Megnézték vagy 5 en eddig 2 hét alatt :(
Valami baj lehet a keresõszavakkal vagy a kategóriával :(
Printable View
Megnézték vagy 5 en eddig 2 hét alatt :(
Valami baj lehet a keresõszavakkal vagy a kategóriával :(
Az áruhoz kapcsolódó Facebook csoportokban vagy fórumokon próbáltad "reklámozni"? Az biztos segítene. :)
Ja, és nem szabad elfelejteni a szabályt.
1. Olyat árulj amire van kereslet.
Aztán ebbõl következik két másik ami közül választani lehet.
2. Áruld azt amit más nem árul.
3. Áruld amit más is árul, csak olcsóbban.
Akár 1+2, akár 1+3, mûködni fog.
Mindemellett nem árt ha a megfelelõ helyen bedobod a linket az eladó áruhoz. Én a múltkor FB-ra tettem ki egy csoportba a boltom linkjét és rögtön eladtam néhány dolgot. :)
Rendeltem az aliról, most elõször, 4,42 dollár értékben, ebbõl lejön a 3 dollár "új vásárló" kupon, így nem sokat kockáztattam... Majd meglátjuk, mi lesz.
Az 1. rendelésem az aliexpressrõl rendben megérkezett, a rendelés napjától számított 23. napon.
Összesen 22 db terméket rendeltem az aliexpressrõl az elmúlt hónapokban, ebbõl 2 nem érkezett meg, véglegesen. Mindkettõ apróság, az összértékük kb. 950 Ft. Mivel kaptam az alitól az elején 3 dollár új vásárlói kupont, így a veszteségem kb. 100 Ft, ezért leszarom az egész ügyet. Mellesleg biztos, hogy az egyik meg nem kapott termék a Magyar Posta dolgozói jóvoltából tûnt el, a nyomkövetés alapján. A tanulság az, hogy nagyon olcsó, kicsi, egyszerû borítékban, sima postával küldött termékek rendelésével óvatosan kell bánni, mert könnyen lába kélhet. A pár ezer Ft-os tételeket már regisztrált módon ("ajánlva") küldik, így nehezebb ellopni.
Volt egy csomag, amit a DHL hozott ki, aminek nem örültem, de szerencsére épp otthon voltam, amikor hívott a futár a kapu elõl.
Áttételesen kapcsolódik a témához, hogy nemrég rászántam magam, és bemerészkedtem a Kõbányai úti gigantikus kínai piac csarnokainak átláthatatlan rengetegébe. Tényleg nagyon nehéz megtalálni a konkrét termékeket, amiket keresel, mert mindenféle mikroeladó van egymás hegyén-hátán, rendszer nélkül, a kicsi és túlzsúfolt lyukaikkal, lehetetlen áttekinteni a kínálatot. De sok termék esetében feltûnt, hogy találkoztam már velük különbözõ olcsónak mondott kínai webpiacok felületein is, és az ár kb. ugyanaz, vagy egyes esetekben minimálisan olcsóbb is. Persze az ilyen piacozáshoz idõ, türelem, idegrendszer és szerencse stb. is kell, amik nálam pl. nem jellemzõek... (Kifejezetten outdoor/prepper/bushcraft termékeket árusító helyet persze nem láttam, de termékeket igen, random módon elterítve.)
Nem kell hogy hagyd a dolgot. Ha elveszett, akkor jelented hogy elveszett és visszakapod a pénzt. Mikor az első rendelésem (a két kés amiről írtam) elveszett, addig jártam a nyakukra míg vissza nem kaptam a pénzt. Érdekes módon azóta semmi nem veszett el és mindent kézhez kaptam, pedig rengeteg féle dolgot rendeltem.
Sziasztok . Alin visszatérítik a meg nem érkezett rendelés árát ? Ha igen , merre keressem ?
Igen, nekem visszaadták, bár sokat kellett érte harcolnom. Először az eladónak írd meg hogy nem érkezett meg a rendelés. Akkor esélyes hogy küld helyette másikat. Ha nem akar másikat küldeni helyette, akkor közvetlen az Alihoz mehetsz és náluk jelentsd az elveszett csomagot.
