A gumikesztyülobbi áll az egész mögött! :D
Dejo is volna...
Printable View
A gumikesztyülobbi áll az egész mögött! :D
Dejo is volna...
...persze biztos,hogy ez is van benne....de azért engem megnyugtat,hogy az emberek odafigyelnek a dolgokra és felelõsség teljesen viselkednek...minél többen cselekednek így ,nekem annál több az esélyem,kevesebb embertõl kaphatom el.....a másik,hogy a felkészülés is nagy biznisz,azért miránk is ránk épült egy iparág.....
...ma délelõtt volt egy spontán menekülõ csomag mutogatás a szinten...emlékeztek nemrég volt a tûz a lépcsõházban...leültünk a lépcsõházban,sütiztünk és söröztünk....a legjobban a kedvenc nénikém tetszett :thumbup...gyógyszerek,víz csatos !!!!! üvegben,pénz,igazolványok,fehérnemû,papírzse pi,szappan,egy gurulós szatyorban,zacskóban almás süti..amit meg is ettünk..:)...hozzájárultam egy maszkkal a projekthez..
Én használt katonai cuccokat veszek elsõsorban.:)Idézet:
azért miránk is ránk épült egy iparág..
..én a ruházatot a horgászboltban,sokkal olcsóbb mint a vadászboltban és ugyan az...ja és az apróságokat...világítórúd,lámpák,sporttás ka..
Ebolagyanús eset Németországban
http://mno.hu/hirtvkulfold/ebolagyan...zagban-1241619
..megjött a " Nagypályás gyilkos"...
érdekes cikk
http://index.hu/kulfold/2014/08/10/e...bola-jarvanyt/
Hát lehet Doom bejön a látomásod .... szerintem ha valaki behurcolja Európába az ebolát akkor robbanásszerûen fog végigsöpörni .Én most fogok egy fokozattal feljebb kapcsolni prepperkedés téren , feltöltöm a készleteket .
Igen illetve remélem nem...az európai ember legnagyobb ellensége a beképzeltsége és a kishitûsége...valamint a pénz utáni hajsza....nem hajlandó felemelni a fejét,beleragadt a munkahelyébe,a vagyonába,a sérthetetlenségébe..míg egy távol-keleti országban természetes,hogy valaki maszkban flangál...nálunk képzeljétek mekkora röhögés lenne,ha most én maszkba mennék vásárolni...az európai buta és beképzelt...szörnyû vége lehet itt,rosszabb mint Afrikába...
..mert hát tessék megnézni,mindenki bemegy betegen is dolgozni és elviszi a gyerekét is betegen az óvodába,,mert másképp kirúgják vagy a táppénzbõl nem tud megélni...adósság,élelem,stb...na meg a bunkóság---simán összefogdossák a kenyereket a boltba...
- a kényszer,hogy mindenki közösségbe menjen
- nyaralási szezon,mindenki utazik
-hitetlenség,butaság,elõítéletesség
-ja és allergia szezon,prüszköl mindenki
ha hinnék a konteokba azt mondanám...
..azt hiszem én is ezzel fogom tölteni a délutánt....el kell jutni oda,hogy csak a kutyát sétáltatni és levegõzni kelljen kimenni a lakásból..ne kelljen boltba,közösségbe menni...sok maszk és kesztyû,valamint szemüveg és sok hipó....
Azthiszem itt van pár honapra vagy hétre a sokat emlegetett shtf... :S Neszeneked europa.
Valami tanács prepperektöl preppereknek erre a helyzetre kihegyezve?
Kiváncsi leszek ha rájönnek az emberek hogy mekkor a baj mekkora pánik lessz...
egyetértek veled Bõgre
Abban az esetben, ha egy magyar nagyvárosban elszabadulna, akkor mi a protokoll? Milyen lépéseket tenne a kormány és a katonaság?
