Ebbe minden benne van:
Printable View
Ebbe minden benne van:
Én még nem kísérleteztem vele. Persze lehet, hogy akaratomtól függetlenül ettem ilyet, aztán nem értettem, hogy mitõl vagyok oda:)
Úgy vagyok ezzel, hogy az embernek csak egy hasnyálmirigye van. Azt csak olyan dolgokkal strapáljuk, aminek ismerjük a következményeit és azok lefutásának dinamikáját. (Pl. csoki zabálás, lángos és sült hal evés égett olajból a Balatoni strandon, vagy a néha bekövetkezõ, eltúlzott mértékû alkoholfogyasztás.)
Sziasztok,
Egyertelmu, hogy a mez a legegeszsegesebb.
A cukor (indirekt) fogyasztasat nem tudom kikerulni, de az aszpartamot olyan szinten tartom egeszsegtelennek, hogy semmit nem (v)eszek, amiben aszpartam van.
Bel
Épp valahol olvastam, hogy 6 éven felülieknek már engedélyezettek az édesítõszeres ételek...
A párom vett múltkor szörpöt, mert olcsó volt... A leírásában utolsó sor: 6 éven aluli gyerekeknek nem ajánlott!
Hááát... Közöltem vele, hogy ha akarja megihatja, de én ugyan egy kortyot sem... Nem tudom mi lehetett benne, de erõsen kétlem, hogy csak gyerekeknek árthat...
Régebben én is belefutottam szörpöknél hogy otthon vettem észre hogy cukorral és édesítõszerrel készült.
Csak cukrosakat szoktam venni. Az édesítõszertõl az íze is elég rossz.
Az oroszok figyelték meg az 1. vh.-ban, hogy mennyire fontos az emberi szervezet számára a cukor, vagy az azzá metabolizáló szénhidrát. Ha az ember huzamosabb ideig nem kapja meg a napi min. 6 gr.-ot, gyakorlatilag megsemmisül az agya.
Nem hülye találmány a csoki. Nyithatunk róla értekezést, rendkívül hasznos holmi az. Egyed bátran, én is azt teszem. Most is. Konyakkal, vagy whiskyvel még jobb.
Igen, a titok nyitja abban áll, fõként a kakaóvajban, ami az igazi csokiból nem maradhat ki. Az az a könnyen raktározható élelmiszer, aminek a legmagasabb a foszfor lipoid tartalma. Ennek az anyagnak az idegsejtek regenerálásánál van hatványozott szerepe. Hihetetlenül nagy élettani hatással van, legfeljebb fel sem tûnik. Ha kedved van kísérletezni magadon, privátban megírom, mit hogyan tegyél csokievés közben. Nagyon meg fogsz lepõdni:)
Én ilyet szoktam enni (tejföllel, isteni!):
http://royalmarket.hu/shop_ordered/8...ime=1384575760
Lehet hogy nem egészséges, de finom nagyon! :D