https://index.hu/belfold/2020/11/08/...osszhalalozas/
"..más fatális fertõzések kialakulásának esélye is drasztikusan csökkent a távolságtartás, a maszkviselés, a távmunka/távoktatás és az önkéntes karantén miatt"
Printable View
https://index.hu/belfold/2020/11/08/...osszhalalozas/
"..más fatális fertõzések kialakulásának esélye is drasztikusan csökkent a távolságtartás, a maszkviselés, a távmunka/távoktatás és az önkéntes karantén miatt"
Évek, évtizedek óta azt halljuk a bírálóktól, hogy az egészségügy nincs rendben. Emlékeim szerint a baloldali kormányok alatt sem volt ez másképpen. Ha egy rosszul mûködõ rendszerbe több pénzt tolunk, attól nem fog jobbá válni. Teljesen új alapokra kéne helyezni. Megszoktuk, hogy ingyen kapunk orvosi, kórházi ellátást. Sõt, nem csak arról van szó, hogy így szocializálódunk, hanem sokan el sem tudják képzelni, hogy másként legyen. Csakhogy a szociális kiadások egyre nagyobb terhet jelentenek az államnak (ami nem Orbán pénztárcája, a miénk). Szerintem fokozatosan át kéne terelni az embereket egy részét a fizetõs egészségügybe. Tudom, rosszul hangzik, de az a helyzet, hogy ez a folyamat már elindult. Nem csak a rózsadombiak, de más tehetõs emberek is magánorvosokhoz, magánkórházakba mennek. Ha ez hosszútávon mûködõképes lesz, akkor hatékonyság növeléssel csökkenthetõk a díjak és szélesíthetõ az ellátottak köre. Az állam pedig "szegény" kórházakat fog fenntartani.
Más: az egészségügy javításának másik oldala, hogy az emberke végre kezdjenek egészségesen élni. Fontos a megelõzés. Ezt kéne sulykolni. A dohányzásról, piálásról, egészségtelen étrendrõl leszoktatni a tömeget. Nyugaton sokkal egészségesebben élnek a népek, és az nem az ottani orvosokon, vagy a nõvéreken múlik.
Az infláció mindenkit érint, nem csak az orvosokat, ápolókat.
Az érem másik oldala: ismerek olyan (fog)orvost, aki minimális adót fizet be, 3-4 elektromos autója áll a 100 milliós villája garázsában.
A tesóm egyszer utána nézett az Ügyfélkapun keresztül milyen TB költségek szerepelnek a neve mellett. Kiderült, hogy egy csomó olyan kezelést írtak rá, ami nem történt meg, de lehúzták érte az államkasszát.
Szóval ez a rendszer így nem jó, és pusztán több pénzzel nem lenne jobb.
Nem értek ezzel egyet, bár lehet, hogy csak poénnak írtad. Ha ez lenne a cél, akkor már engedélyezték volna az enyhébb drogokat, úgy, hogy elõtte a NER emberei befészkelik magukat a bizniszbe.
A kormány nem nagyon tud mit kezdeni az alkoholizmussal. Erõvel tiltani nem érdemes, mert az USA szesztilalomhoz hasonlóan az alvilágot erõsítenék. A felvilágosítás hatástalan: hiába tesznek a cigis dobozokra elborzasztó képeket, a dohányosok leszarják. Ez olyan régi és elterjedt probléma, hogy demokratikus eszközökkel lehetetlen a megoldás. :(
Szia,
Egy ismerosom elmondasa szerint az ausztral egeszsegugy ugy nez ki, hogy mindenki fizet TB-t, es mellette az emberek tobbsege(!) fizet magan egeszsegbiztositot, es azt veszi igenybe.
Ennek 2 kovetkezmenye van:
-az allami egeszsegugyi ellatas nem csak a mostani magyarnal, de a 10-20 evvel ezelotti magyarnal is jobb szinvonalu
-a TB nagyon olcso
Szerintem ez az idealis rendszer, de rovid idon belul nem elerheto.