Köszi .
A rendelések 30 nap helyett már 90 napig jönnek. Ráadásul a követõkód is katasztrofális. Ma pl. a követõkód kiírta hogy ki lett szállítva amit rendeltem. Persze, de egy Pennsylvania állam beli címre. Akkor most a kód rossz, vagy tényleg odavitték? Egy cuccot kihoztak 4 napja, de megnéztem és mára is kiírta annál hogy Észak Karolinába kivitték. Tehát kétszer jelölte meg a rendszer kiszállítottnak... Nagyon akadozik az egész, a nemzetközi rendelések is, de nálunk az országon belülivel is súlyos problémák vannak.
Több csomagomnál is kiírta, és nem csak nekem. Százak panaszkodnak mindenfelé, a Redditen is, ugyanerrõl beszél mindenki, hogy rendelt, majd a csomagja meg lett jelölve kézbesítettnek több száz, vagy több ezer kilométerre tõlük, más államokban. Valami nagyon súlyos probléma van, vagy az Alin, vagy a kézbesítõk valamelyikénél. Tiszta ideg a sok vásárló, senki nem tudja hogy mi történik...
Nálam az utóbbi idõben sok változás nincs, inkább csak az hogy nagyon megfogyatkoztak az ingyen szállítások.
Szállítási idõ változó, van ami elég hamar ideér, van ami nagyon soká.
Egy esetben volt talán nyáron, hogy kézbesítettnek jelölt be egy rendelést, de másnap megkaptam.
Párom egy idõben rendelgetett wish-rõl, talán csak 8-10 rendelése volt összesen, de ott is becsúszott olyan hogy rendszer szerint kézbesítve.
Postán érdeklõdtem és a csomagszámra azt mondták hogy valóban átvették (az ország másik felén).
Csomag súlyát meg tudta mondani, abból tudni lehetett hogy nem a mi rendelésünk, így valószínû rossz csomagszámot kaptunk. (Egy óra volt a rendelés, a csomag meg 8kg körül volt)
Eddig nekem sem volt problémám, ez valami új gond, ami az utóbbi 1 hétben jelentkezett sokaknál.
Egyetlen egy esetben volt gond, amikor legelõször rendeltem Aliról 2 kést, azok nem érkeztek meg. Viszont azóta vagy 150 dolgot rendeltem különbözõ eladóktól és nem igazán volt probléma a rendelésekkel és kiszállításokkal. Most viszont valami súlyos hiba van a rendszerben. A gond, hogy hiába van a rengeteg panaszos, az Ali nem válaszol senkinek. A másik gond, hogy panaszt sem lehet benyújtani, hiszen azt írja a rendszer hogy "kézbesítve", és a rendszer azt már nem érti hogy ugyan azt írja ki, de sem a város, sem az állam nem stimmel.
Csak reménykedni lehet abban hogy végül minden megérkezik majd...
Kezd nagyon idegesítõ lenni az Ali...
A cuccok árai megugrottak. A postaköltség is. Most már mindenféle forgalmi adót is beszednek.
És ez persze még nem minden, hanem egyszerûen megbízhatatlanokká is váltak.
Rendeltem 900 felvarrót egy helyrõl, zsák pénzért. Úgy vettem meg, hogy ígértek mellé +50 darabot. Marhára nem küldték el, hanem csak mondták hogy "majd a legközelebbivel küldjük". Hát, kösz. Évek fognak eltelni mire én eladom azt amit megvettem...
A mostani még irritálóbb. Vettem 100 kitûzõt, 36 darab hulladék. Eladhatatlan minõség. Szóltam nekik elküldtem a problémáról a fényképet, mondták hogy semmi gond, a legközelebbi rendelésnél küldenek egy rakás másikat. Ja... Az egyik hogy nem válaszolnak az üzenetekre, csak robotüzenetek jönnek. A másik hogy rendeltem volna most tõlük 100 másikat, erre nem lehet mert nem mûködik, azt írja hogy nincs raktáron, holott ott van, be tudom tenni a kosárba, a boltjuk kiírja hogy 350 darab van nekik, de nem tudom fizetni a 100-at amit megvennék. Elég sok pénzrõl van szó, nekik nem kell a dohány? Mi a bajuk? Mi történik? Vevõ vagyok aki már sokat költött náluk, akkor miért nem válaszolnak?
