-
Nem igazán mellény, hanem "chest rig", de hasonló.
http://www.youtube.com/watch?v=o0oXAoLmmLY
Nekem sose tetszett, ha lehet kényelmes mellényt venni, amire bármilyen molle zsebet fel lehet rakni. A videóban a pisztolytokon a hátuljára tette. Az szerintem biztosan nyomja úgy a mellkast. De az se lehet egyszerû, ha valaki 10 töltött AR tárral akar futni. És amellett még vannak ott zsebek amik nem üresek.
-
Ma gondoltam letesztelem az acélbetétes mellényt az utcán. Felvettem és jártam benne egy kb 1 kilométeres kört. A két nagy panellel és a két kisebb oldalsóval nagyjából 10 kilós súly. Kabát, lazább és vastagabb dzseki alatt nem látszódik. Több ember is látott, szembejöttek, nem tûnt úgy mintha bármit is furcsállottak volna. (Hacsak azt nem hogy eléggé túlsúlyosnak tûntem benne. Mintha 20 kilót híztam volna. :haha:
Igaz, 10 kiló plusz súly, de nem érzõdött annyira. Jó a súlyelosztás, szerintem egy 10 kilós hátizsákot még könnyedén tudtam volna vinni. Vagy akár 15 kilóst is. A bal vállnál egy kicsit kényelmetlen volt, talán a pulóverem begyûrõdött a vállpánt alá. Hiába volt hideg, a súly és a terhelés miatt ugyan le nem izzadtam, de pont jó lett tõle a hõmérséklet, így nem fázott csak az arcom.
A leíráshoz hozzátartozik hogy nagyon nem vagyok formában és a cardio-m is elég gyenge, de nem volt gond a +10 kiló. Úgyhogy annak aki formában van, annak ez a +10 teljesen semmi.
Ezzel azt hiszem cáfolhatók is azok a hozzászólások, miszerint az ilyesmi túl hivalkodó, rögtön kiszúrnak benne SHTF alatt, a mellények így nem használhatók, se a szúrás, se a lövedékállók, se az olyanok amikre zsebeket lehet tenni és vinni lehet velük dolgokat (taktikai mellények). A helyzet az, hogy egyszerûen viselésnél elég egy nagyobb dzseki vagy kabát és nem látszódik a mellény. Ha nem zavar hogy azt hiszik hogy kövér vagy, akkor hordható és használható, észrevétlenül. :)
Valamelyik nap majd letesztelem a puha betétest is, de az még lazább lesz, mivel az kisebb és sokkal könnyebb is.
:beer:
-
Szerintem SHTF alatt inkább látszódjon az ember veszélyesebbnek mint könnyû célpontnak!
Én akár nyíltan is viselném SHTF szituációban. Nem hinném hogy bárki bepróbálkozna ha Katonai mellényben, és AK-val a kézben az utcára mennél.
-
Helyzetfüggõ, gondolj arra hogy civil vagy katona, egy mesterlövész leszed bárkit. Mindegy hogy egy katona õrködik, vagy civil fut az utcán hogy valahonnan kenyeret szerezzen.
A rejtésnek annyi elõnye is lehet hogy valakin látszódik hogy mellényt visel, azt fejbe is lõhetik. Ha viszont rejti, akkor ezt esetleg megúszhatja.
De abban igazad van hogy olyan helyzet csak a legdurvább háborús helyzetekben szokott lenni.
-
Az hogy a civilek nem szúrják ki hogy mellény van rajtad az nem garancia semmire! Egy rutinosabb katona, rendõr, zsoldos simán észreveszi még a hónaljtokot is.
-
Ha ez igaz lenne, akkor sorra lekapcsolnák a bûnözõket. Hiába van náluk fegyver illegálisan a gatyájukban, vagy hónaljtokban, vagy az övükön, a rendõrök nem látják.
-
AR500 lapod van? Milyen vastag?
-
Vastagságra nem vészes, csak súlyra.
Vastagsága talán 1 centis lehet, de talán még annyi se. Kicsit több mint 6mm-t írnak az oldalon. Talán majd megmérem valamikor. :)
-
Én most akarok vágatni és a 6-8 milliméter közt vacilálok. Valószínûleg 6mm lesz, elméletileg az is megfogja a 7.62 nato-t.
-
valami borítás is kell rá. Meg jól megedzetni.