Ami szerintem rovid idon belul realis es elerheto, az az lenne, hogy inkabb osszemosni a fizetos es a TB ellatast, egyszerre 2 iranybol is:
-legyenek magankorhazak, akik szerzodest kotnek a TB-vel (ugyanannyiert vagy minimalisan olcsobban, mint az allami korhazak!), es ha jobb szolgaltatast nyujtanak, akkor ugyis atmennek ide a betegek maguktol. Itt nagyon fontosnak erzem a fokozatossagot, vagyis elso lepesben nagy tobbsegben maradjanak az allami korhazak (tehat max 20-30% magankorhaz), hogy meg veletlenul se tudjanak arkartellel felhajtani az arakat a magankorhazak
-Jelenjen meg legalisan es atlathatoan a tobbszintu szolgaltatas. Pl. az allami korhazban alanyi jogon jarjon a 6 agyas korterem (mint amit ma is rengeteg beteg kap), de aki fizet, az kaphasson 2 vagy 1 szemelyes szobat. Vagy egy atlagos (!) tores eseten jarjon a gipsz 6 hetig (ami utan hetekig tornazni kell, hogy visszaaljon az eredeti izomzat), de aki fizet, az kap titan erositest, amivel mar fele ido utan tud teljes ertekoen elni (itt fontos, hogy aki nem gyogyul meg a gipsztol 6 het alatt sem, az ingyen megkapja a mutetet). Vagy egy egyszeru (nem surgos, foleg nem eletmento) vizsgalatra legyen 3 sor, az egyik hosszu es ingyenes, a masik rovid es olcso (pl. 3000 Ft) a harmadik nagyon rovid es draga (pl. 30 000 Ft). Felreertesek elkerulese vegett, ha nehany ember fizet 30 000 Ft-ot azert, hogy azonnal megrongenezzek (es sokat 3000-t, hogy csak kicsit kelljen sorba allni), akkor abbol osszejohet gyorsan a penz egy uj, masodik gepre, es innentol mar a "hosszu" sor is rovidebb lehet, mint a mai "normal" sor.
Persze a 2-nal mindegy, hogy konkretan az ember fizeti, vagy egy biztosito.
Bel
Az egészségügy finanszírozásával több probléma is van.
- A beszerzések minimum is négyszeres baráti áron mennek.
- A beruházások minimum is négyszeres baráti áron mennek.
- Kivitelezések során sosem hosszú távra terveznek, és meglepõdnek, hogy lehet újra kezdeni.
- Rengeteg a potyautas, akiknek ugyanolyan ellátás jár mint a "fizetõ vendégnek".
Aztán lehet persze szidni a dohányosokat, meg az "alkoholistákat" de az igazi probléma nem ez.
Az államnak komoly felelõssége van (lenne) a megelõzésben! A teljesség igénye nélkül:
- Az immunrendszer erõsítésének propagálása.
- Gyógyszeripari kemikáliák nélküli gyógyulás. Pl. gyógyszer és mûtét helyett (idõben) masszõr, csontkovács, gyógytorna, táplálékkiegészítõk.
Meg kell szüntetni azt a hozzáállást, hogy a kezelt páciens jobban megéri a gyógyult páciensnél.
- Nyomelemek és vitaminok fogyasztásának elõsegítése.
- Sófogyasztás démonizálásának mellõzése.
- Élelmiszer ipari adalékanyagok minimalizálása.
- Ipari üzemek káros anyag kibocsátásának minimalizálása.
- Háztartási vegyipari termékek, festékek, stb egészségvédelmi szempontból való ellenõrzése.
Nna. Máris este nyolc lett az éjfélbõl. Ez gyors volt. Plusz bezárják a középiskolákat.
"A fõpolgármester-helyettes emlékeztetett, ez – a helyi iparûzési adó – a Fõvárosi Önkormányzat egyetlen adóbevétele, ebbõl mûködik a BKV.
Ha nincs iparûzési adó, nincs közösségi közlekedés. Ha nincs közösségi közlekedés, nincs iskola, és a többség dolgozni sem tud majd, igazából senki sem, mert a közvilágítást is az iparûzési adóból fizeti a város. Ez nagy segítség lesz a vállalkozásoknak
– írta Tüttõ a Facebookon."
(Index)
:haha: Akkor kapcsoljátok le Pesten a villanyt, bmeg.
