ez egy ilyen elso probalkozas volt, hogy episek egy rogtonzott menedeket. annyira nem vettem komolyan a dolgot, inkabb csak csaladi fun volt. alapanyag se volt sok, elsore ez sikerult.
https://www.youtube.com/watch?v=7Z4N9JW3CWI
Printable View
ez egy ilyen elso probalkozas volt, hogy episek egy rogtonzott menedeket. annyira nem vettem komolyan a dolgot, inkabb csak csaladi fun volt. alapanyag se volt sok, elsore ez sikerult.
https://www.youtube.com/watch?v=7Z4N9JW3CWI
Csatolmány 7029Csatolmány 7030Csatolmány 7031
Ezt úgy hívják,hogy vad etetõ!
Félreértés ne essék,nagyon jó a családdal a természetben bóklászni a jó levegõn!:thumbup
De mint menedék szánalmasan semmire sem jó!Le lett próbálva esõben és nem ér semmit,hacsak annyit nem,hogy nagyobb pocsolya lett "alatta",mint máshol.:cry: Ezért,bár képeket csináltunk,de nem tartottam ésszerûnek feltölteni ide,mert félrevezetõ lehet!
A másik dolog,amitõl óva intek mindenkit,hogy létrehozzon ilyet és késõbb (pár hét,hónap múlva) alá bújjon.Ha véletlenül egy vad alá is fekszik(ami valószínûtlen),tele lesz a hely élõsködõkkel,ami nagyobb bajt csinál a szervezetben,mint egy nátha.
Az elõzõ videó,az már egy sátrat mutat be.Árban,súlyban,csomag méretben,azonos egy sátorral...ami alulról is véd,szellõzik és nem másznak az embereken a bogarak,ezenkívül gyorsabb a felállítás,bontás.
nem vadeteto hanem lean to shelter, ezen a neven ismert. ha rendesen meg van epitve teljesen viz/ho/minden allo
ray mears is epit ilyet, persze az ove klasszisokkal jobb de ugyanaz az alapja az elkeszitesenek
https://www.youtube.com/watch?v=KPcvavuQJZI
de meg masok csinalnak ilyeneket sikerrel
https://www.youtube.com/watch?v=dvL9N1jb504 https://www.youtube.com/watch?v=ezWApqSFA0k
nem felrevezeto egyaltalan mert sokan epitenek ilyet es hasznaljak is.
,,Az elõzõ videó,az már egy sátrat mutat be.Árban,súlyban,csomag méretben,azonos egy sátorral...ami alulról is véd,szellõzik és nem másznak az embereken a bogarak,ezenkívül gyorsabb a felállítás,bontás.''
az elozo video nem satrat mutat be hanem egy ponyva menedeket. ami arban, sulyban meretben toredeke egy satornak.
ponyva ar: 2000ft kotel 500ft meret 30x15x10cm sulyat meg nem mertem le de nincs tobb 1,5kg
mutass nekem egy satrat ami ennel kisebb, olcsobb es konnyenbb?
Mutatom,itt van a kezemben!1200/db,van három,az egyik használva van,a többi tartalék,1,1 kg,kötéllel,rudakkal,táskával,220*120 mm.felállítása 2 perc(lemérve) csomag méret 350*60 mm.Nem ázik be.Idézet:
mutass nekem egy satrat ami ennel kisebb, olcsobb es konnyenbb?
Engedd meg,hogy ne vegyem komolyan a Youtube videókat(fõleg azokat,ahol a kamera állvány az aszfalt úton van és belóg a kocsi hátulja :haha:)Idézet:
de meg masok csinalnak ilyeneket sikerrel
A linkelt urak vajmi keveset töltöttek az erdõben,mert tudhatnák,hogy a bogarak,élõsködõk nem szeretik a huzatot és a szelet+a szúnyogok,pókok,legyek sem!Tehát akinek nincsen sátra(ami megvéd a fent említett kellemetlenségektõl,jobban jár ha zivatar idején keres egy szeles helyet és csak leül és magára teríti a ponyváját.Ha befekszik a bedunsztolt,száraz,szélvédett helyre,reggelre kullancstelep,bolha fészek,pók csípett áldozat lesz,
...de hát ehhez ki kell menni a természetbe és ezt meg kell tapasztalni!
mundjuk az ilyen 1200ft-os satrakrol van egy velemenyem de ha neked jo am legyen.
azet egy linket adhatnal rola, hol lehet ilyen csoda satrat talalni?