Ebola
Az ebolavírus kizárólag Afrikában létezik, és 1976-ban regisztráltak elõször. A trópusi esõerdõkbõl származó vírus az Ebola nevû folyóról kapta a nevét, mely a Kongói Demokratikus Köztársaság (korábban Zaire) északi részén található.
Ez az alattomos vírus az egyszálú RNS-vírusok (ribonukleinsav-vírus) családjába tartozik, az úgynevezett filovírusokhoz, melyek elágazásokkal rendelkeznek ill. u-formájúak vagy köralakúak lehetnek. Az ebolavírus különbözik a legtöbb más vírustól. Legutóbbi ismereteink szerint a vírusburok egy glikoproteinje megsérti az erek belsõ falát bélelõ endothel sejteket, minek következtében az erek áteresztõvé válnak.
Az ebolavírus a fertõzöttekkel való direkt kontaktussal vagy a járvány következtében elhunyt személy holttestével való érintkezés útján terjed, és a gyomor-bél-csatornában valamint a tüdõben vérzéses tüneteket okoz. Az esetek 30-90 százalékában a betegség halálos kimenetelû.
Ajánlott magatartási szabályok járványok megjelenése esetén:
Mindig kövesse a hatóságok utasításait, még ha azt nehéz is elfogadni (pl. karantén).
A járvány alatt bejelentési kötelezettség van érvényben – ha magán vagy másokon a betegség tünetit észleli, azt azonnal jelezze a hatóságoknak.
Ha magán észleli a betegség tüneteit, kerülje a társas érintkezést és várja meg a kiérkezõ orvosokat.
Törekedjen a maximális higiéniára: gyakran mosakodjon, mosson kezet, fõleg étkezés vagy fõzés, illetve a lakásába való visszatérés elõtt.
Maradjon távol a tényleges és a potenciális gócpontoktól (pl. nyomornegyed, állatfarm).
Lehetõleg ne menjen olyan helyre, ahol nagy tömegek fordulnak meg (pl. metró, bevásárlóközpont).
Ügyeljen a cseppfertõzésre: arcát takarja el egy kendõvel, vagy maszkkal.
Ne érintkezzen a betegség tényleges vagy potenciális hordozóival.
Ne érintkezzen emberi vagy állati eredetû testnedvekkel, vizelettel, széklettel.
Ne érintkezzen olyan tárgyakkal, melyek kapcsolatba kerülhettek a fertõzöttel, illetve annak testnedveivel, vizeletével, székletével.
Semmilyen formában ne érintkezzen állatokkal.
Ha halott embert, vagy elhullott állatot talál, ne érintkezzen vele – kerítse el és értesítse a hatóságokat.
Fokozottan figyeljen a gyerekekre, idõsekre, és bárkire, aki valamilyen okból nem tudja teljes mértékben betartani a szükséges óvintézkedéseket.
Ne fürödjön a természetes vizekben.
Kizárólag palackozott vizet és vákuumcsomagolt ételt fogyasszon.
Folyamatosan kövesse a híradásokat.
Az itt felsoroltak a legfontosabb tanácsok, melyek közül mindet követni ajánlott, amíg a hatóságok a vírust be nem azonosítják, és ki nem adják a követendõ utasításokat. Ezek ellenére nem árt a maximális biztonságra törekedni.
Különleges jogrend
http://munkavedelem.unideb.hu/TM_tov....ved.%20DE.pdf
Köszi szépen, hasznos kis jegyzet.
Szerintem ha kitör a járvány a média késõn fog tájékoztatni , mert az államnak érdeke a pánik megakadályozása , ha nem mennek az emberek dolgozni összeomlik a gazdaság és a rend , ezért még akkor is nyugtatni fognak minket amikor halnak az emberek egymás után, legalább is így gondolom.
Én a magam részérõl komolyan veszem ezt a helyzetet , a jövõ héten minden bevásárlás 20% -át a tartalékok beszerzésére fordítom.
Romániába is van egy beteg. Juli 25 ota az országban van... Azota elég sok ember fertözödhetett meg.