Remélem, azért azt is komolyabban veszik már, hogy a rémhírterjesztõket szankcionálják. Tüttõ Katát vihetik is be.
Szex 2020:
- Óvszer van nálad?
- Van.
- Maszk?
- Van.
- Húzd fel!
- Melyiket?
- Mindkettõt!
- Hülye! A maszkot az arcodra!
- Ok. Megvan. Lássuk!
- Naaa! Ne taperolj a mocskos kezeddel! Fertõtlenítsük! Ökölpacsi. Mehet!
- Kezdjük már mert lázban vagyok!
- Állj! Basszus! Nem mértünk lázat!
- 36,2 jó? Kezdhetem?
- Jó, de most már siess, mert nyolcra haza kell érnem.
Bidenék már intézik a maszk-fasizmust. Mindenkinek kötelezõ lesz, mindenhol... Legalábbis a terveik szerint.
Vagy õket nézve inkább maszkkommunizmus.
Azt most mondom, hogy elõbb-utóbb kötelezõ lesz az oltás is szerintem. Mert a következõ kör az lesz itt Magyarországon is, hogy amikor lesz vakcina, akkor sokan azon kezdenek el hisztizni, hogy õk márpedig nem adatják be. A Publicus szeptemberi felmérése szerint minden ötödik válaszadó adatná csak be magának. A megkérdezettek egynegyede "megvárná, hogy jól mûködik-e" (nem tudom, hogy ez alatt mit érthetnek), és a válaszadók fele egyáltalán nem adatná be.
A WHO szerint 80-85 %-os átoltottságra van szükség. Ez Magyarországon nem fog menni, ha önkéntes lesz az oltás. Úgyhogy majd elszórakoznak vele egy darabig, amivel megint csak az idõ megy. Aztán végül bejelentik, hogy akkor kimennek a katona bácsik - na és persze a katona nénik :) -, és beadják. Mert ha nincs meg az átoltottság, akkor áll az ország. Egy eleve szétlopott ország viszont csak rendkívül rövid ideig tud állni. Már a tavaszi bezárás után is arról cikkeztek, hogy biztosan nem lesz még egy olyan bezárás, mert azt már nem bírná el a gazdaság. Most pedig mégis körvonalazódik egy, a tavaszihoz hasonló korlátozás.
Úgyhogy a tolvajoknak elemi érdekük, hogy minél elõbb meglegyen az a 80-85 %, és nagyon valószínûnek tartom, hogy ha nem látják a hajlandóságot, akkor kötelezõvé fogják tenni.
Ritkán, de biztató híreket is hajlandó közölni a média. Az Oxfordi Egyetem orvos oktatójával beszélgettek a BBC rádiómûsorában:
"Ennek kapcsán a rádió mûsorvezetõje azzal a kérdéssel fordult a professzorhoz, hogy mostanra magabiztosan állíthatjuk-e azt, hogy tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba.
Igen, igen, igen. Valószínûleg én vagyok az elsõ, aki ezt kimondja, de magabiztosan ezt állíthatom – felelte John Bell."
Hollandiában pedig 3 hete vezették be a korlátozásokat, és most a harmadik hét alatt felére csökkent az új fertõzöttek száma. Hétfõn az elhunytak száma is kevesebb mint a fele volt a második hét napi átlagának.
Trump elõtt mindenki azt állította hogy nem lesz vakcina, 2 évet is várni kell még rá, ebbõl nem lesz jó élet, senki ne menjen az utckára, mert aki kimegy, tömegbe, maszk nélkül az szemét gyilkos...
Erre mi történt? A sajtó azt írja hogy Biden gyõzött, 1 napra rá azt mondja több vakcina-gyártó is hogy kész van és hatásos, rögtön lehet piacra dobni, mindjárt jön a normalitás, a tömegek az utcán, Bident éljenzik és táncolnak a tömegben, maszk nélkül...
:hogymi:
Elképesztõ.
és most az következik, hogy a baráti (baloldali, liberális) kormányzású országok kapnak a vakcinából, de "diktatúrák" nem?
