Az ATV is a nevéd adja, meg címük is van. Nem tudom, lehet hogy igazat írnak, lehet hogy nem. (Én csak kételkedek, mint mindig.)
Printable View
Az ATV is a nevéd adja, meg címük is van. Nem tudom, lehet hogy igazat írnak, lehet hogy nem. (Én csak kételkedek, mint mindig.)
Oké, nem tudom ki, csak azt mondom hogy nem hallottam róluk és sok cikküknél nincs forrásmegjelölés. Persze attól még lehet igaz amiket írnak.
Egy kérdés: mi az a szám, ami normálisnak mondható?
Gondolom hogy a sípolásnál már normál felettinek mondható. Igazam van?
A leírásnál: "Background radiation is 30 CPM. Near the ocean it's 150 CPM."
Valahol azt olvastam hogy 1-10mSv között van a természetes háttársugárzás, átlag 2,4mSv.
Nem tudom mi az átváltás a 2 mértékegység között :(.
nem igazodom ki rajta:
https://allegedlyapparent.wordpress....diation_units/
Mi az a megemelkedett sugárzás, mikor káros az emberi szervezetre?
Idézet:
Magyarországon évente 2,4 mSv (millisievert = a sugárzás nagyságára jellemzõ mértékegység) sugárzás éri a lakosságot természetes forrásokból, ehhez lehet viszonyítani az esetleges többlet sugárterhelést.
0,00009 mSv 1 évig élni 80 km-re egy normálisan mûködõ atomreaktortól
0,00009 mSv 1 db banán elfogyasztása
0,0001 mSv 1 évig élni 80 km-re egy széntüzelésû erõmûtõl
0,0003 mSv Egy kézröntgen felvétel
0,001 mSv Képcsöves monitor használata 1 éven át
0,001 mSv Egy napi külsõ forrásból eredõ természetes sugárterhelés Magyarországon
0,002 mSv Egy napi természetes eredetû sugárterhelés Magyarországon
0,008 mSv Egy mellkas-átvilágítás
0,02 mSv Egy tengerentúli repülõút
0,05 mSv Egy mammográfiás felvétel
3 mSv Egy évi természetes eredetû sugárterhelés Magyarországon
2,4 mSv Egy mellkasi tomográf (CT) felvétel
5,8 mSv Az évi dóziskorlát a sugárveszélyes helyen dolgozók esetén
20 mSv A legkisebb dózis, amely már egyértelmûen növeli a rákbetegség kockázatát
100 mSv A baleseti mentésben résztvevõk számára megengedett legnagyobb dózis
250 nSv A legkisebb dózis, amely már közvetlen egészségügyi hatásokat okozhat
400 mSv A legkisebb dózis, amely már közvetlen egészségügyi hatásokat okozhat
Huhh, a keleti fele megvan szórva rendesen atomerõmûvel...
http://www.radiationnetwork.com/USA.jpgIdézet:
Alert Level = 3 consecutive minutes of lesser of 100 CPM or 2.5 times a Station's baseline
Itt a radioaktív hó - mi jöhet még?
Ez igen...Idézet:
A normál radioaktivitás dupláját mérték az USA-ban a frissen hullott hó környezetében a napokban, ami felerõsítette azokat a feltételezéseket, hogy a fukusimai atomerõmûbõl kiszabadult szennyezés szelek szárnyán újra és újra átkel a Csendes-óceán felett.
Idézet:
a radioaktív szennyezést tartalmazó tárolómedencék repedéseit takarékosságból idõnként ragasztószalaggal és dróthálókkal igyekszenek elzárni
Talán nem ér ide hozzánk.
Ez kemény.
Fukusima: rákos lett a mentésben részt vevõ 51 amerikai haditengerész
"A katonák beperelték az atomerõmûvet üzemeltetõ céget, mert az nem tájékoztatta õket megfelelõen a sugárzás mértékérõl.
A Fukusima Daiicsi erõmûben négy reaktorblokk károsodott a földrengés és szökõár miatt. A Ronald Reagen nevû repülõgép-anyahajó fedélzetén 51 amerikai haditengerész szolgált, akiket a sugárszennyezett területre vezényeltek, hogy segítsenek az áldozatoknak.
A katonák megbetegedtek, van köztük hasnyálmirigy- és hererákos, van, akinek tumora vagy leukémiája van. A katonák úgy gondolják, hogy a japán akció során betegedtek meg. "Nekünk folyamatosan azt mondták, hogy minden rendben van, csak ne menjünk a radioaktív felhõbe, viszont a szél azt mindenfelé szétfújta" - mondta a Fox Newsnak az egyik katona, aki társaival együtt kártérítési pert indított az atomerõmûvet üzemeltetõ Tepco ellen, mert folyamatosan kisebbítették a problémát." (Fox News - Origó - Blikk)
A rák kialakulása korai lenne, ellentmond a vonatkozó tapasztalatoknak. Az viszont tökéletesen kizárt, hogy a bevetett valamennyi katona rákot kapott vona a sugárzástól, ugyanis az ionizáló sugárzás nem okoz rákot, legfeljebb a rákos megbetegedés valószínûségét növeli. Ez a valószínûség-növelõ tényezõ is 10 százalék alatti, ugyanis nagyobb sugáradagoknál sugárbetegség a következmény. Az a vérképzõ szervek megbetegedésével, a gyomor-bél traktus gyulladásával jár elsõsorban és látványos. Semmi köze a rákhoz. Ha ezt túléli valaki a hosszú kezelés után, késõbb, vagy 10-15 év elteltével lehetséges, hogy rákot is kap, de ez utóbbi csak lehetséges.