Hirtévén most hallotam.
Halálos vírus a haldokló amerikai gazdaság megmentésére
Ha tényleg baj van, azt általában próbálják elhallgatni.
Ezt most nagyon felfújják mint a h1n1 dolgot.
Ez a része a felkészülésemnek eléggé hiányos volt,hát most pótoltam..ez a nap pont jó volt rá....ezek mennek az M-zárolt készletbe....ha most nem..hát máskor enni nem kér...
-
-eldobható mûanyag védõkesztyû 60 db 597,-
-higiéniai maszk 30 db 1497,-
-szemüveg 499,-
-overall egyszer használatos 2 db 800,-
-latex kesztyû 20 db 800,-
-hypo 5 liter 335,-
-fertõtlenítõ gél 2db 600,-
-fertõtlenítõ szappan pumpás 750,-
-100 db kukás zsák 400,-
-domestos 530,-
-szivacs 249,-
-lemosó kendõ 149,-
ennyit megér az életem,,,jöhet a rohadék....felkészültünk.
Csatolmány 3577Csatolmány 3578Csatolmány 3579
A hypoval ovatosan, par honap alatt elbomlik nehogy gond legyen belole.
...már megint egy szerzõ nélküli,aláírás nélküli cikk...a T szerzõ miért nem megy oda és vállal karitatív feladatokat,ha ennyire semmi baj nincs?...a média jól tájékoztat minden fejleményrõl...már ez is baj????..valaki mindig kötözködik,hitetlenkedik? ...persze otthonról,lefóliázott ajtóval és ablakkal osztja az észt....
..a másik,persze,hogy van Mo-on ebola minta..nálunk mûködik a z Eu-ban egyedül a regionális kutató labor...de a háziorvosok nem ott dolgoznak...
Nem nagyon értem hogy hogy menthetne meg egy ilyen vírus egy gazdaságot. Ha fertõzésveszély van, akkor az emberek se dolgozni nem akarnak menni, se vásárolni nem mennek. A termelés és a vásárlás is visszaesik. (Kivéve néhány orvosi dolgot, de a maszkok, latex kesztyûk filléres termékek.) De egyelõre azt se látom hogy meg lennének ijedve az emberek. A tévé néha mond néhány szót az eboláról, de a lakosságot nem igazán érdekli az egész. Talán pont amiatt, hogy minden évben jön valami "pusztító vírus", ami néhány hónap alatt lecseng és kiderül hogy nem is volt annyira veszélyes a helyzet.
szerintem nem a gazdaságot akarják menteni, hanem az embereket irtani- igy is lehet ám háborúzni
..és ha csak úgy simán tornádó van,ipari baleset van,vihar van,járvány van?....népirtási szándék és háttérhatalom nélkül?...és a média tájékoztat,a védelemben dolgozók teszik a dolgukat?...a kutatók ,orvosok,tûzoltók,mentõsök fáradhatatlanul küzdenek?...mi prepperek pedig készülünk!!!!...szerintem nincs itt semmi konteo......védekezni kell és kész!
Értem, de ha ezzel az ebolával akarnak valakit kiirtani, akkor nagyon rosszul csinálják. Egy akármilyen afrikai fegyveres háborúban 1-2 millió ember könnyen halálos áldozat lehet. Jelenleg több hónap alatt lett 1000 ebolás halott. A H1N1-nél durvább, de nem sokkal. (Legalábbis eddig.)
Arról ami valakinek/valakiknek az érdeke.Idézet:
a média tájékoztat
Legjobb példa a retekklub, mikor berágott a kormányra mindjárt elõszedtek olyan híreket is amit minden média eltitkolt mert kellemetlen volt a kormány számára.
A média szerintem kis részben tájékoztat, nagy részben irányít.
Ebola:
persze hogy baj van, de úgy is elõ lehet adni hogy:
- nagy a baj, de készüljünk fel, ezt csináljuk, ezt ne csináljuk, erre figyeljünk, stb.
