Idézet:
Eredeti hozzászóló
Doom
Hát nem tudom eldönteni hogy :cry: vagy :haha: ?!
1, a horgászatban a hal életben marad a vadászatban a vad nem!
Gyerekkoromban sokat horgásztam, volt hogy megdöglöttek a halak. Úgy kapták a horgot, hogy felment az agyukig mikor ki lettek húzva. Ráadásul csak a sporthorgászat az, ahol a halat visszaengedik, illetve ha nem éri el a megfelelõ hosszt. Nehogy azt mond hogy soha senki nem eszik halat aki horgászik! Mert azt nem hiszem.
Idézet:
2,Azonos körülmények ....mondjuk vadvíz ill. érintetlen táj.Mindkét zsákmány szerzõ cserkel,keresi a jó helyet.
A különbség,hogy míg a horgásznak meg kell közelíteni a haltartó helyet..a vadász ezt elintézi több tucat méterrõl..vagy távcsövessel még messzebbrõl!
A horgásznak nem kell céloznia. Bedobja és kész. Mindegy ha remeg a keze, az is mindegy hogy ha szemüveges, alig lát. A vadásznál mindezek fontosan. Ráadásul a vadász gyalogol, sokat, a horgásznak azt se kell, õ csak ül.
Idézet:
3, A horgásznak ismernie kell a hal szokásait,kedvelt helyeit,évszak függõ étrendjét,szokásait.
Ez tuti hogy a vadászra is igaz. Olyannyira, hogy szerintem Magyarországon még vadászvizsgát is kell tenni. (Nem tudom, de hallottam hogy kell.) Horgásznak kell horgászvizsgát tennie a halak fajtájából és hogy mikor melyik halat lehet kifogni?
Idézet:
A vadász kiáll a fasorra oszt várja,hogy elé hajtsák a fácánt,nyulat...oszt nagyjából ennyi!
Ez kizárt.
Idézet:
4. egy használható felszerelés+engedély cc 100 rugó..a vadász cuccot le sem merem írni.
Ez pont a vadásznak hátrány, nem a horgásznak.
Idézet:
5, mindenki hódolhat a horgászatnak...a vadászat,hogy is mondjam...kegy,ismeretség ,kihalási alapon?
Országfüggõ. Én elõbb tudnék vadászni, mint horgászni. A legközelebbi tó sokkal messzebb van mint az erdõ. 10 km vs 6 méter. :)
Idézet:
6,A halat,ha nem kell vissza lehet dobni a fénykép,videó után!:tapsol:
Akinek nem kell a hal, az szerintem ki se fogja. Ez az oka hogy én is abbahagytam a horgászatot. Kifogtam a halakat, aztán visszadobtam. Épp csak elpusztultak, a horogtól megsérültek, néha el is pusztultak. Szóval ez sporthorgászat ami sérülést okoz.
Idézet:
Ezzel is el lehet dicsekedni a jutyubon..de nem kell megölni a halat hozzá...ismét leírom nem halnak tömegével a halak(matrac,fertõtlenítõ stb.
Magyarországon 50.000 vadász van ma nyilvántartva. Hány dicsekszik azzal amit lelõtt? Bár én azt se hívnám dicsekvésnek ha kiterítik a vadat, aztán feltesz utána 25 fotót a bográcsos gulyásfõzésrõl.
Idézet:
7,A család is lehet a horgásszal,akár még babák is..nem kell csitítgatni,nem veszélyes sport!
Elég sok ember fullad vízbe horgászat közben. Láttam néhány durva horog-sérülést is.
Idézet:
8,Soha nem volt még halálos,vagy súlyos sérülésekkel járó horgász baleset ..a bottól,horogtól.
Még egy kormánylinket is találtam a halálos áldozatokkal járó balesetekre. Hogy a többség fulladásos halál, mert felborulnak részegen a csónakkal meg ilyenek, az mindegy.
Idézet:
9,senki kutyája nincsen agyondobva horgászbottal.
Hír arról hogy egy kutya lenyelt egy horgász horgot és elpusztult. http://www.shieldsgazette.com/news/l...each-1-7835952
Idézet:
10,Az engedély kiváltása után bármikor lehet horgászni,némi ívási idõszakos korlátozással...a vadászat azért ritkábban van engedélyezve.
Országfüggõ. Én 10-15 dollárért szarvasra is megkapom, csak kérnem kell.
Idézet:
11,a megkettyent horgász igen nehezen tud kárt tenni a családjában,szomszédaiban a felszerelésével....a vadász????
Ha egy anya egy bicskával megölhetett 8 gyereket, akkor egy horgász nem tudna megölni egy horgászkéssel szintén 8 embert vagy akár többet is?
http://www.cnn.com/2014/12/20/world/...investigation/
Idézet:
12.A horgászathoz nincsen lezárva a tó a turisták,kirándulók elõl(nem a magántóról van szó..az magántulajdon)...a vadászathoz?..hallani cifrákat..
Attól függ. Kifejezetten horgásztóban nem szokás fürdeni. Attól függ hogy a terület magánterület-e. Az erdõt se zárják le, csak mert vadászat folyik. Az úszók se úsznak ott ahol van egy rakás horog a vízben.
Mindenre tudok válaszolni, még úgy is hogy életemben nem vadásztam, csak horgásztam. :)