:duhos:
Ja, még egy.
Eladtak nekem egy rakás felvarrót, amirõl kiderült hogy másolásvédett. Tehát nem lehet Interneten árulni. Mondtam nekik, nem fizették vissza az árát, még részlegesen sem, majd hazudoztak, mellébeszéltek, kikapcsolták a boltjukat és magyaráztak hogy én egy másik boltból rendeljek, de hogy minek arra nem volt magyarázat. Most meg vissza van kapcsolva a boltjuk és ugyanúgy árulják tovább azt kisboltosoknak amirõl tudják hogy nem eladható az Interneten, mert a dizájn tulajdonosa leveteti. Ez mégis mi? Amilyen jó volt üzleteket kötni régen, meg vásárolgatni, most annyira sok probléma van van az Alival. De még a saját beszállítómnak is panaszkodhatok, mert õk is emelgetik az árakat, de közben a minõség meg nem javul hanem romlik. :-/
A bolt baxott visszaírni. Rendeltem másikból (ami lehet hogy szintén az övék), aminek szintén írtam, de õk sem válaszoltak. Az volt odaírva hogy "FREE SHIPPING USA". Erre $17 -t levontak. Kérdeztem õket, semmi válasz.
Kérdések a termékrõl, stb. Egy büdös szót sem írtak vissza.
A másiknak is ugattam, vagy 20x írtam nekik, mondtam hogy 100 dolláros rendelésrõl van szó, de nem érdekelte õket. Meg hogy megígérték hogy kicserélik a múltkori rendelésben a hibás termékeket. (õk írták annak idején), de arra sem írtak semmit.
:mad:
Off
Jól tudom, hogy most már nem éri meg az Alli, eBay, stb. mióta I. Orbán belesz.rt az üzletbe?
Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.
Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.
De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.
Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.
Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.
17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.
Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?
Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?
És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.
Én egyszer rendeltem EU-n kívülrõl július 1 után. A feladó 30 USD-t írt a csomagra, mint érték. Ez kb 9000 Ft-nak felel meg. Ennek 27%-a az áfa, ami 2500 Ft körül van. A nyugtán, amit a postán adtak az szerepel, hogy a vámkezelés díja 999 Ft (ami szerintem fix, nem értékfüggõ) és 2500 "vámteher" ami valójában az áfa értékének felel meg. Ha 20 dollárnál nagyobb értékû cuccod érkezik akkor arányosan nagyobb lesz az áfa mértéke. A vámkezelés díja - szerintem - fix ezer forint.
Amazonról nem rendeltem soha, nem tudom, ott mit számolnak bele.
Az EU nem a piacát védi, hiszen az EU úgy tûnik hogy nem is gyárt olcsó dolgokat. Megrendelik a nagy cégek Kínából a dolgokat, majd rádobnak egy 5x-ös hasznot. Vagy akár még nagyobb szorzóval dolgoznak. Ki jár rosszul? Az átlagember aki megveszi. Az EU mit nyer ezzel? még több forgalmi adót szed be, még azon felül amit a nagykereskedõtõl is elvett. Dupla pénz a nagyok zsebébe. Egyszerû lehúzás, mint ahogy a legtöbb dolog az. Eleve ha nincs elvámolnivaló, akkor mire fel van vámkezelési díj? Ha meg ki van fizetve a postaköltség akkor az állam milyen alapon pótdíjaz egy kifizetett postázást? Vagy az állam miatt történik az is?
Nem tudom, de ez kizárólag lehúzásnak tûnik. A kínai piac tovább mûködik, csak az átlagember szív az állam miatt.
