Nagyonjo! :) Jol használhato mindegyik része ahoz képest hogy minden egybe!
Printable View
Nagyonjo! :) Jol használhato mindegyik része ahoz képest hogy minden egybe!
bögre
Milyen gyártmány? Én már kipróbáltam párat de egy sem volt elég erõs összecsukhatósok közül.:-(
valami orosz cucos. Tetem fel rola képet még nyáron az ezt vettem topikba.
Ma úgy hozta az élet ,hogy gyorsan össze kellett dobnom egy útipakkot mert kocsival kellett menni a mai útviszonyok közt és nem voltam biztos benn ,hogy nem kell e esetleg egy nagyobb távot gyalog megtennem ha az ónos esõ miatt nem lehet autóval közlekedni vagy az árokba kötök ki , szóval volt egy 2. hátizsákom amibe dobtam egy polár takarót , egy doboz gyufát , egy fejlámpát és egy elemlámpát , egy kést ,és egy kézi adó-vevõt , 2 jóféle csokit és egy kulacs vizet . Ez volt amit kb 5-6 perc alatt be tudtam szórni a tatyóba . Lényeg ,hogy minden egy helyen volt és tudtam miért hová nyúljak,ebbõl a szempontból tanulságos volt . Érdekes ,hogy nagyfokú biztonságérzetet is adott ez a hátizsák miközben elnéztem pár embert milyen felkészületlenül indulnak el ilyen útviszonyok közt amikor könnyen lehet ,hogy egy éjszakát esetleg a kocsiba kell tölteni mert olyanok az útviszonyok . A tanulság még számomra az is volt ,hogy hiába volt az összepakolt BOB pakkom mégsem azt vittem,mert abba egy csomó olyan felesleges cucc volt amire biztosan nem lehetett szükségem ilyen hétköznapi helyzetben hanem gyorsan összedobtam egy a helyzetnek megfelelõen összeállított pakkot , ezért jó ha a szükséges holmik hozzáférhetõen vannak tárolva .
Ilyen van nekem is. Jóféle szénacélból van a baltát borotva élesre lehet fenni!:-) Sajnos a fûrész nem sokat ér.:-(
Szia,
Szerintem a "katonai magyar" gazalarcok eleg jok, foleg a ma elterjedt felalarcokhoz kepest messze komolyabb eszkozok.
Vegyitamadastol is vedenek (szuronkent 30 percig).
Szinte szenmonoxid az egyetlen, amitol nem vedenek meg (persze az oxigen hianyatol sem).
Bel
....amire feltétlenül szükség van...szerintem...
-hálózsák(kényelmes,legalább 90 cm-széles,vízlepergetõ külsõ,max 2kg-ig,0-fokig..az alatt értelmetlen menedék kell)
-alátét (a kocsik szélvédõjére tehetõ védõ nagyon jó,nincs súlya,kicsit szivacsos,hõ visszaverõ)
-poncsó (ripstop-usa,terep színû.menedéknek,álcázásnak,esõ ellen)
-meleg ruha(alsó-felsõ,váltás póló,zokni,alsónemû)
-kések(1 önvédelemre+1 munkára,ételkészítésre)
-balta
-víztisztítók(1 szipákolós+1 pumpás+tabletták)
-pajszer
-eü.csomag
-élelmiszer vésztartalék( 10000 Kcal)
-gyufa,öngyújtó
-tûzgyújtó tabletta vagy zselé
-szappan+wc papír
-kötél,ragasztószalag
-kulacs
-fejlámpa+elem
-füles edény 1 literes
..ez kb 10 kg..könnyen hordozható..szerintem más nem is kell...
Én még egy helyi domborzati térképet tájolóval beletennék és tényleg tökéletes az összeállítás .
Okés , de az is elképzelhetõ ,hogy felpakolnak minket egy teherautóra / evakuálás/ aztán visznek egy leponyvázott teherautón vagy 200 km-ert mire vagy meglógsz vagy elengednek bármi lehet de máris nem ismerõs terepen vagy . Annyira ez nincs elrugaszkodva a valóságtól . Katasztrófa sújtotta területen nagy valószínûséggel evakuálással indít a hatóság . Szóval annyira én nem alapoznék a hazai pálya nyújtotta elõnyökre , sajnos talán ezt szívnánk meg mind a legjobban . Ismeretlen terepen ismeretlen emberek közt SHTF helyzetben nem jó kilátások....