felmerült bennem a kérdés:
az afrikai szegény földmûvesek ezt a kaka-pisi dolgot miként oldják meg, mikor egész nap az anyjára van kötve a gyerek egy kendõben?
Printable View
felmerült bennem a kérdés:
az afrikai szegény földmûvesek ezt a kaka-pisi dolgot miként oldják meg, mikor egész nap az anyjára van kötve a gyerek egy kendõben?
Van ilyen pelenkamentes irány a nyugati világban is, asszem egy ausztrál (városi) nõrõl olvastam, hogy, ha nem szokja meg a gyerek (és a szülõ) a pelenkát, akkor kialakul (nagyon hamar, értsd pár befosás) kettejük között egy rendszer, hogy a szülõ észreveszi, hogy mikor jön a cucc és tud intézkedni. Na lehet, hogy nem megy olyan helyre, ahol nagyon messze lenne az elfogadható megoldásokról, de lehet, hogy csak ritmizálja a nagybevásárlást, vagy ilyesmit. Ezt utóbbi a természeti népeknél nem gond.
Felénk az 1960-as években még a kis gyerekek falun pendelyben jártak. Az olyan alul nyitott ing féle, amibõl alul minden kihullhat. Na, az pelenka nélküli megoldás. Az udvaron jó... De ezt a ruhát kb három éves korig hordták... Az akkori idõszak nagy csóróság volt. Pelenkát csak addig használtak, míg a gyerek elindult, aztán meg ha nagyon muszáj volt.
Amit leírtál, abban én nem hiszek, hogy mûködik!
hat nem tudom, meddig tart egy gyereket bilire nevelni? gyereke valogatja de tuti nem egy ket beszaras hanem annal sokkal tobb ido. raadasul a bilire szoktatas olyan 3 eves kor korul van ha jol emlekszem. egy kis bebi semennyire se kepes jelezni, hogy dolog van, csak jon. a szulo max csak azt latja, veszi eszre, hogy mar folyamatba van a dolog (nyom a gyerek meg vorosodik a feje). arra nem lehet elore felkeszulni csak utolag reagalni.
nem bilirõl volt szó a cikkben, csap, vagy wc, fölétartja az anya a csecsemõt, ilyesmit írtak.
lehet, hogy kamu, de nem becsülném alá az anya-gyermek kapcsolatot 2 napos babánál sem...
a bilis peldat azert irtam mert akkor mar nagyobbak a gyerekek 2-3 ev koruliek akkor mar inkabb kepesek elore jelezni, hogy dolog van.
egy par hetes-honapos bebi ilyesmire keptelen, csak azt latod rajta amikor mar dolgozik:)
azt meg, hogy az anyuka elore megerzi, hogy 3-2 perc mulva szarik a gyerek nagyon nehezen tudom elhinni. megvan valahol ez a cikk, ide tudnad linkelni, kivancsi vagyok ra?
ez lehet az eredeti talán:
https://www.kidspot.com.au/baby/baby...33d7749e9acf7?
elég jó a fordítás/átirat szerintem:
http://www.borsonline.hu/aktualis/pe...ermeket/128351
Csak én emlékszek a kellemetlen tapintású/szagú gumipelenkára? XD
De úgy tudom lehet kapni nadrágot amibe lehet cseréni betétet, azt hiszem mosható betét is van tán hozzá ?
elolvastam es meg a felesegemmel is megvitattuk:) es arra a megallapitasra jutottunk, hogy mi maradunk a pelenkanal.
amit az anyuka is irt a cikkben, hogy azert eleg sokszor van az, hogy nem olvassa a jeleket es szarik a gyerek epp ahol van, meg azt se tartom eleg higenikusnak, hogy mosdokagylo fole tartja a gyereket, foleg nyilvanos helyen.
na mindegy ez az o dolga, mi maradunk a pelenkanal.
megértem, majd amikor eljön az ideje, akkor jobban utánaolvasok ennek a dolognak és aztán döntünk róla, hogy érdemes-e vele kísérletezni