:hogymi:
Ha USAbol rendelsz, ott a web oldalon mindig netto ar van. Erre rarakjak a szallitasi koltseget, es a kijott osszegre megy a sales tax ami az amerikai AFAt jelenti. Ez allamonkent valtozik, de kb. 0 es 7 % kozott van. Ezzel az elado csak azt mutatja, hogy a megvett termek mennyiert megy el hozzad az amerikai rendszer szerint. Minden egyeb koltseget, magyar AFA, vam, azt mar a magyar allam rakja ra. Semmilyen Union kivulrol erkezo cuccon nem lesz rajta a magyar koltseg, azt mind beerkezeskor rakjak ra. Ezeknek utana kell neznetek, ha nem akartok nagy meglepetest.
Ezzel vitatkoznék. Tõlem szoktak rendelni az EU-ból. A nagy online bevásárlós weboldalak ráteszik a VAT nevû vámot, külön adószámuk van, és azt rá kell írni a csomagba, amibõl a vámosok már tudják ott Európában, hogy a csomag után ki lett fizetve a vám. Igencsak megbonyolították ezzel a munkámat, de ez van...
De ezt szerintem nem mindenki csinalja meg, bar ezt akkor te tudod jobban.
A nagy boltoknak kötelezõ, akár eBay, akár Amazon, akár Etsy, akár más nagyok, mindnek kötelezõ a VATs-ot leszedniük. Az Ali is csinálja, sõt, a rendszerükben az itteni forgalmi adó "VATS" néven van feltüntetve. Amit pedig én adok el Európába a vásárláskor azt is VATS-ként szedik le a vásárlókról. Ez így bele van építve a rendszerbe.
Ez új dolog, régen nem volt, csak az utóbbi 1-2 évben lett bevezetve.
Sõt, elõtte nálunk mindenki csak a saját államában fizette be a forgalmi adóját boltosként, és ha más államban vásárolt akkor a vevõ fizette be évente a "használati adót", ami arról szólt hogy más államból vásárolt valaki. Ez is változott, most már minden állam egyenként bevezette hogy a boltosok minden államba fizessék be a forgalmi adót. De ezt persze a nagy kereskedõ-hálózatok mint az Amazon és társai, simán csak begyûjtik automatikusan, úgyhogy a kis árusoknak ezzel így már nincs gondja. Elég elképzelni hogy milyen katasztrófa lett volna ha egyetlen kisboltosnak mind az 50 államba kellett volna egyenként csekkeket küldenie évente, vagy akár 3 havonta.
Sok igazságot leírtál, de csak az átlagember szempontjait nézed (érthetõ). Ha túl sok árut importál az EU, akkor egyre több ágazat megy tönkre az EU-n belül és nem lesz semmilyen alternatívája a kínai áruknak. Ha függõvé tesszük a gazdaságunkat a kínaiaktól akkor úgy szívatnak bennünket, ahogy akarnak. Ha kinyírjuk az egyes iparágakat, akkor egy rakás munkahely szûnik meg, és megint az átlagember fog szívni, csak sokkal jobban. Nyilván nem minden árucikkre igaz, de lesz olyan, ahol már nem éri meg a vásárlónak Kínából rendelni a vám és egyéb költségek miatt, mert alig valamivel drágábban EU-s (német, magyar, lengyel, stb.) eredetû terméket kaphat. Kínának az a célja, hogy minél több bevétele legyen, az EU meg nem akarja, hogy a saját kasszája helyett a kínaiba vándoroljon a lé. A védõvámok egyrészt a kínai cuccok versenyképességét rontják másrészt a kiesõ bevételek egy részét pótolják. A nyugati gazdaságok nagyjából már kinyírták a könnyûiparukat, de itt nem áll meg a folyamat. A járványhelyzet miatti kezdetni áruhiány rávilágított arra, hogy a profitnál fontosabb a termelésbiztonság. A vállalatok is elkezdtek diverzifikálni, mindenki igyekszik visszahozni a termelés egy részét, amit Kína elvitt. Szóval megy a kötélhúzás.