Ez már 20 évvel ezelõtt is így volt, kormányzattól függetlenül. Korrupt az egész rendszer az eü tárca lefizethetõ hivatalnokaitól a hálapénzen hízó orvosokig. Ezért kéne, legalább részben, piaci alapokra helyezni a rendszert. Akkor lehetne a túlárazott beszerzéseket felszámolni és a potyautasokat kiszórni. Közhely, hogy az állam rossz gazda, be kell vonni a profitorientált szegmens szereplõit. Tudom elég rosszul hangzik, hogy "profitorientált", de a mostani rendszer hosszútávon nem mûködõképes. Minél tovább próbálják fenntartani, annál több pénzbe kerül nekünk, adófizetõknek.
Több pontban is rámutattál az önpusztítás legfõbb tényezõire: a dohányzás, pia, drog mellett a felelõsség másra kenése (államra, élelmiszer- gyógyszeriparra, stb), és a tény, hogy az emberek számára ott kezdõdik az egészségügy, amikor már megbetegedtek. Holott pont ezt kéne elkerülni életmódváltással (ami nem egyszerû dolog, elismerem)
És van amin nem tudunk változtatni: 7-8 milliárd ember számára nem lehet ökológiailag is elfogadható, bio minõségû élelmiszert elõállítani.
Szia TMIB,
"Bidenék már intézik a maszk-fasizmust. Mindenkinek kötelezõ lesz, mindenhol... Legalábbis a terveik szerint. "
" a tömegek az utcán, Bident éljenzik és táncolnak a tömegben, maszk nélkül..."
Most az a baj, hogy USA-ban kell maszk, vagy az, ha nem kell maszk?
Bel
Az a baj hogy eddig azt mondták hogy Trump rendezvényein sokan vannak, elõfordultak emberek maszk nélkül és ez egyenlõ volt a "gyilkossággal". Most a média 180 fokos fordulatot vett és megint semmi gond azzal hogy tömegek vannak az utcán, sem azzal hogy nincs rajtuk maszk.
A kétszínûség a probléma. Trump rendezvény "vírusrobbanás", BLM, Trump-ellenes tüntetés, vigadalom Biden "gyõzelmére", az viszont nem okoz fertõzést.
Hogy lehet hogy a vírus meg tudja állapítani hogy ki a Demokrata szavazó és ki a Republikánus? :confused:
19.30 körül jöttem haza munkából. Kedd van, egy sima hétköznap. Tele a város. Fiatalok csoportokba verõdve bulizni készülnek. Nem annyira fiatalok is összevissza mászkálnak, gyalog, kocsival, meg mindenhogyan. Kábé 10 perc alatt tekertem haza, de meg nem mondom, mennyi embert láttam ez alatt az idõ alatt.
Örülök, hogy nem lettem pszichológus vagy pszichiáter, mert soha nem fogom megérteni az emberi gondolkodást. Vagy legalábbis türelemmel viseltetni iránta. Ezek az emberek, akiket ma láttam nyüzsögni, még mindig nem abban gondolkodnak, hogy a holnaptól érvényes este nyolcas kijárási korlátozás az õ és a többiek védelmében lesz. Személyes sértésként élik meg, és büntetésként fogják fel.
Jelen állás szerint mindössze 30 napról van szó. 30 napig kell majd este nyolc óráig hazahúzniuk. De ezt már olyan tragédiaként élik meg, hogy a 30 napot megelõzõ este muszáj tombolni meg nyüzsögni éjfélig. Akkor is, ha az egy szimpla keddi nap. Egy éve van járvány, és nem jutott el a tudatukig, hogy járvány van. Hogy a 30 napos korlátozás nem azért kezdõdik holnap, hogy ma még minél több ember veszélyeztesse magát és másokat az utcán meg a szórakozóhelyeken.
És ezt most teljesen komolyan írom: kezdek attól tartani, hogy ha egyszer tényleg SHTF lenne, például egy spanyolnátha szintû járvány, vagy zombikról érkeznének a hírek :) , az emberek nagy része azt is pont ugyanígy reagálná le. A kiskapukat keresné, a korlátozást büntetésnek gondolná, a pia, a dugás és a buli lenne akkor is a legfontosabb (tudom közhelyes, de ha egyszer látom, hogy ez van). Szelfiznének a zombikkal, vagy nem tudom.
