Azok a mûanyag cuccok és a bunker szerkezete is eléggé újnak tûnik. Egy kicsit modern a klasszikus hidegháborús technikához...:)
Printable View
Tetszik az egyszerûsége..Viszonylag könnyen kivitelezhetõ megoldásnak tûnik..
Néhány órára kétségkívül tökéletes menedék lenne.
Fájin kis "tákolmány"(tudnék örülni egy ilyennek), tetszik! Egyszerû, de nagyszerû!:jolnezki:
Nem tudom meddig lehetne meghúzni magunkat egy ilyen bunkerben..!?! Szerintetek? Úgy gondolnám hirtelen, hogy hely és készletfüggõ, mennyi ideig nyújtana biztonságos menedéket.
Hát azért nem csak készletfüggõ... Elõször is a friss és tiszta levegõrõl kell gondoskodni. Valamilyen áramoltató-cserélõ, szûrõvel ellátott rendszer kellene.
Aztán nem árt, ha rendesen le van szigetelve, mert ha esõ vagy talajvíz van, akkor nem biztos hogy jó lesz lent.
Kell megfelelõ mennyiségû világítóeszköz, mert sötétben nem biztos, hogy azt fog az ember, amit akar, és mécses sem biztos hogy jó megoldás tûzveszély és oxigén-szükség miatt.
Illetve kellene egy illyemhely is, ami az egy légtér miatt megintcsak kellemetlen és kényes téma.
Szerintem ha ezek (és a megfelelõ kaja-vízkészletek biztosítva vannak), akkor amíg el nem fogynak/tönkre nem mennek, ami akár 1-2 hónap is lehet. De ez csak elképzelés, a szociális része még nem került szóba.
Azért az elég megrendezett lehetett, nem? 3 óra? 8-at alszok, ha nem lehet kimenni, vagy 10-et, mert végre pihenhetek... Ha van könyv is, akkor meg... És ha nem egy lukról beszélünk, hanem fullosan berendezett helységrõl... Hát nem tudom ki az (leszámítva a klausztrofóbiásokat), aki csak 3 órát bír ki...
Van valami fûrészporos csodacucc, már nem emlékszem a nevére, talán víz sem kell hozzá, csak állandó hõfok, meg hogy el legyen választva a kisdolog a nagydologtól.