Itt-ott nõ már a telken, szándékosan nem kaszáltam le õket, hogy majd csak jó lesz valahova :).
Nekem jobban is ízlik mint a nagy tüskétlen szeder.
Printable View
A gledicia akkor fa, ha hagyod megnõni. Vágva sövény lesz belõle és nagyon sok helyen meg lehet találni, elsõsorban temetõk, elhanyagolt erdõk szélén. A másik hasznos sövényfa a lócitrom/narancseper, ebbõl milliószám ültettek régen farmhatárnak az USÁban, tüskés, erõs, jó tûzi és használati fa, indiánok íjkészítésre is használták.
Mindkét fajtát ki kell tenni a téli hidegnek, a lócitromot rohasztani is egész télen, utána tavasszal vethetõk.
Ez a mai napom: rendeltem egy konyvet Dirt-cheap survival retreat cimmel, voltam loni, fegyvert takaritottam, s most ejfelkor meg van 6 woodpigeon-om, csak a mellehust fogom kiszedni. Igaz, a gyogyo 2 hetes szemetszallitas az gaz, mert ma vittek el, belevagok 6 felgalambot, s csak 14 napig rohad benne a nagy melegben, mire nagykegyesen elviszik. S ezert meg en fizetek...
Leltározok... :)
Vadcitrom akciós :)
http://www.dmkert.hu/akcios_sovenyno...s_soveny_akcio
Meg Te is. A bogyója C vitamin dús és szerintem nyugodtan ehetõ. Felénk van belõle ültetvény, és õsszel rendszeresen szedik a termését. Konzervgyárnak adják el, szörpöt és lekvárt készítenek belõle almával.
Egyesek szerint a benne lévõ hatóanyagok miatt mérgezõ lehet. Így sokan mérgezõnek tartják. Szerintem ez is olyan mint a barackmag meg a mandula. Nem csak ezt kell enni, és akkor elmegy. Lehet, hogy a konzervgyár is ezért hígítja almával.
Melyik fajtát javasoljátok?
nos miután kedden találkoztunk HunPrep társunkkal így a mai napon volt szerencsém ( szerencséje ) felismerni Öt amint az út szélén álldogál a lerobban autójával. megálltam és segítettem neki. azt hiszem ez is nagyon jól bizonyitja milyen jó volt és esetleg fontos egy személyes találka.
Ma vettem egy amolyan "biztonságiõr mellényt" jó sok zsebe van, és szerencsére volt terepszínû, ráadásul nem a szar kínai mûszálból van. Alá tudom venni a zubbonyt is. Betáraztam nyolc karton ásványvizet (akció volt a Pennyben), néhány májkrémet, meg marhahúsos chilis babot. Egyébként gondolkodom, hogy cigit esetleg érdemes-e venni cserekereskedelem céljából. Gebasz esetén - még az elején, amikor még nem jönnek rá, hogy nem lehet megenni - cserekereskedni esetleg jól jöhetne. Amellett kissé szétrágva a dohányt a nyálas trutymó kiváló szúnyogriasztó a testre kenve.
Ismerek néhány bagóst, õk elfüstölik a fizetésüket, van hogy már nincs pénzük ételre, de az nekik a lényeg hogy a cigaretta meglegyen. Szerintem a cigaretta mindig jó cserealap.
Ott a pont! :) Bár jó saját használatra is (seb-, és egyéb belsõ fertõtlenítés). Abból már betáraztam, az idei szilva meg még csak most lesz kifõzve.
Én pálinkafõzõt vettem, de apósnak van elég sok pálinkája készleten :)
Mo-n jóval egyszerûbb cigit venni, mint 22-est:( Itt biza' kínálgathatnám naphosszat a cigimet lõszerért. De a levezetésed sok igazságot tartalmaz:) Már csak valahogy rá kell jönnöm, hogy ezt http://fallout.wikia.com/wiki/Ratslayer hogyan materializálom ki a játékból, hogy a tételt bizonyíthassam :) /És még az is egyszerûbb, mint legálisan fegyverhez jutni...