Emlékszem hogy mennyire a képembe röhögtek az egyik amerikai FB oldalon mikor arról beszéltem hogy 5 millió amerikai fertõzöttnél hány halottra lehet majd számítani. Kinevettek és kigúnyoltak, azt mondták (az adminok is) hogy az USA-ban nincs 5millió, meg az egész világon csak 60.000 fertõzött van és nem is lesz több és én csak elméleteket gyártok, hogy hülye vagyok, stb. Aha. Hát, ahhoz képest már 10.000.000 fertõzött van az USA-ban.
Persze, a halálozási arány csökkent, de a mostani helyzet egyáltalán nem túl bíztató.
Érdekes módon (az amúgy elég népszerû) csoport nem posztol semmit már vagy fél éve. Gondolom az adminok kínosnak találták a régi nagyképû stílust amit elõadtak.
Én ma 2x hagytam el a lakást (HO dolgoztam itthon). Elvittem a gyereket iskolába és haza hoztam onnan. Tényleg sokan mentek ide-oda. 8 körül kinéztem az ablakon és tényleg irtó sokan voltak kint, még az asszony is lesett, hogy mi ez a tömeg. Engem nem zavar a 20 óra utáni kijárási korlátozás, a nagyobb gyerek is most egészen korrekten viselkedik, tartja magát itthon, nem megy jobbra-balra. Reméljük a legjobbakat.
Tegnap megvettem mikulásra is mindent mindenkinek, a szükséges és hiányos tartalékokat is beszereztem/feltöltöttem.
tegnap este 9 körül voltam vásárolni a Lidlben, kellemesen kihalt volt, a dolgozók töltötték a polcokat
kicsit elhúzódott, azért mentem akkor, de nem bánom 6 körül biztos nagyobb tömeg lett volna, meglepõ módon nem volt teljesen kifosztva az üzlet, vagy ami kifogyott azt már újratöltötték
Több ismerõs is volt, aki elment kávézóba-étterembe mondván, hogy holnaptól nem lehet, én otthon voltam (meg a lidlben), az emberek különböznek
Megint kezdõdik: már itt a városban kiürített egy pékséget a sok fasz.
Még most sem érti meg a gyökér barom állatja, hogy ha nem vásárolja fel a fél boltot, akkor mindenkinek jut. És nincs miért felvásárolni, mert 1 éve itt van a vírus, és nincs Mad Max világ, nem tûnik fel neki?
Pékséget? A kenyér nem áll el évekig. Vagy beteszik a fagyasztóba? De akkor már miért nem húst vesznek? :confused: A sok hús, kis kenyér logikusabb lenne. Vagy ha már elõzõleg megvette a sok lisztet, akkor csináljon otthon palacsintát, vagy tortillát. :) Az is olyan mint a kenyér.
Vagy semmit.
Engem már kicsit bosszant ez a bevásárlósdi a koronavírus kapcsán. Tudom, hogy ez egy prepper fórum, és nyilván nem általánosságban a készletezés ellen beszélek, azért írtam oda, hogy "a koronavírus kapcsán".
A járványok ilyenek. Hullámaik vannak, idõszakos állami korlátozásokkal. Nem szükséges minden egyes hullámnál és minden egyes bejelentett korlátozásnál ekkora feneket keríteni a dolgoknak. Például a járvány elején a Nyúlüreg videó hangsúlyozta, hogy ez nem SHTF. Nem kellenek rá külön nagyobb készletek, elegendõ, ha van otthon 2 heti "diétás menü", tisztálkodási dolgok, stb. Ha jól emlékszem, akkor ezt én is beírtam ide, amire valaki azt válaszolta, hogy szerinte a 2 heti alapvetõ élelmiszer ide nem lesz elég. Jó, nyilván különböznek a vélemények, de azért az is fontos, hogy alapvetõen helyén kezeljük a dolgokat.