Egyébként az USA is védõvámot vetett ki EU-s termékekre. Korábban az volt a trend, hogy kereskedelmi megállapodásokat kötöttek, hogy minél könnyebben lehessen kereskedni a globalizált világban, de most fordult a kocka: rájöttek, hogy több lábon kell állni, mert olyan vészhelyzetben, amit a Covid teremtett nem lehet egy másik ország iparára támaszkodni, ha valami azonnal kell.
Én úgy hallottam, hogy ez csak duma. :) Mivel Trumpot ellehetetlenítették a gazdasági nacionalizmus ötletével és azzal, hogy hazavigye Kínából a stratégiai fontosságú cégeket (amiket a nem létezõ háttérhatalom kihelyezett, hogy megkerülje a szakszervezeteket és a munkavállalói jogokat), most az USA szinte Kína rabszolgája és még arra is képtelen, hogy a létszükségleti dolgokat, pl. a gyógyszert elõállítsa magának.
Biden családja konkrétan Kínához kötõdik, és olvastam olyan véleményt, hogy ebben a tempóban a tata már most kitûzhetne Amerikára egy kínai zászlót, a fiát pedig megtehetné a kiterjesztett Kínamerika császárának. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a média Kína-ellenes hõbörgése csak fedõsztori, pláne, hogy az elmúlt évtizedek sem éppen arról szóltak, amibõl amerikai-kínai ellentétre következtetnénk.
Most már szinte mindent Kínában gyártanak, és ez lassan világuralomra ad nekik lehetõséget.
Nem nagyon értem... Most kaptam egy mailt a Magyar Postától, hogy a Kínából érkezõ vámkezelt küldeményem összértéke nemzetközi szállítási díjjal együtt 2071 Ft (8 ezerért rendeltem). Vám 0 Ft, ÁFA 0 Ft, postai szolgáltatási díjként fizessek be holnaputánig online 399 Ft-ot, vagy átvételkor a postásnak 799 Ft-ot.
Múltkor senkitõl nem kaptam semmilyen értesítést az indiai küldeménynél, még arról sem, hogy jön. Azt 6 ezerért rendeltem, erre 2800-at kellett fizetni a futárnak a vámkezelésért. (Mindkét rendelés eBay.)
Akkor ez most egy követhetetlen összevissza dolog lesz, hogy mikor mennyit kell fizetni?
Szerintem ne keress benne logikát. Régen is találomra vámoltak és találomra mondtak be rá összeget.
Amikor velem csinálták akkor a törvény szerint vámolandó összeg 50 vagy 100 dollár volt (nem emlékszem pontosan), ha rendelt cuccot küldött az ember. Hogy az anyámnak küldött 6000 Ft ($20) értékû karácsonyi ajándékot milyen alapon foglalták le vámolás céljából, azt a mai napig nem értem, de amikor kérdeztem õket akkor erre nem is tudott rá válaszolni a posta...
Az Ali nagyon bucskázik lefelé a lejtőn.
Az egyik hogy az árak kezdenek elszállni. Egyre több pénzt kérnek a termékekért is, meg megfejelik komoly postaköltségekkel. Nincs már 1 dolláros felvarró, helyette 2.50-3.50 -ért van. Annyiért meg marhára nem éri meg megvenni. Esetleg ha ünnep van és rengeteget vesz az ember egyszerre.
A másik hogy sunyik kezdenek lenni a boltosok is. Eladnak copyrightos cuccokat, majd mikor rákérdez az ember, akkor kikapcsolják a boltjukat és eltűnnek, nem válaszolnak, mellébeszélnek.
Meg most két bolttal is úgy jártam, hogy 100-100 darabot vettem valamiből. Az elsőnél 37 volt hibás, a másiknál 21. Mindkettő megígérte hogy cseréli a hibás árut, aztán mindkettő megszegte a saját szavát. Elbújnak, nem válaszolnak, hülyére veszik a vevőt.
Ilyen pár éve nem volt. :hogymi: Az utóbbi 1-másfél évben az Ali megbízhatósága a béka s3gge alá csúszott.
Új probléma... most esett meg velem.
