A Varég által belinkelt lapon elég jól leírják, hogy jellemzõen hol alakulhattak ki barlangok. Szerintem sokkal egyszerûbb egy saját tulajdonú területen létrehozni egy mesterséges üreget (pince, verem, leásott hordó, stb) mint tût keresgélni a szénakazalban.
Ha találnék is egy barlangot, amiben nem áll a víz, akkor nem valószínû, hogy neki állnék mûanyaggal, szilikonnal szigetelni. A vízszigetelés nagyon kényes munka. Biztos vagyok benne, hogy nem sikerülne kiszigetelni tökéletesen. Ha pedig beszivárog a talajvíz akkor cseszheted. A pincék szigetelésénél külön szigeteléstartó falat emelnek (manapság). A szigetelés a legkritikusabb pontja a pincének, azon nem érdemes spórolni, mert utólag már lehetetlen küldetés szigetelést javítani.
Ha mégis van egy barlangod, akkor az úgy jó ahogy van (kivéve, ha omlásveszélyes). Ha ott akarsz tárolni valamit tedd jól záródó mûanyag ládába, hordóba, szerintem. Ha ellátmányt akarsz elrejteni, ahhoz elég leásni egy mûanyag hordót, kannát, attól függõen, hogy mennyi ellátmányt akarsz eldugni. De jól jegyezd meg, hogy hova ástad, hogy GPS nélkül is megtaláld.