Én féltem a gyermekeimet az iskolának nevezett rohadék intézménytõl, mert emlékszem, hogy mik mentek, amikor én voltam iskolás, és biztos vagyok benne, hogy nem változtak jó irányba a dolgok.
Printable View
Én féltem a gyermekeimet az iskolának nevezett rohadék intézménytõl, mert emlékszem, hogy mik mentek, amikor én voltam iskolás, és biztos vagyok benne, hogy nem változtak jó irányba a dolgok.
Nem változtak, mert ma is ugyanúgy panaszkodnak a gyerekek mint régen. Csak most már jobban is látszik, mivel mindenkinél van Internet. Törvények sem változtak, az iskolák hozzáállása sem. :(
Tegnap csináltam egy kis kutatást.
A Facebookon 3 darab iskolai-erõszakkal foglalkozó oldal van. Az elsõt 4 Soros alapítvány támogatja. TASZ, és 3 másik, mind hozzá köthetõ. Övék az iskolaizaklatas.hu oldal is. Ki van emelve hogy a kisebbségeket akarják segíteni. (Magyarul a többég le van sz.rva.) - Legutóbbi poszt a lapon: 2016 szeptember (tehát halott lap)
A második a sorban egy 22 éves meleg valakié, de õ is teljesen szélsõliberálisan mutatja be a problémát. Rendesnek tûnik, csak rettenetesen naív a hozzáállása és valószínûleg tényleg azt hiszi hogy a kisebbségek azok akiket a leginkább bántódás ér az iskolákban. A kezdeményezése jó, de az út amin jár az téves. Az õ oldalát követik a legtöbben, bár az övét is csak 3200-an. - Legutóbbi poszt a lapon: 2018 november (De rengeteg a nem az iskolai erõszakkal foglalkozó poszt is)
A harmadik meglepõ módon (szarkazmus) szintén liberális. Mindenféle EU-s szászlók és SZDSZ típusú szövegek a posztokban. - Legutóbbi poszt a lapon: 2017 május (szintén halott oldal)
2 és 5 évesek. Nem sok mindent tudok tenni a dolog ellen, mivel magániskolához szegény vagyok, így megpróbálom majd kihozni a legjobbat a dologból. Mindenesetre nem vagyok elfogult a tanárok irányába, mint ahogy tették azt az én szüleim. Nekik a tanár maga volt a tévedhetetlen Isten, én meg mondhattam amit akartam. Meg van róluk (szüleimrõl is, de õk tizenpár év után legalább belátták, hogy nem biztos, hogy minden úgy volt, ahogy a tanárok mondták) a magam véleménye, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány normális tanárral találkoztam iskolás éveim során. A gyerekek meg egy külön kategória, nem kell cigánynak lenni ahhoz, hogy szétziláljon egy komplett osztályközösséget, terrorizáljon másokat. Nálunk egy c típusú volt, de azt is elb@szta a vonat hála az égnek!
"Nem sok mindent tudok tenni a dolog ellen..."
Mi az elsõ gyerekkel - öt éve - átjelentkezünk anyósom címére, hogy a kívánatos iskola körzetébe tartozzunk. A "rendes" körzetes iskolának rossz híre volt a kisebbség miatt. Késõbb visszajelentkeztünk. A második gyerekkel már át sem kellett jelentkezni, nem foglalkoztak a címekkel, gyakorlatilag szabad iskolaválasztás volt. Hozzáteszem persze, hogy ez Budapesten történt, ahol van választék. Vidéken valószínûleg kevesebb az alternatíva.
Pont most intézte asszony az átjelentkezést a mamához ugyan ezen okokból. Itt érden is van pár suli, de úgy jellemezném, hogy rosszabbnál-rosszabbak. A Széchenyi volt jó suli, de azt is szétverték...
Alabama állam, USA: Újabb öngyilkos 9 éves. Ezúttal egy fekete kislánynak volt egy fehér barátja az iskolában. Emiatt a többi fekete gyerek addig zaklatta a kislányt amíg nem bírta tovább elviselni és megölte magát.
https://www.dailymail.co.uk/news/art...mily-says.html
https://www.mirror.co.uk/news/us-new...rself-13717093
Ami érdekes, hogy a külföldi baloldali sajtó úgy hozta le a cikket hogy "Fekete kislány ölte meg magát a rasszista zaklatás miatt". De hogy álhíreket gyárt belõle a sajtó az nem is csoda. Mert a valóság igencsak kínos. A magyar sajtó nem is szólt róla semmit.
Ezt vegyétek úgy hogy nem írtam. Mondja hogy iskolai zaklatás, meg hogy a kirekesztés az borzasztó, meg senkit nem szabad kirekeszteni. Erre mit csinál? Teljesen normálisan hozzászóltam a bejegyzéseihez, kulturáltan, objektíven, picit kritikusan, de építõ jelleggel, de írtam hogy látszik hogy rendes, csak kicsit naív. Erre mit látok? Törölte az összes hozzászólásom, ok nélkül, magyarázat nélkül. Írtam neki privátot, hogy valami rosszat mondtam-e hogy törölt mindent és hogy ez így nem túl tisztessékes dolog, erre válaszra sem méltatott. A kirekesztés ellen papoló ember szó nélkül kirekeszt másokat. Erre nem tudok mit mondani.
Komolyan, egyetlen egy olyan lap sincs a FB-on ami normális hozzáállással, korrekt emberekkel menne szembe az iskolai zaklatással és erõszakkal. Így mondjuk nem is csodálom hogy soha semmi nem történik és egyetlen lépést sem tesz senki a megoldás felé. Sem az aki felelõs, sem az aki önjelölt segítõ, se senki.
A hiba, hogy a baloldali sajtó úgy állítja be, mintha fehérek zaklatták volna a fekete kislányt és az okozta volna a tragédiát. Ami álhír. A konzervatív sajtó persze leírta a címben is, és a cikkekben is hogy pontosan mi történt.
A második mondatról érthetõ okokból nem beszélnék, de igaz és létezõ probléma.