípős dolgot eszek, vagy túl "nehezet", túl fűszereset, akkor nagyon le tudok tőle betegedni. Nem azt mondom hogy ez mindenkire igaz, de rám biztosan.Idézet:
Ez az "erõspaprika betegséget okoz" egy újabb eszméletlen pofátlan világméretû megtévesztés.
A citromlé összefügg a fogérzékenységgel. Jó fogkrém használatával ki lehet külszöbölni, de egy hosszan tartó SHTF-ben nem biztos hogy kapsz jó fogkrémet. A citrom is marja a gyomrot, nem csak a fognak káros a túlzott fogyasztása.
Nem, én csak a saját tapasztalatom írom le, nem tudom hogy cégek mit írnak róla.Idézet:
Ez megint a média és a betegségügy-ipar átverõs rémületkeltése.
Mindenki vegye figyelembe, hogy a tapasztalatai szerint hogy reagál bizonyos ételekre, fűszerekre. Én például ha eszek egy kis borsot, borsos húst, borsos köretet, akkor 1-2 napra nagyon lebetegszem tőle. A többségnek valószínűleg nem árt és annyit eszik belőle amennyit akar, de nekem nem jó.Idézet:
Ha tudsz szerezni csirkehúst, erõspaprikát, zöldfûszereket háztól, ahol tudod, hogy nincs antibiotikumozva a csirke, nincs vegyszerezve a zöldség, akkor kizárt dolog, hogy attól "lebetegedj" a legkevésbé is.
És persze van olyan hogy lisztérzékenység, mindenféle allergia, van aki nem ehet tejet, nem ehet olyat amiben mogyoró van, meg ilyesmik. Ez nem étel-ellenes propaganda, hanem személyenként változó egészségügyi dolog. :)
Nem. Nem hittem, hanem tapasztaltam. Ha sok savas dolgot iszol, vagy eszel, az árt a fogadnak és a gyomrodnak is. Ahogy például a Golden almával sose volt bajom, de a savanyúbb fajta piros almától mindig megfájdult a fogam, mert az jóval savasabb gyümölcs.
Ez a citromra, narancsra szintén igaz. A mandarin viszont édes, azzal szintén nem volt bajom.
Nem dőltem, mert soha nem is hallottam arról, hogy bármiféle ipari akármi mondott volna bármit róla. Saját tapasztalatot írtam, nem tudom mit mondanak róla mások.Idézet:
Ez is egy szép nagy ipari átverés, aminek bedõltél.
Ha tudom hogy fáj valamitől a fogam és a gyomrom, akkor miért enném/innám meg, ha nem kényszerít rá senki? Miért tennék be egy csomó olyan dolgot a készleteimbe, amitől tudom hogy rosszul vagyok? Annak semmi értelme nem lenne. :hogymi:
Olvasd el, hogy mit írnak itt válaszul: http://curezone.com/forums/am.asp?i=385817
A fogorvos írja, hogy egészséges a limonádé, de rettenetesen rossz a fogaknak.
(Ezt az egész beszélgetést áthelyezem majd máshová, mert nincs köze a tartós ételekhez.)
Nem, ugyanis ha lenne alapja, akkor a fogat nem mosó embereknek lennének szép fogaik, a nyugati embereknek meg -akik meg naponta mossák a fogukat 3x- ki lenne hullva minden foguk. Olyan elméletről még nem is hallottam hogy fogkrémtől romlana valaki foga. A fluorid elmélet teljesen másról szól.
Tapasztalatom szerint a savanyú savas étel marja a fogat és érzékennyé teszi. A jó fogkrém pedig ezen segít. Nem azért mert mondta valaki, hanem ez a saját tapasztalatom.
Nem minden fogkrém tartalmaz fluort. Én nem is írtam fluoridról semmit, csak azt írtam hogy "jó fogkrém". Sose állítottam hogy a fluor jó lenne a fogaknak. Azt mondtam hogy a fogkrémben van valami anyag ami az érzékeny fogaknak jó, de sose írtam hogy a fluor lenne az az anyag.
"A "szép fog" egyenlõ a vegyi úton fehérített, de közben szétszivacsosodottal, amit az érzékenység bizonyít szinte minden "nyugati" embernél, pl. nálad is?"
Gyerekkoromban volt bajom fogérzékenységgel, nem most. Most nem iszok limonádét és nem eszem se citromot, se narancsot, se savas almát és nincs bajom ilyesmivel. :) Mikor gyerek voltam, akkor általában nagyon egyszerű fogkrémek voltak, mint például a Gabi fogrkém. Az minden volt csak nem nyugati. Még emlékszem a zöld tubusára. (Jó öreg vagyok már!) :haha:
Nem állítottam hogy tönkrementek volna a fogaim. Ahogy azt sem, hogy citromot ennék. (Miért ennék, ha kialakul tőle a fogérzékenység?) Miért kéne bizonyítanom hogy nekem fáj tőle a fogam? Hogy lehet a fájdalmat bizonyítani? :confused: És miért számítana másnak, hogy nekem mi nem jó? Felőlem más eheti a savas gyümölcsöt, hiszen gondolom hogy vannak akiknek nem okoz problémát, ahogy a túlzott fűszerfogyasztás is egyeseknek jó, másoknak nem jó.Idézet:
És hol a bizonyíték, hogy a 30 éven át napi 3x fogyasztott citrom(lé) tette tönkre a fogadat kizárólagosan?
Nem tudom ezeket mire írod. Mit számít az másnak, hogy én tennék-e citromot a készletembe vagy nem? Nekem rossz, másnak lehet hogy jó. Nem csak azért nem raktároznék belőle mert úgy érezem hogy nekem árt, hanem azért is mert nem is szeretem.Idézet:
Kizárt, hogy ennyit citromoztál. Talán soha semmit nem fogyasztottál, csak levegõt és citromot évtizedeken át? Mivel bizonyítod, hogy nem lehetett semelyik másik vegyipari-élelmiszeripari anyag, ami a szádba került?
Nem azt mondtam hogy senki ne tegyen ezt vagy azt a saját készleteibe, csak azt mondtam hogy én nem tennék bele néhány dolgot amikről tudom hogy lebetegítenek. De ez csak rám van hatással, a készleteimből te úgyse eszel, hacsak nem úszod át az óceánt és nem látogatsz meg SHTF alatt. De ha nem is lesz citromunk, szerintem jót eszünk majd a marhagulyásból is. ;) :beer:
Tönkre azt nem, a fogérzékenység az elmúlik, nem tartós állapot. :)Idézet:
ergo azok tették érzékennyé (tönkre) a fogaidat
Valami rendezvény van? Vagy valakik valamit terveznek amit megneszeltek?Idézet:
Fokozott ellenõrzést rendelt el a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szombaton este kilenctõl vasárnap hajnali négyig az V., a VI. és a VII. kerületekben, írja a police.hu. A rendõrök igazoltatnak, jármûveket vizsgálnak át, lefoglalhatják a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat. Az ellenõrzés célja „a jogsértõ cselekmények megelõzése, illetve megakadályozása".