Ez eléggé irányított, de nem olyan vészes az ára, kéne keresnem egy forrást rá.
Volt egy acy12-m, sajnos megváltam tõle :(.
Printable View
Ez eléggé irányított, de nem olyan vészes az ára, kéne keresnem egy forrást rá.
Volt egy acy12-m, sajnos megváltam tõle :(.
Keresem az antennát, közben olvasom egyiknél:
450MHz-en van internetszolgáltatás?Idézet:
A FREEDOM CDMA-10 antenna egy nélkülözhetetlen eszköz a rendszert használók számára, amely lehetõvé teszi a korszerû adatszolgáltatásokat javítani a 450MHz-es sávban a széles sávú internet hozzáféréshez.
Széles sávú drótnélküli internet hozzáférésre tervezték a 450MHz-es sávban (CDMA),
http://www.antennak.hu/index.php?kat=5&id=865
A világon több helyen, ha nem is a lakosság internetellátására, nálunk is most tervezik.
Ha veszel kettõ Carant Acy 7-et felakasztod õket egy antenna közösítõre, akkor még mindig beljebb vagy árban ( 4500 Ft/db)
mint egy aszódi, és a 10 dBi nyereség egészen komoly ( az aszódi többszöri módosítás után sem megy fel 7 fölé)
és duplázva elég széles az átfogás is.
Egyébként a 180 km-es PMR rekordunkat ilyen antennával értük el ( 0,5 W-on)
A gyártó kisker. forgalmazójától kell rendelni. Segítõkészek és postáznak is:
http://www.carant.hu/BELFoLDI_FORGALMAZoINK.html
Vannak náluk kábelek és csatlakozók is, kérésre komplett cuccot küldenek.
Köszönöm.
Látom itt két változata is van, egyiknek tömörebb a reflektora.
Mindkettõ egyformán jó? Mert nekem a szeles helyre lehet a ACY7NE20 jobb lenne.
Ha meg tudsz alkudni kisebb nyereségben, akkor inkább az ACY4NE20 megfelelõbb lenne. Minél kevesebb direktor a elem, annál nagyobb az irányszög. Nem tudom mennyire szeles helyre kell, de nem biztos, hogy megér egy nagyobb árkülönbözetet. Az országban sok helyen látom az ACY antennákat felszerelve és azok sincsenek agyongyötörtve. Olyan helyen érheti meg, ahol ipari felhasználásra vannak telepítve, 10-20-30-50 km távolságra. Oda megérheti a drágább, de strapabíró antenna, mint kijárkálni ellenõrizni viharok után.
Én egybõl beleszerelmesedtem az ACY16NE20-ba. Igazi kitelepülõs hullámvadász. A reflektor strapabíróbbnak tûnik, jobban hátizsák álló, mint az alu lemez.
Ok, meggyõztél :).
A jelenlegi terv szerint 2 antenna lesz feltéve, egy nagoya770 helyi és egy yagi kicsit távolabbi kommunikációra, persze külön rádióval.
Jelenleg H155-ötöt használok, jó lesz olyan vagy van már jobb és nem nagyon drága kábel?
Attól függ milyen hosszú lesz a tápvonal. Rövid távon 3-5-10 méteren szerintem elég a H155. A fölött már elgondolkodnék kisebb csillapítású koaxon. Amire inkább oda kell figyelni az az UV állóság. Kültérre csak UV álló kábelt tegyél vagy sûrûn kell cserélned, mert elöregszik, repedezik és oda az impedancia. Vagy használj védõcsövet.