A cigi NAGYON drága itthon, én biztos nem költenék rá pénzt még csere céljából sem. Akkor már inkább dohány, papír, meg egy cigitöltõ és lehet otthon nyomni õket egyszerûen.
Lehet kapni ilyen aromazáró mûanyagzacskós dohányt. Tettem el belõle, mert sokáig eláll. A dohányos meg mindent megad a cigiért...
Mondjuk egy jó szivarra én is bármikor szívesen benevezek:thumbup, de hála Istennek nem vagyok függõ. :)
Nyállal pépesítve és bõrre kenve meg szúnyogriasztó.
Tegnap vettem 5 l kézfertõtlenítõ szappant (legtöbb baktériumot, vírust pusztítja)
Ilyet ni: http://www.horkoll.hu/BA/Clarasept_S...f00c21eb774cfc
Éééés megjött Chris McNabtól a Nagy Túléléskönyv! Megvan a hétvégi tanulnivaló! :)
Légpuskával lõttünk gyerekekkel, megtanítottam nekik az irányzékrendezés alapjait... :)
Összeraktam a lánynak egy kisebb, könnyített csomagot csak alapdolgokkal, semmi extra, persze így is van súlya meg mérete, de elfér a táskájában szerencsére...
Mondjuk egy nõi táskában mi nem? :D
Leszedtem a szedret a kozeli parkban, s most nemi almaval kiegesztve morzsa lesz belole. Szakado esoben szeded a parkban a szedret, zold alcakabatban, hivjuk survival foraging-nek? Csatolmány 543
Live: Csatolmány 545
Kesz:Csatolmány 547
Kicsit matattam a soretessel, a tust babraltam. Ezt olvasom: the us army survival manual 21-76. Illetve a multkor e-bayen vett mellenybe toldottam be, mert allitolag xl-es, de kabatra mar nem ment fel: Csatolmány 582
Jól néz ki. Kicsit talán túl világos. Nem koszolódik könnyen? Vagy olyan anyagból van ami könnyen tisztítható? :)
nos elment ma a kisfiam 4,5 évesen kirándulni az ovival. erdõ kisvasút stb.
ami furcsa volt. kapott egy iránytût amit gyakoroltunk többször használni mert azt gondolom ha mindig egy irányba megy baj esetén az már valami, valamint kapott egy sípot hogy tudja fújni ha bajban van mert a kiabálást nem biztos hogy meghallják.
mindez lógott a mellényén lévõ karikáról hogy kéznél legyen akkor is ha a hátizsákja elveszik. induláskor a többi szülõ olyan bután nézett hogy mi ez és amikor elmondta a gyerek hogy mire valók és észak-dél merre van az iránytûje szerint és mire jó a síp akkor néztek mintha a holdról jött volna.
elég érdekes volt és kicsit úgy éreztem én vagyok a hülye szülõ de nyugtassatok meg hogy nem .
Jól tetted! Velem is nap mint nap elõferdûl az ilyen szitú. A gyerekek viszont élvezik a dolgot, mert érzik a különbséget a többiekkel szemben. Büszkék a tudásukra, mert mindig mondom, hogy ezekkel a dolgokkal akár a saját, vagy mások életét is megmenthetitek. Kis hõsnek lenni meg nagyszerû dolog! ;)
Viszont már most adagold neki, hogy sokan másképpen gondolkodnak, így fogadja el, ha nem értik meg néha.
Kihuzattam egy hátsó fogamat tegnap. Kinlódok vele egy ideje, de nem fájt , inkább csak amolyan
állandó diszkomfort érzés volt.
Megkérdeztem a dokit, mi lenne ha 3-4 hónapig nem tudnék vele semmit csinálni ( fogmosás, corsadil-os száj öblögetés )
( a kérdés nem úgy hangzott ha pl SHTF esetén...... hanem úgy ha elutaznék valami világvége helyre...... )
Azt mondta jobban fájna, begyulladna, foginyvérzés stb.... mondtam akkor húzzuk ki.... :thumbup