AZ USB-s elemtöltõvel jó kombónak tûnik, ebbõl mit ajánlanátok, amit ezekre az Alis töltõkre lehetne kötni, AA ás AAA aksikhoz?
Printable View
Elnézést, ha félreérthetõ voltam. Nem a megbízhatóságát vonom kétségbe, hanem a teljesítõképességét, kapacitását. A névleges 10000 mAh, mennyi lehet a valóságban? Ez egy átlagos felhasználó számára rejtve is marad. Az általuk töltött eszközök 1000-1800-3500, esetleg 5000 mAh kapacitású akkukkal üzemelnek, azt vígan feltölti. Csak akkor derül ki, ha valaki direkt ezt teszteli. És igazából nincs is nagy jelentõsége a pontos értéknek, amíg teszi a dolgát és röptében feltölti a szükséges eszközöket. A töltési sebesség nem annyira a töltõ akku kapacitásától függ, amíg a az több, mint a töltendõ eszközé, inkább a maximális töltõáram erõsségtõl amit le tud adni. Persze, mivel a kisüléskor folyamatosan esik az akku feszültsége, egyre kisebb a kimenõ töltõáram, egy nagyobb kapacitásúval valamivel gyorsabban töltõdik az eszköz.
Inkább arra akartam rávilágítani, hogy a 100000 mAh-s változat inkább csak marketing fogás, semmi több.
úgy derülhet ki, ha pl. egy 2 Ah-ás telefont a 10 Ah-ás powerbank min. 5-ször teljesen feltölt.
egyébként én is arra céloztam korábban, hogy az 100 Ah durva túlzásnak tûnik, ha csak 1 db powerbankról van szó (gondoljunk bele, az 2 db átlagos 55 Ah-ás gépjármûakku). több darabos készletet "összeadva" megérteném a marketing részét, másként csak sima hazugság...
Sajnos elég szabadon értelmezik, írogatják a kínaiak az akkuk kapacitását.
100Ah csak jó kerek szám, a valóság szerintem a fele sem lehet :)
Ha tényleg meg tudnák csinálni, meg lenne oldva az elektromos autók energiatárolásának problémája.
Ez sem teljesen egzakt mérés. Beleszól feltöltendõ akkuban maradt Amper, a napelem rásegítõ töltése, ha ugyanazt a telefont tölti fel a lemerülése után, akkor az akku önkisülése és még sok apróság. Ez akár 10-15% pontatlanságot is eredményezhet. Simán kerülhet bele egy meo-n elbukott akku, ami 8500-9000 mAh-t tud csak. Akkor is feltöltheti 5-ször a telefont, de lehet, hogy csak 4-szer mégis megvan benne a 10 Ah.
A LiPo akku méretben kicsit más, mint az ólmos-savas. Mint eredetileg is írtam az eredeti méretbe még bele is férhet a 10 Ah, de 10mm vastagság növelésbe már nehezen hihetõ az újabb 90 Ah. Ezért nem bánkódnék az új verziók megjelenésével. Kb. annyival tud többet amennyivel többe kerül. A kínai kapitalisták pontosan be tudják árazni a terméküket. :)
Egyébként ha egy hosszabb (1-2 hónapos) tesztidõszak után még mindig ilyen kedvezõ lesz a vélemény róla lehet én is beszerzek egyet. Bár nekem még mindig egy jó 12V-os rendszerre lenne szükségem a rádió miatt.
Más de azért nem ennyire.
LiPo sem csodacucc, nekem továbbra is hihetetlen a 100Ah/320g.
(sõt ebben már a napelem, elektronika, burkolat, stb. is benne van)
Nekem is ilyenre fáj a szívem...
Frissítés:
Lipo Battery 12V 100Ah for Solar Energy System
Sajnos tömeget itt nem írnak.
EV akku, itt azért nagyon görcsölnek a témán, DE:
HiPower Lithium Electric Car and Truck Batteries - LiFePo4 - 100Ah - 6.30in.(160mm) x 1.97in.(50mm) x 11.1in.(282mm) - 8.71 lbs(4.0 kg)* - $120.00
600 kõkemény magyar forintért lehet megkockáztatok egy ilyen "csodát"(nem lehet rossz):
http://www.aliexpress.com/item/Durab...841489257.html :D
Ha megérkezik teszteld le és írj egy beszámolót. Tényleg érdekes kis szerkezetnek tûnik. :thumbup
Itt még ocsóbb :) http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...at=0&_from=R40