Itt írják: http://www.foxnews.com/us/2013/12/20...-at-fukushima/
3 év az azért elég hosszú idõ, hogy valaki lebetegedjen.
Ez a térkép jól szemlélteti, hogy hol találhatók az USA iparosodottabb és nagy népességgel/népsûrûséggel rendelkezõ területei...Nyilván a sivatagos Utah-nak és Új Mexikónak nincs szüksége olyan áramellátásra, mint a keleti-part megapoliszai...De ez csak az én feltételezésem.
Érdekes, hogy csak az USA méri sok helyen a radioaktivitást...
(Ráadásul percenként frissül)
Európa
http://www.radiationnetwork.com/Europe.jpg
http://www.radiationnetwork.com
Onnan ágyaztam be ide õket, szóval itt is frissül...
Gondolom a lengyeleknek van elég szene, azért nem xarakodnak atommal.
Asszem ideillik a cikk, alul meg van tobb hasonlo tema az oldalon.
http://ob121.blog.hu/2013/09/27/vasa...is_katasztrofa
Igen. Ezaz az eset, amikor a hülyeség szorgalommal párosul!
Sziasztok,
25 TWora megtermelt energiara juto halalesetek szama:
Szen (Kina, aramtermeles, futes, fozes vegyesen): 4250
Szen (vilagatlag, csak aramtermeles): 1500
Olaj: 900
Viz: 35
Atom: 1
Forras.
Bel
Statisztikáknak én sem hiszem, eléggé torzíthatják a valóságot.
Nem csak halált okozhat, ill. nem is elsõsorban a a probléma vele.
Nekik is azt mondják hogy biztonságos az atomerõmû?Idézet:
Jelenleg több tízezer kitelepített él átmeneti szállásokon. Az erõmû 20 kilométeres körzetébõl több mint 70 ezer embert telepítettek ki. A követekezõ, 10 kilométeres körzetben élõ 136 ezer embernek egyelõre azt tanácsolják: maradjanak lakásaikban, házaikban.
Ne törõdjenek azzal, hogy el kell hagyni a lakhelyüket átmenetileg vagy végleg, nem veszélyes az atomerõmû hiszen még élnek?
Ne törõdjenek a sugárszennyezés okozta megbetegedésekkel, nem veszélyes az atomerõmû hiszen még élnek?
Nyugodtan kertészkedjenek, halásszanak, nem veszélyes az atomerõmû hiszen még élnek?
Nem vagyunk egyformák, vannak olyanok akiknek mindegy hol élnek.
Engem az sem nyugtatna meg ha azt mondják, hogy egy nukis baleset esetén kapok máshol egy új házat. Az nem ugyanaz...
Fukushima belsõ munka volt - a szabotázs leleplezõdött
Lehet valami igazság benne? Elõször a harp-ot emlegették mint lehetséges ok...
:nemnem:Idézet:
A szökõárt nukleáris fegyverek okozták, összesen hat, melyek egymás után indultak be a Japán-árokban, kiváltva egy hatalmas szökõárt.
Ez nagyon nem hangzik tudományosan. Egy vízalatti atomrobbantás egy jókora csobbanással jár, meg gõzzel, de ha egyszerre hatot robbantanának fel víz alatt, abból se lenne semmiféle nagy földrengés.
A vízalatti atomrobbantási kísérletek nagyon népszerûek voltak az '50-es, '60-as években. Nem jár se földrengéssel, se szökõárral.
http://www.youtube.com/watch?v=rcKX4wCcU5k
Mintha valami filmben lett volna ilyesmi, lehet onnan jutott valaki eszébe.
Azért egy elméletes blognál azért jóval több bizonyíték kellene az ilyesmire. 9tizenegy után ezresével fogtak össze a mérnökök, fizikusok, építészek, tûzoltók és egyéb szakemberek a vizsgálatért, mert mindegyikük azt mondta hogy az eredeti történet az lehetetlen úgy ahogy a közvélemény elé tárták. Ez már valami. De ebben az esetben egyelõre csak egy blogbejegyzés van, ami egyelõre nem sok.
Földrengés volt, megsérült a reaktor. Én ezt elhiszem. Viszont volt néhány gyanús dolog, hogy letagadták a sugárzás mértékét. Volt egy másik érdekesség is, hogy elvileg élõben mutatják az erõmûvet, de valahogy az egyik élõ felvételen nappal volt akkor, mikor Japánban éjszaka volt. Nem tudom mennyire élõfelvétel az olyan. :haha:
Újabb katasztrófa bontakozik ki Fukusimában?
