-
Megvárom a végét. Csinálok még egy töltögetést, bár lehet, hogy teljesen feleslegesen.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz alatta, ha békén hagyom.
Kereken másfél méter magasak lettek, ekkora krumplim még soha nem volt. :D
Láthatóan jól érzik magukat a védett környezetben.
-
Az összes krumpli virágzik, úgy mintha abba sem akarnák hagyni. :)
Semmi sárgulás, száradás. Még mindig nem nyúlok a felszín alá, várok...
Közben megint eltelt két hét.
-
1 Csatolmány(ok)
Csatolmány 8807
Ma úgy döntöttem, hogy kiszedem a krumplit. Bár még csak itt-ott kezdett sárgulni a zöldje.
A nem egész egy kg vetõburgonyából 5,5 kg szép krumpli lett. Többre számítottam, de ez a föld ennyit bírt.
Nem használtam vegyszert, mûtrágyát. Csak elültettem és töltögettem.
Jövõre okosabb leszek, istállótrágyával jól bekeverem a földet és csövekkel megoldom, hogy a dézsa alja is nedvesebb legyen. Úgymond homogén módon nedvesítsem a talajt locsoláskor. Nem kellett kapálni, gyomlálni, hajlongani vele.
A termés ajándék, jövõre újra próbálkozom már ügyesebben.
Egy viszont biztos, a végtermék teljesen bio. :)
-
Nálunk minden paprika és paradicsom elpusztult, de a krumpliból legalább 3 kihajtott. Meglátjuk hogy mi lesz belõle. :)
-
Nálam búrjánzik a paradicsom. Még azok a magok is kihajtottak a sok esõtõl , amik hosszú évek óta a talajban pihennek.
A paprikáat viszont rágják a fülbemászók.
Ami igazán sok az a cukkini. :)
-
A paradicsom itt is szépen alakul. Volt a közelmúltban egy böszme jégesõ is, de szerencsére nem tett komolyabb kárt benne.
-
Mostanában napi egy tányérral szedek, cirka egy kiló naponta.
-
Sziasztok,
Felig ontopic: kiprobaltam tavasszal, hogy 3 csunya, csiras krumplit megpucoltam, es ket kis kupacban elultettem a csirat es a krumplihejat.
Locsoltam, mast nem csinaltam vele, es a 2 bokorbol az egyik kinott, ez lett belole:
http://foto.belse.hu/200920/midi_p1150270.jpg
Bel