Ugyanis ez 7-8 hónapja lehetett, és nem 2 heti készletre nem volt szükségem a koronavírus miatt, hanem 1 napi tartalékot sem kellett felhasználnom semmire. A sarki kisboltban mindig volt az adott napra minden. Felvágott, friss pékáru, stb. Tíz méterre a háztól. Minden egyebet meg tudtunk venni egy közeli faluban egy "mindenes" boltban. Ott hegyekben állt a vécépapír, kutyakaja, stb. Pár hétre nyugodtan be lehetett ilyeneket vásárolni, aztán ha fogyóban volt, akkor újra menni.
Semmi külön, speciális rendszert nem kellett bevezetni a vírus miatt. Pedig akkor jóval komolyabb korlátozások voltak, mint most. És a pánikvásárlás is sokkal nagyobb volt. Bevallom férfiasan, általában továbbra is úgy rendeltem az ebédet egy ételfutár cégtõl, mert nem láttam okát, hogy a tartalékokhoz nyúljak, vagy nagy fõzõcskézésekbe kezdjek. Semmi fennakadás nem volt az ebédszállítással sem, és nem kaptam el a vírust, ahogy a közeli rokonságból, családból se senki. Edzettem, szedtem a vitamint, glutamint, oszt jóvan. Ugyanúgy bejártam dolgozni, stb. Közben a fél ország zárva volt, és még itt a fórumon is az volt a vélemény, hogy még két heti tartalék sem lesz elég. Emlékszem, egy hölgy tag beírta, hogy mérlegelés után úgy döntött, hogy ez az az SHTF, amire prepperként készül, ezért fogta a családot, és elment a BOL-ba. Ez kb. februárban-márciusban volt, utána nem is írt semmit. Még mindig a BOL-ban lehetnek? :D
Nem akarom elviccelni, csak a túlzásokat nem nagyon tudom már hova tenni ennyi hónap után. Most a fa**nak kell elkezdeni novemberben megint kifosztani a boltokat? Azért, mert este hétig vannak csak nyitva? Azon a Tibor bá' blogon is olyanokat írtak még februárban vagy mikor, hogy egy hónap alatt összeomlik Kína, az ismert világnak vége, meg mit tudom én. :haha:
Most nem igaz, hogy valaki attól fosik, hogy hetente vagy kéthetente el kelljen mennie bevásárolni. Vagy reggelente átsétálni a sarki boltba. Ha dolgozni jár, ha közösségben vannak a gyerekei, ha tömegközlekedést használ, ha emberek között mozog, ha van egy élete, akkor úgyis 50-50 %, hogy elkapja a vírust vagy nem kapja el. Akkor is, ha 6 maszk van rajta, és lezuhanyzik, miután kivitte a szemetet. Semmihez nem lehet kötni, sokan el se tudják képzelni, hogy hol kaphatták el, mert vigyáztak, figyeltek. Nyilván megvan a maguk funkciója az illúzióknak is, de nem hiszem, hogy a koronavírus kapcsán az illúziókat kellene erõltetni. Az kapja el, aki elkapja. Nem azon fog múlni, hogy kéthetente elmegy bevásárolni. Semmi szükség nincsen most megint a boltok kiürítésére.
Nem tudom, nálunk minden van, kényelmességi szempontból is így a jobb. A városba 2 hetente megyek be, vásárolni se nagyon szoktunk csak romlandó dolgokat. Van tészta, konzerv, meg ami kell. Ha holnaptól bezárnák az egész országot és 1 éven át senki nem mehetne sehová, mi azt is átvészelnénk, csak a tészta lenne ízetlenebb tejföl nélkül... :)
Kis érdekesség, az utcára vonult a tömeg Bident ünnepelni, nem volt gond. Aztán Trump támogatók bejelentették hogy lehet hogy mennének a fõvárosba Trump mellett tüntetni. DC polgármestere gyorsan kijelentette hogy lezárja a fõvárost, senki se mehet oda, mert a vírus...
:rolleyes:
Az Index is elemében van megint, kiemelt hír: "Itt a veszélyhelyzet: példátlan szigorítások jönnek".
Az emberek ezt olvassák, és az ilyen felelõtlen gyökér "újságírók" miatt van a feszültség. Az miért "példátlan" szigorítás, amire volt példa tavasszal? És ráadásul tavasszal a mostaninál szigorúbb korlátozások voltak, ez most annak a light verziója. Szenzációhajhász bulvár...