- meg úgy ahogy most csinálják hogy már ennyien meghaltak megint, már itt is van fertõzött, ott is, szükségállapot, Amerika készültségben, stb.
..a médián nem csak a televíziót értem...mindent...persze kutatni és össze is kell rakni....de rengeteg infó van amit érdemes figyelembe venni...az igaz,hogy nincs mindenkinek internete,de azért azt mindenki tudja,hogy kezet kell mosni,fürödni kell,ha meg valaki lázas és a bõrén át vérzik óvatos vagyok vele,takarítani és tüsszentésnél elõvenni a zsepit....vagy nem tudom,lehet a felnõtt populáció sem jutott idáig?...akkor meg fölösleges lenne harsogni a médiába.....
Rendeltem 2db m10-es cseh katonai gázálarcot 900 ft/db , Tescoba menni az " utolsó nagybevásárlásra" ha úgy adódna :)
.jó ötlet,bár attól tartok ez elmarad....nem lesz már semmi a boltba....egyik húsvétkor a nagy bevásárlást kicsit késõre idõzítettük,lemértem,46 percet álltunk a pénztárnál,persze csak három pénztár mûködött.---ha már lesznek megbetegedések,a dolgozók nem fognak bemenni..vagy otthon marad a gyerekeivel (mert beteg,vagy nem beteg,de félti),vagy õ maga is fél vagy már beteg...ha már a településeden egy megbetegedés van akkor vége a felkészülésnek,jön a túlélés...nincs tovább...katasztrófa védõ nyelven következik az "elzárkózás",de valószínû el is rendelik...ez a vírus annyira veszélyes,hogy nem fognak a hatóságok packázni...ez a vírus országrészeket képes megsemmisíteni pár hét alatt,--- jó barátja a hitetlenség és a felelõtlenség---falvakat,városokat tesznek karanténba...felkészülni MOST kell....az erdõtûzhöz tudnám hasonlítani..hogyan oltják?...ha nem tudják eloltani (márpedig védõoltás nincs),akkor vágnak egy nyiladékot és hagyják leégni ami már meggyulladt,így mentve az ép részeket..persze a tûz közepén is túl lehet élni annak aki felkészült,türelmes és túl akarja élni...hál istennek nagyméretû,baktérium méretû vírusról van szó és cseppfertõzéssel terjed...úgyhogy elég jó eséllyel meg lehet úszni..a kereskedelmi forgalomba kapható álarcokon nem hatol át ...csak fegyelmezettnek kell maradni....lehet elméleteket gyártani és konspirálni,de ez semmit nem változtat a tényeken....ha már akkor akar valaki vásárolni mikor bemondják a közleményt "Mindenki maradjon otthon és tároljon tíz napra élelmet és vizet!"..akkor már késõ...
Szerintem ez olyan "Tudd, hogy értsd!" megfogalmazás volt. ;)
Egyelõre, hivatalosan nincsenek betegek a "szomszédban". Csak maláriás volt a román kolléga -> http://index.hu/kulfold/2014/08/11/f...a_roman_ferfi/
Úgy tûnik nyertünk még egy kis idõt.
Szerintem ez tök normális, hogy az afrikából visszatérõk között van 1-2 maláriás, dengue lázas, meg vérhasas beteg, akit csak itthon üt ki a téma..
Most megvan az apropó, hogy minden ilyen eset reflektorfényben fürödjön...
ebben az esetben azért mégsem bánom, hogy a média rákap a koloncra
Meghalt a spanyol misszionárius..sajnos nem tudtak rajta segíteni a jelenlegi szerekkel:cry:...így engedélyezték a további gyógymódok kifejlesztésére irányuló kísérletek megkezdését(na itt a biznisz)
Lehet a parlagfû simán gyógyítja, azért is írtják...
Úgy legyen. Reméljük rákap és nem csak akkor, amikor már késõ.
