Az adófizetõk pénzébõl már rég edr rádiót vesznek, kicsit más kategória.
Printable View
Az adófizetõk pénzébõl már rég edr rádiót vesznek, kicsit más kategória.
De az is csak egy rádió :)
Szerintem nem mi vagyunk a célközönsége a videónak. Egyszerû, ipari rádiókról beszél, amik fix frekvenciákra vannak programozva. Ráadásul unatkozó rádióhasználókról beszél. Nem prepper jellemvonás. :) Nem is állami rádióhasználókról, õk unalmukban nem a rádiót baszkurálják. És a rádióhasználati tudnivalókat nem a gunmagazinból szerzik.
Nem tudom ki a célközönsége, csak megnéztem és gondoltam nem árthat ha idegeszem. :)
Szemét és vagonõr
No akkor leírom, visszafogottan, hogy miért megy el a halál kóchengeres ipari motorolla rádiós faszára ez a takonyképû buzi:
Egy "ótvar" kínai baofeng rádiót gyûrök 2 éve! Legalább 500-szor kicsavartam az sma csatlakozót, és helyére
meg be a BNC-t. A BNC csatira meg egyéb antennát, kábelt, swr mérõt, meg mindent, rángatva a beépített sma famele-t. A rádió csavargatható
gombajait minimium milliószor csavartam oda-vissza, amikor egy-egy rádiós bushcraft kitelepülésen szinte folymatosan
álítok frekvenciát, Ct kódot, scannelek, stb. És kérem, ez az " ótvar" kinai rádió bírja! Ellentétben a "profi ipari" rádiókkal.
Ennyi.
Mossátok meg a lábatokat véreim, és menjetek aludni.......
Mossátok meg a lábatokat véreim, és menjetek aludni.......[/QUOTE]
parancs értettem :D
Ha a Balatonon nyaralnátok:
http://www.vizimentok.hu/pictures/do...ajekoztato.pdf
A VHF 22-es csatorna az a 161,7 MHz, a VHF28 az pedig a 162,00 MHz.
A VHF 16 (általános segélyhívó a balatoni hajózásban) a 156,8 MHz-en van.
Tud valaki ajánlani jó antennát 70 centire?
Van egy Aszódi 3m-esem, de villámveszélyes a hely és nem merem feltenni oda, valami alacsony nagy nyereségû nem erõsen irányított kellene.
Egy 180fokos (esetleg 120fok is elég) szektorsugárzó lenne ideális...
Ezt használjuk egy páran, nagy nyereségû, baráti árú(asszem 5-6 ezer huf) antenna:
http://www.carant.hu/TETRA/Fixen_rog...html?Nyomtat=1