,,Engedd meg,hogy ne vegyem komolyan a Youtube videókat''
azert ray mears illik komolyan venni, amit o mond meg csinal az ugy is van
,,A linkelt urak vajmi keveset töltöttek az erdõben''
szerintem nincs az az nyugati ember aki tobb idot tolotott eleteben a vadonbam mint ray mears.
ha nekem nem hiszel jarjal utana. ot leszolni eleg nagykepuen hangzik, persze ha nem tudod kirol van szo ugy mas.
Saját tapasztalat,tehát használtad?...vagy csak láttál olyat,aki hallott olyanról,aki azt mondta,hogy a haverja bátyja....:)Idézet:
mundjuk az ilyen 1200ft-os satrakrol van egy velemenyem
Bemész a boltba(az idény végén,mert akkor le van értékelve),leveszed a polcról,kifizeted,felállítod amikor esik az esõ,megnézed jó e.Ha jó akkor betartalékolsz belõle olcsón!Ennyi,ilyen egyszerû!Idézet:
azet egy linket adhatnal rola, hol lehet ilyen csoda satrat talalni?
Azért ebben ne legyél olyan biztos!Akinek a munkája+hobbija százszor többet tud errõl ,mint a lájkvadász videósok!Idézet:
szerintem nincs az az nyugati ember aki tobb idot tolotott eleteben a vadonbam mint ray mears.
Nem leszólás,hanem tények!Nem nagyképûség,hanem tapasztalat!Idézet:
ot leszolni eleg nagykepuen hangzik,
Tudod,akik nem csinálnak videókat,azok is képben vannak! ;)
,,Saját tapasztalat,tehát használtad?''
nem tudom milyen satorrol beszelsz igy nem tudom, hogy azt hasznaltam-e ami neked van.
volt nekem is ilyen olcso szir-szar mini sator. igazandibol ez nem is igazi sator mert csak a kulso satorhuzatbol all az egesz, ugyhogy satornak hivni is eros tulzas amirol beszelsz:)
,,Azért ebben ne legyél olyan biztos!Akinek a munkája+hobbija százszor többet tud errõl ,mint a lájkvadász videósok!''
megegyszer mondom nezz utana annak ki az a ray mears mielott leszolod.
egyebkent szerinted a lajkvadsz videosnak mi a hobbija aki ilyen temaban filmez? biztos a belyeg gyujtes nem es azert videozik az erdoben arrol, hogy hogyan kell mondjuk menedeket epiteni.
Azt hiszem 96-ban sátoroztam utoljára. Nem is igazán vágyok rá. Ha bármi gond miatt el kellene hagyni az otthonunkat, akkor azért biztosan találnék olyan menedéket, ahol alhatok. Fontosabbnak érzem a hideg elleni védelmet. Van egy erdõnk, található rajta egy kis épület. Õszre tervezem, hogy kimegyek 3-4 napra. Fát vágok, metszegetek, vadászok, viskóban alszok, stb. Majd beszámolok róla.
Kinek mi a megfelelõ megoldás erre a célra. Mivel minden ember más és más, ezért semmi nem egyszerûen fekete vagy fehér, nem lehet kijelenteni, hogy csak ez vagy az a megoldás jó kizárólag!
Szerintem aki "bohóckodik" mindenféle menedék építéssel, az nem jön zavarba akkor sem, ha véletlen ott kell hagynia a csilli-villi sátrat valami miatt. Nem fog csöpögõ orral egy fa alatt szomorkodni, hogy most mi lesz.
Ezért tartom roppant fontosnak a sok gyakorlást, tapasztalást. Én ponyva párti vagyok, mert sokféleképpen variálható, mindig a körülményeknek megfelelõen. Könnyebb és kisebb is mint egy sátor.
Néhány alap típust láthattok az alábbi videón amit 3X2 m ponyvából lehet építeni.
https://www.youtube.com/watch?v=5aZd00fnKA0
Remélem hasznos.