Aliexpressz külfi a holmikat, egy nagy amerikai irodába, ahol egybecsomagolnak dolgokat és tovább küldik. Oké, épp csak a csomagoló irodában az a cég ? hamis posta bélyeggel küldött tovább csomagot. A postán lefoglalták. Az asszonyt odaküldtem hogy mi van. Mondták a postán hogy hamis a nyomtatott bélyeg és ezért NEKEM kellett kifizetni a postaköltséget.
Ali vásárlói segítő akármijén mondták hogy ezt az eladókkal kell megbeszélnem. Épp csak az eladók az Ali csomagküldőjét használták. Tehát akkor az Ali alvállalkozója a sáros. Most az egyik boltos az Alinak írt hogy kiderüljön hogy mi történt. De én meg idegben vagyok mert 1. kifizetteem majdnem 12 dollár extrát, mert a csaló által okozott kárt rám hárította a postahivatal. Illetve 2. rengeteg dolgot rendeltem és most aggódhatok hogy a többi csomaggal is ez lesz-e.
Nem tudtam hogy mi hiányzott a boldogságomhoz. :cry:
Amúgy ez komoly gond, egy ideje tömegével árulják a hamis bélyegeket, nyomtatott bélyeget, meg a többi fajta bélyeget, postanyomtatottat, stb.
Ez így rossz nekem (a vásárlónak), rossz az Alinak, rossz az Alis eladóknak, rossz a postának is. Csak azt nem tudom hogy miért én fizessem ezt ki. Remélem megkapom a kártérítést az Alitól, ők meg rendet vágnak az alvállalkozós csomagküldőszolgálatuknál. Főként hogy hamis postabélyeggel feladni valamit az szövegségi bűncselekmény ami 5 évig terjedő letöltendővel járhat...
És egy újabb... Megint $11.70. És még van vagy 6 csomag amire várok.
Ali vásárló-segítő akárkik mondják hogy majd utánanéznek. De nincs megoldás igazán. Rá akarják terhelni az eladókra, de azok meg nem tehetnek erről.
A postára elmentem, magyaráznak hogy mi van, felvettem hangfelvevővel. Basszus miért nem állítják meg a csomagot ott ahol leadja az aki a hamis postabélyeget használta? Miért hozzák ide? Miért rajtam követelik a kárukat? Miért nem fogják el azt aki a hamis bélyeget használta? Miért nem adnak papírt arról hogy hamis a bélyeg, és be tudjam jelenteni a hatóságoknak?
Ez bűzlik. Azt értem hogy van valaki aki csaló, vagy hülye. De a Posta az miért hülye? Vagy nekik mindegy, mert csak behajtják az áldozaton a kárukat? De akkor meg a Posta együttműködik a csalókkal. Nem? Nekik mindegy, a csaló csaljon, az áldozat meg fizessen. Eleve gyanús hogy miért $11.70, ha a sima postaköltség 4.50, vagy nehezebb csomagra vagy 6. Miért kerül dupla annyiba? Az is megfordult a fejemben hogy a Posta is csal. Vagy hogy csak megjelölik a bélyeget hamisnak de nem az?
Én egy 1700 forintos védőplexit rendeltem airsofthoz. A csomagkövető szerint a postán volt, de ott nem is hallottak róla semmit. Az eladó azt mondta, ő elküldte, kérdezzem meg a postán, a postán meg azt, hogy kérdezzem meg az eladót.... Szóval buktam, de megcsináltam magamnak és jobb lett, mint amit rendeltem.
Nálam most fogták vissza a 3. csomagot. Ez így már 3x$11.70 lesz, talán. Egyelőre semmire se jutottam az Ali vásárló-segítőivel. Az Ali azt mondja hogy kérjem vissza a pénzem az eladóktól, de az eladók meg azt mondják hogy szóljak az Ali-nak. Közben az Ali sara annyiban, hogy olyanokat foglalkoztatnak postázásra akik itt az Államokban csomagolnak egybe rendeléseket és küldik tovább, de hamis bélyeggel. De hogy azok kik azt csak az Ali tudja. Hogy fogom így működtetni a boltomat, ha nem rendelhetek többet az Ali-ról? :(