Itt egy viccesnek szánt "milenne HA" írás az indextõl: http://index.hu/velemeny/2014/08/12/...agyarorszagot/
Fontos kiemelnem, hogy ez (még) NEM TÖRTÉNT meg. Tehát; NEM HÍR. Pusztán a magyar viszonylatokból kiindulva (magyar egészségügy, magyar honpolgárok mentalitása, bölcs vezéreink hozzállása a dolgokhoz) kerekítettek egy börleszk sztorit. A vége felé már fáj, de azért elgondolkodtató. Pláne a kezdetek...
Sokkal súlyosabb az Ebola-járvány, mint gondolták Mondjuk lehetett sejteni, hogy nem tudnak mindenrõl, de ebbõl kiindulva, akár lappangók is lehetnek köztünk, szóval jobb figyelni a jelekre.
Várható volt (és szerintem ez csak a jéghegy csúcsa). A fertõzés forrásánál az eü dolgozók ~10%-a már elhullott, felszerelésük nincs elég, a betegek dokihoz már nem is nagyon mennek mert félnek, hogy megfertõzõdnek. (+Valami kamuhír szerint az afrikai srácok azt hiszik, hogy speckó sósvíz majd meggyógyítja õket -> no comment). Kíváncsi leszek a kis chart következõ frissítésére.
Volt ahol azt írták, hogy a gyanús eseteket azonnal kivizsgálják és egy nap alatt meg is van az eredmény. Tegnap már olyat olvastam, hogy gyakorlatoztak a Szent Lászlóban, fel vannak készülve, órákon belül megbizonyosadhatnak róla tényleg fertõzött valaki vagy sem. A most hazahozott nõnél pedig már arról írnak, hogy három hétig vizsgálgatják, hetente 1x - biztos minden rendben van-e. (Gondolom a laborvizsgálat megbízhatósága jelentõsen függ attól, hogy az illetõ mennyire elõrehaladott/cefet állapotban van, de ezek az össze-vissza, felületes infók...)
Az továbbra sem igaz, hogy a tünetmentes beteg nem fertõz. Fertõzhet az is csak nem olyan mértékben, mint akin a tünetek jeletkeztek.
A véleményem továbbra is: keveset tudnak róla és ha ideér hatalmas gebasz lesz.
Bízom benne (remélem), hogy feleslegesen parázok (ennek ellenére intézek még 50 liter ivóvizet és doom hatására betáraztam "pár" gumikesztyût, eü maszkot, "némi" fertõtlenítõszert).
Nem ebolás a Libériából hazatért két magyar!
Idézet:
Budapest - Nem merült fel az Ebola-fertõzés gyanúja annál a két magyar állampolgárnál, akik Libériából jöttek haza korábban, ám egyiküket maláriával kezelték a nyugat-afrikai országban - közölte Szabó Enikõ helyettes országos tisztifõorvos pénteki budapesti sajtótájékoztatón.
"Fél év is szükséges lehet az Ebola-járvány megfékezéséhez"
Ühüm. Ez akkor most egy optimista/realista becslés?
Én nem gondolom olyan fenyegetõnek a mostani ebola járványt Magyarországra nézve. Fél éve tart, ahhoz képest a számok nem azt mutatják hogy ez egy világméretû, esetleg a fejlettebb országokat is komolyan veszélyeztetõ járvánnyá fejlõdhet ki. Egyszerûen pl. nálunk mások a szokások (nem ölelgetik a halottat), fejlettebb az egészségügy és sokkal nagyobb a higiénia. A sajtó meg persze hogy felkap egy félmondatot vagy kiragad valamit a szövegkörnyezetbõl, hogy szenzációt csináljon belõle...
