Mihamarabbi jobbulást! Kergeted még te az orvosokat... :D
Printable View
Nekem már csak 2 hónap kell és jövök vagánykodni! :D Pontosan 2014 február 4.-én történt az eset (igaz, gyógyszeres segítséggel) és azóta nem hogy nem kívánom, hanem egyenesen ellenségként tekintek rá! Egyébként se árt a nagy gebasz idejére minden függõségtõl megszabadulni! A kávéról is leszoktam, bár arról nem direkt! A pocaklakóm a 8. hónapban azt mondta, hogy ez neki nem ízlik! Így végül már tejjel is alig tudtam meginni! Aztán nem erõltettem, szerencsére még az iszonyú fejfájást is megúsztam! Azóta néha néha iszok egyet anyuméknál, de annyit nem bírnék, hogy újra rászokjak! Meg nem is akarok! :) Más függõségem meg talán nincs is! Esetleg a facebook és lassan ez az oldal, de ezeket tudnám nélkülözni szerintem! Ha mással vagyok elfoglalva, akkor nem is hiányzik! Csak unalomûzés és a magányom enyhítésére használom! :)
A minap az egyik orvos barátomtól hallottam, hogy az egészséget kapásból számottevõen csökkentõ tényezõt úgy hívják, hogy feleség.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?1130-Term%E9szetes-alapanyagokb%F3l-k%E9sz%FClt-gy%F3gyhat%E1s%FA-k%E9sz%EDtm%E9nyek-%28CSAK-RECEPTEK%29
Alapvetõen az embernek nincs szüksége teára, ha az ételeibe belefõzi/hozzárakja a gyógynövényeket.
Én például napi szinten eszek (szendvicsek mellé) egy fej vörös vagy lila hagymát és soha nincs köhögéses panaszom.
Ami tüsszentés van az a gyenge allergiám és az idõnként poros munkaközeg miatt van.
Én nem spórolok pl. a rozmaringgal, köménymaggal és az adalékmentes sóval sem.
(Nem a napi pár gramm sótól lesz magas a vérnyomás, hanem a dehidratációtól, betegségtõl és/vagy a kor elõre haladásától.)
Saját fõtt ételt fejlesztettem ki épp ezért, amibe szinte bármilyen húst(saját kolbász, sonka és/vagy szalonna), gabonát és zöldségfélét(ami a kertben terem) bele lehet fõzni.
Gyorsan elkészül és nembaj ha hiányzik két-három összetevõ. Kivéve a víz és a só.
Ami kell hozzá biztosan:
-víz, só, valamilyen fûszerek amelyek passzolnak hozzá(kömény és a rozmaring ilyen pl.) vagy ami fûszer van otthon.
Váltogatható összetevõk
-sûrítõ összetevõ:kukorica, búza, árpa, korpák, reszelt burgonya vagy csicsóka illetve ezek kombinációi(ami van otthon éppen). (Az a dara is jó ami kijön elsõre a kukorica darálóból, nem kell átszitálni.)
-valamilyen húsféle(lehet vegetáriánus módon is készíteni), (akár szalámi vagy virsli is lehet ha nincs otthon más) sonka, szalonna, kolbász, tegnapi megmaradt sült hús vagy rántott hús vagy hasonló.
-bab, lencse, árpa gyöngye és hasonlók.
-opcionális összetevõk: zöldségfélék, paradicsom ital, tejföl.
A tányérba kiszedett fõzelékhez hasonlatos sûrûségû egytálételre lehet szórni sajtot, zöld fûszereket vagy ami épp illik hozzá.
Ez egy univerzális étel - nem allergiás az élelmiszer hiányra, ha van otthon egy mázsa só. A többit meg lehet termelni hozzá vegyszerek nélkül. Tisztított esõvíz is jó hozzá, csak só legyen mindenképpen hozzá.
Lisztérzékenyek, tej érzékenyek, cukorbetegek, ételallergiások és vegetáriánusok is elkészíthetik a saját verziójukat.
Ez az igazi kreativitás amikor az ember saját maga készíti el az egészség megõrzõ ételét. :thumbup
A háztájékon megtermelt zöldség és gyümölcsfélék az átlagos boltinál sokkal kevésbé szennyezett és táplálóbb élelmet biztosítanak.
A krumplit elõfõzném, és kiönteném a mérgezõ levét
és a gabonát, hüvelyeseket is elõáztatnám szintén kiönteném a mérgek és csirázásgátlók miatt!
A kukoricát talán nem kell, azzal nemtom mi a helyzet.
Szerintem félreértettél.
Betegséget bárki kaphat aki városban jár a "tömegben", ez független az alapvetõ egészséges életmódtól.
Amit írtam receptet az nem túlélõ kaja hanem természetes gyógymód ha már baj van.
Mellesleg oda nem írtam de megfázós idõszakra van itthon egy kis gyömbéres-mézes pálesz is, az is jót tesz de abba a topicba a kifejezetten betegségre ajánlott és kipróbált-bevált fõzeteket gyûjteném össze. Lehet az bármi, nem csak tea akár fõzelék vagy leves de akár szárított akármi is ha valamire bevált és mûködõ megoldás.
Na majd ha nagyon nem ír senki akkor megosztok még egy-két vackot amiket használni szoktam, most a nyúlháj lesz a következõ amit élesben ki fogok próbálni de csak tavasszal lesz szaporulat ahonnan ki tudjuk nyerni.
Épp ezért írtam ide, az Egészségrõl általánosságban topicba.
Az általános egészség a táplálkozással és fizikai aktivitással kezdõdik.
A teáknak is meg van a helye, ha az ember lebetegszik vagy ha megkívánja a bundás kenyér mellé vagy csak úgy reggel.
BragBOL:
Az elkészítését még nem is írtam le. :)
Mondjuk nem nehéz.
Esetleg nem tudja valaki, hogy mi módon lehetne elérni dr. Horváth István professzort és a segítségét kérni?