Ilyen figyelmetlen emberek vigyáznak rá? Megnyugtató...Idézet:
Az eredetileg kilenc hõmérõbõl már csak egy mûködik. Az utolsó elõttit munkások tették tönkre, amikor a hõmérõk ellenõrzésekor rövidzárlatot okoztak
Nem tudom volt-e már régebben:
https://www.youtube.com/watch?v=fWi47CcWh9s
Kár, hogy a legnagyobb része hülyeség.
A szökõárt nukleáris fegyverek okozták, összesen hat, melyek egymás után indultak be a Japán-árokban, kiváltva egy hatalmas szökõárt.
Szükségtelen lenne hat nukleáris fegyver. Elég egy amit egy üledékes tenger alatti árok fala mellett robbantanak fel.
A felszabaduló energia, több köbkilométernyi üledéket szakítana le az árok faláról, ami zuhanás közben annyi vizet mozdítana meg, ami elég egy szökõárhoz. Ha ezt olyan módon teszik, hogy a robbanáskor kiszoruló víz visszaáramlása egybe essen az üledék által keltett lökéshullámmal (a gyorsabb hullám akár meg is lovagolgatja a lassút) , akkor kész is a cunami ami akár tengerrengés által kiváltottnak is tûnhet, tekintve hogy akár 1000 km-re is lehet a robbanás centruma a parttól.
Az USA is nekiállt hadijátékozni:
http://rt.com/usa/158352-usstratcom-...wargames-nato/
Csak nehogy eldurvuljon a játék... Pár filmben (pl. azt hiszem a The Day Afterben) is így kezdõdött, hogy addig gyakorlatoztak, amíg kirobbant a nukleáris pofozkodás.
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=14244#comment-116099Idézet:
A termonukleáris háború elkerülhetetlen
..egy rendkívül jól elkészített,érthetõ és nyugodt hangvételû dokumentumfilm,pár nyugtalanító információval....http://www.filmezz.eu/film.php?n=cse...VtJnE9JnQ9Jnc9
Izrael - Rakétatámadások érik a Dimona atomerõmûvet
Lehet csak idõ kérdése hogy mikor sikerül eltalálni.Idézet:
Az újabb izraeli-palesztin konfliktusban a Dimona atomerõmû elsõdleges célponttá vált. Szerdán hét rakétát lõttek ki a Dimona létesítményre, amibõl a Vaskupola összesen hármat tudott elfogni, négy rakéta pedig olyan helyen csapódott be, hogy nem tudott komoly károkat okozni az erõmûben."]Az újabb izraeli-palesztin konfliktusban a Dimona atomerõmû elsõdleges célponttá vált. Szerdán hét rakétát lõttek ki a Dimona létesítményre, amibõl a Vaskupola összesen hármat tudott elfogni, négy rakéta pedig olyan helyen csapódott be, hogy nem tudott komoly károkat okozni az erõmûben.
U.i.:
Nos, pont ez az egyik legnagyobb érvem az atomerõmû ellen...
Katonai célpont és káosz esetén a védelem, a biztonságos üzemeltetés, baj esetén kárelhárítás kérdése.
Csernobilben, Fukusimában békeidõben sem volt egyszerû.
Mennyi ilyen "xarkupac" van a világan ami szétszóródhat valamilyen okból :(.
Mivel lövik? Kasszámmal? Azokkal szerintem nem igazán tudnak sérüléseket okozni neki, már ha valami csoda folytán el is találnák. Kész szánalom ahogy most az Indexen azt bizonygatják a fõoldalon hogy milyen veszélyesek azok a rozsdás vackok. Valahogy próbálják úgy beállítani, mintha a két fél haditechnológiailag egy szinten lenne. :huuu:
..ha már leáll,vagy korlátozott kapacitással mûködik hatalmas érvágás...a legsérülékenyebb pont az energia hálózat nagyfeszültségû távvezetékei és a hûtõvíz... ha gát van nem bõ vízhozamú folyó akkor azt igen nehéz újjáépíteni nyomás alatt...ha a távvezetékeket éri találat,megjósolhatatlan a leállás ideje,a sérülés nagyságától függ,lehetnek hónapok is,fõleg ha viszik egymást...nehéz ügyek ezek.....
Teny hogy ma a legtisztabb energia az atomenergia. Lehet tiltakozni ellene, de a zoldek altal annyira dicsoitett napelemcellak eloallitasa soran sokkal nagyobb a karosanyag kibocsatas mint az atomeromuvek normal uzeme alatt. A szeleromuvekhez szuksege ritkafoldfem(neodimium) keszlet veges, raadasul a kitermelesek ~80% kina kezeben van.
Az elmult ket atomeromu balesetnek ~100000 ember latta karat, de a foszilis energiahordozoknak tobb millio az elmult evszazadban.
En azt szoktam mondani, hogy egy zold akkor pampogjon nekem, mikor gyalog kozlekedik, gyertyaval vilagit, es a patakban mos...