...mikor voltál utoljára kórházban?...háziorvosnál?,vagy csak úgy általában az országban szétnéztél?...ne is beszéljünk itt közegészségügyi állapotokról,kiborított,felgyújtott kukák,a falusi boltokba döngik a legyek a napon tárolt "fekete" kolbászt,húst,az ivóvizek többsége egészségtelen és csatornázás sincs megoldva,a szemetet, ürüléket kihordják az utak mellé a határba,...azt sem tudjuk mit ettünk meg,...tegnap kajáltam egy talponállóba,át kellett mennem a buszmegállóba mert olyan büdös volt egy házaspár,hogy még a nyílt levegõn sem lehetett megmaradni......a boltokba szemét és mocsok,a lépcsõházakba mocsok...ebbe az országba csak fizetni kell,de senki nem tesz semmit...ez kérem harmadik világ...aki nem hiszi kelljen fel a monitor elõl és nézzen szét az országban...kérem szépen ez itt van a kertetek végében...az itt élõ szomorú sorsú emberekkel nap mint nap találkozunk,a boltban,iskolában,buszon,mindenhol...hol beszélhetünk itt biztonságról???
Csatolmány 3623Csatolmány 3624Csatolmány 3625Csatolmány 3626Csatolmány 3627Csatolmány 3628Csatolmány 3629Csatolmány 3630
...tessék már felébredni és kiszakadni a csilli-villi csomagküldõ web-oldalakról...ez itt van, ma és most....ébredj már fel Neo !!!
Európai cigány-nyomornegyedekrõl készült fotókat raksz be mikor Magyarországról beszélünk. :rolleyes: Egyébként õk maguk választják ezt az életmódot a hajléktalanok és putrisok közül sokan, emellett sokuknál több az 1 fõre jutó havi bevétel mint pl. az itt fórumozó, becsületes és törvénytisztelõ fórumtársak egy részénél. Egy drogos pl. átlagban 250-300 ezer Ft-ot költ szenvedélyére havonta.
Egyébként igen, nyitott szemmel járok a világban. Csak nincs meg az a "jó" magyar szokásom, hogy állandóan panaszkodok (érdemes lehet leszokni róla). :thumbup
Nézzük a számokat, az ebola több mint fél éve szedi áldozatait. 4 országban, majdnem 200 millió emberbõl aug. 13-ai adatok óta 2127 fertõzõdött meg. De legyen mondjuk 10000 fertõzött ember. Az azt jelenti, hogy minden 20000. (húszezredik!!) afrikai fertõzõdik meg az érintett országok közül. Ennek kb. 60%-a meghal. Magyarországra kivetítve, 10 millió emberbõl ilyen arányokkal fél év alatt 500 fertõzöttre lehet számítani hasonló körülmények között (ami, mint mindenki tudja, abszurdum). :rolleyes:
Mert itthon akármelyik gyógyszertárban kaphatok gumikesztyût, védõszemüveget, fertõtlenítõszereket, mindent ami a megelõzéshez kell. Ahol most a járvány folyik, ott a kórházakban (!) ezekbõl hiány van, videókon látni hogy maszk helyett pl. a betegszállítók a saját ruhájukat tekerik az arcuk köré. Nem beszélve arról, hogy örülnek ha ivóvíz van, nem pedig kézfertõtlenítõ meg víz mosakodásra. :duhos:
De mire is ez a mesterséges pánik, vagy szenzáció? Hogy 1 (azaz egy!! ) ebolás beteget hoztak(!) Európába? MEg lehet nézni hogy vitték el a kórházig azt a beteg misszionáriust, milyen felügyelettel - és meg lehet nézni hogy falvakban ahol tombol a járvány, hogy szállítják a betegeket.
Ideje lenne kibújni az extrém világvégeváró fórumok és blogok képzetvilágából és pozitívabban szemlélni a dolgokat. Elhiszem hogy néhány megrögzött halálos járványra készülõ megszállott örül most, hogy a haver szemébe mondhatja, hogy na látod, mégse vagyok teljesen hülye hogy ilyenekre készülök ; de nincs realitása a dolgoknak. Jobb félni mint megijedni, érdemes felkészülni, de fölösleges félelemben élni - akármit is mond a média, néhány elmeroggyant világvégeváró vagy néhány elkalandozott tudós.