Mi történt?
Printable View
Mi történt?
...édesanyánk halála után az élettársát(aki nem az édesapánk),jó indalatból,a korára való tekintettel(bár nem bírtam ezt az embert,mert gyerekként sokat vert és megalázott és nyomást gyakorolt Anyura ,hogy pateroljon el kollégiumba)megengedtük,hogy a lakásban maradjon...hálából jól lepusztította a lakást és a minap részegen kiengedte a gázt és felrobbant a lakás...egyéb dolgot még én sem tudok...a rendõrségi eljárás folyik..még nem tudom baleset vagy szándékos volt e......zárójelben annyit,hogy édesapánk halála után hármunkat Anyu nevelt fel és fizette a lakás részleteit...mindannyian kivettük a részünket a lakás építésében...aztán jött ez a senkiházi,tönkretette mindannyiunk életét anyámat terrorban tartotta....és most tessék...ja és most õ (csak a haja pörkölõdött meg) sajnáltatja magát és szeretne diszkréten elsétálni szociális bérlakásba ("mert hát idõs és beteg vagyok")...na most van értelme jó embernek lenni?
Elsõre azt hittem hogy csak összedõlt egy ház, mert rossz munkát végzett egy kõmûves. De akkor ettõl egy sokkal bonyolultabb dologról van szó. :(
Gondolom ezek után nem nagyon fog érdekelni mi lesz az emberrel. Átérzem a helyzetedet, nekem a nagyszüleim halála után örörkölt lakást rabolták le a "kedves" rokonok. Sajnálom, hogy ez történt nálatok.
...hát köszönöm az együttérzést...még nem tudom mi lesz...ami biztos feljelentést teszek a vizsgálattól függetlenül gondatlan kár okozásáért...de itt maradt nekünk a gond,a baj a költségek....
Nem semmi... Az ember azt hinné, ilyen csak a mónika-showban van... Biztosítás volt esetleg?
Nagyon sajnálom ami történt , igazából a gondatlan vagy szándékos közveszély okozása is megállhat ebben az esetben ,ez már mindenképp bûncselekmény vagy bûntett kategória mindenképpen kérj vizsgálatot . Egyébként a tûzvizsgáló is meg fogja tenni a feljelentést amennyiben a szándékosság gyanúja felmerül.
Ha társasházi lakás volt vagy voltak közvetlen szomszédok akkor simán megáll a közveszély okozása azt már a bíróság dönti majd el az enyhítõ ill. súlyosbító tényezõk figyelembe vételével ,hogy elküldi e kényszerszabadságra az illetõt .
„259. § (1) Aki árvíz okozásával, robbanó-, sugárzó- avagy más anyag, energia vagy tûz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elõ, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bûntettet követ el, és két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(2) A büntetés öt évtõl tíz évig terjedõ szabadságvesztés, ha a bûncselekményt
a) bûnszövetségben,
b) különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozva
követik el.
(3) A büntetés öt évtõl húsz évig terjedõ, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a közveszélyokozás egy vagy több ember halálát idézi elõ.
(4) Aki a közveszélyokozást gondatlanságból követi el, vétség miatt három évig, különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrány esetén öt évig, egy vagy több ember halála esetén két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(5) Aki közveszélyokozásra irányuló elõkészületet követ el, bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
...nem volt biztosítás....igazából mi 2007 óta nem is voltunk a lakásba ,a településen is csak átutazóba......minek mentünk volna?..nem volt ott már semmi,csak a szülõi ház..mint örökség..ja és a haszonélvezõ úr,aki lecserélt minden zárat és mikor valamelyikünk mégis oda oda téved eleinte,a zárt ajtó mögül üvöltözött,hogy õt nem fogjuk ki rakni....aztán évekig hagytuk a francba az egészet....péntekig...hát én nem gondoltam,hogy ilyesmi megtörténhet......tök rendes az ember meg minden és így jár....a bosszantó,hogy hiába csukják le nem érek vele semmit...nincs semmije,elivott mindent már...csak a mi lakásunk amit neki adott a törvény használatra....minket meg kizárt..most meg megy a rinya hová menjen.....persze felelõsségvállalás nuku,csak önsajnálat....