Jajj, most meg az ilyen "hírek" lesznek slágerek a következõ hónapokban: "Kínos hír az orosz vakcináról - ebbõl venne a magyar kormány".
A hivatalos információk szerint három egészségügyi dolgozó elkapta a vírust az oltás után. Most ebbõl csinálnak "hírt". Nem értek hozzá, de gondolom, hogy egy influenza elleni oltás után is akadnak olyanok, akik elkapják az influenzát. Emellett tudtommal soha senki sem állította a világon, hogy 100 %-os vakcinát fejlesztett ki a koronavírus ellen. Plusz a 3 fõ statisztikailag nem mérhetõ mennyiség.
A média úgy mûködik, hogy eseményként, hírként tálal olyan, teljesen hétköznapi történéseket, amik egyébként az utca emberének egyáltalán nem érnék el az ingerküszöbét. Úgy tesz, mintha éppen történne valami, miközben nem történik semmi. :)
Egyébként most éppen azt írják, hogy nincs roham a boltokban. Akkor ezek szerint õk nem jártak a tegnapi pékségben. :)
Igen, ez engem is elgondolkodtatott. Ha három emberre nem hatott egy 90%-os hatékonyságú szer, amit ~20.000 emberen teszteltetek.
Tehát az elõzetesen számított 2000 fõbõl 3 egészségügyi dolgozó. Ez mitõl olyan nagy dolog?
Ebbõl él a média, ezek a látszatesemények tartják fenn. Egy párhuzamos valóságot mûködtet, ami valójában nem is létezik, és a "hétköznapi" emberek le se tojnák, ha nem tolnák az orruk alá.
De végre nem csak a vírusról fogunk hallani, tudniillik a héten kezdetét veszi a Való Világ 10! :)
Úgy látszik, hogy Svédországban is hasonló problémák jöttek elõ a járvány alatt. Õk viszont próbálnak tenni valamit ellene. Még ha csak látszatintézkedéssel is, de legalább felhívják a figyelmet a gondokra, amit a magyar kormányok sosem tettek, tesznek meg.
Tudniillik Svédország a járvány kezdete óta még egyszer sem vezetett be semmilyen korlátozást. Most meghozták az elsõ intézkedést. Tavasszal ott pedig rosszabb volt a járványügyi helyzet, mégsem voltak korlátozások. Ez a tény, továbbá a mostani egyetlen intézkedés mibenléte pedig jól mutatja, hogy ezúttal sem a járvánnyal van problémájuk, hanem annak egy aggasztó járulékos hatásával.
Jelesül: az alkohol értékesítését szüntetik be este tíz óra után, fél tizenegykor pedig zárniuk kell az alkoholt árusító üzleteknek.
Norvégiában múlt héten vezették be az éjszakai alkohol vásárlási tilalmat.
Igen, erre írtam, hogy persze a svéd és a norvég példa is csak látszatintézkedések. Csak talán ott legalább beszélnek a problémáról. De nem tudom, nem ismerem az ottani helyzetet. Csak az intézkedések "célzott" jellegébõl gondolom.
Ez egy elég jó összefoglaló egy sürgõsségi orvostól:
https://www.facebook.com/levente.mol...68534046498757
Ausztriában bezárnak a bevásárlóközpontok és az iskolák is
"Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyûlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében - jelentette péntek délelõtt az oe24.at osztrák hírportál. A hírportál úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár. Az oe24 értesülései szerint az iskolák teljesen átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és esetleg az általános iskolák alsó tagozata."
Na kíváncsi vagyok, Orbán ezt is átveszi-e (már ha tényleg ezt vezetik be Ausztriában). Ha itthon is bezárnák két hétre az Árkádot, Tescót stb., akkor belegondolni sem merek, mi lenne az áruházakban a zárás elõtt. Szerintem simán ki kéne vezényelni a rendõrséget, mert a személyzet egész biztosan nem bírna a tömeggel.
Sziasztok,
Sok rossz hir a Covid-19-rol: :-(
https://youtu.be/JBymwSAPnaM
Bel