Én meg sima napelemes töltõpaneleket vettem. Ott kb. 10 év és kuka ez az arány, de ez csak az átalakító elektronikára vonatkozik.
Printable View
Új céges telóm Nokia Lumia 730 lett.
Lassan ugyan de tölti a lidlis napalemes töltõ. Tiszta mázli, mert az Asha300-at nem töltötte de a Nokia 5230-at igen-ez még megvan.
A Ni-Cd akkumulátort lehet gyors tölteni, sõt nagyon szereti a nagy áramú töltést! A 0,1C csak a formázó töltésre használják.
A Ni-Cd aksit tölthetjük akár 2-3C-vel is, még a hatásfoka is jobb! Elég jól bírja a túltöltést is.
És még nagyon sok jó tulajdonsága van, de a nehézfém tartalma miatt már be van tiltva. Csak ipari cellaként kapható.
Én jelenleg power bankkal való fõzésen gondolkozok, mert nem tûz gyújtás,és nem jár füsttel mert könnyen észre lehet venni hogy ott tartózkodom meg a tûz fénye miatt is, mert olvastam valahol hogy egy égõ gyufa szálat kb 1 km-rõl is kilehet szúrni nyílt terepen és hát halottam hogy van olyan ellenállás ami feszültség hatására hõt termel pl. Bojler es csak az a kérdés hogy 5 volt hatására is mûködne-e?
Vízelemes töltõ.
https://www.youtube.com/watch?v=5Ktui4bEElk
Talán itt lesz a legjobb helyen:
Most két filléres diy powerbankot teszteltem és írtam róluk blogomban. Majd idõvel a napelem is elõkerül :haha:
Köszönöm, rendeltem is :)
http://kinaicuccok.blog.hu/2017/03/0...zseblampa_aksi
Ilyent is regota vartam, mert kellene pár, csak eddig nem sikerult jót vennem. Nagy segitsegek az ilyen tesztek.
Akkuból csak márkásat szabad venni, de ha kérdezel akkor én is szívesen segítek. Én ezekben vagyok otthon jobban, te meg másban, majd abban te segítesz nekem ha kérdésem lesz ;)
A heti cikkemben napelemet teszteltem. Régóta vártam, hogy csökkenjen az áruk, most elérte azt a szintet, amit már elfogadhatónak tartok. Úgy néz ki, hogy bevált.
Maradjunk annyiban, hogy az energiamegmaradás törvénye még áll. Tehát, ha beviszel a powerbankodba annyi energiát amin meg lehet fõzni egy tojást kb, akkor abból csak annyi energiát tudsz kivenni ami egy tojás fõzéséhez elegendõ. egy tojás után töltened kell. Ügyi macerás lehet 6 tojás fõzése? Egy nap alatt kész is a reggelid :D Nem néztem utána, nem számoltam, de kb ezek az arányok. Báááár láttam valami kb 1 nm es napelemeket ami elvitt egy rezsót, de hát azon nem lehet nagyon télen, vagy esõben egy forró teát fõzni. Mondjuk megoldás lehet ha felgyújtod az erdõt, vagy a búzatáblát, vagy egy házat nem veszik észre a kis tüzedet amin fõzöl egy instant bögrés levest.
A héten megjelent másik cikkem már inkább prepper vonal. A napelemhez beszereztem egy Nitecore F1 akkutöltõt, mivel a gyártó rá merte írni, hogy napelemmel használható. Mivel ilyennel nem igazán találkoztam eddig, ezért tettem egy próbát, és tényleg bevált, kiváló és ötletes cucc, meglepõ módon nem kerül annyira sokba, mint jellemzõ a gyártó termékeire.
Nem tudom hogy valóban ennyire akciós-e vagy csak felé írták egy árat, de akit érdekel utánanézhet:
BlitzWolf® 20W 3A BW-L1 Foldable Portable SunPower Solar Charger USB
Ez tényleg ennyire akciós. A 60$ környéke valós ár. Most mindkettõ nagy webshop akciózik, szóval érdemes rácsapni :thumbup
Csak egy ötlet...és mûködik.Ha már úgy is süt a nap csinálj(vagy vegyél)kb1-3 literes vastag ,fekete !! kukás zsákot..tegyél bele vizet és amit meg akarsz fõzni ,kösd be a száját úgy hogy egy szívószál vagy valami legyen ahol a gõz távozhat és tedd a napra...megfõ minden..mosakodáshoz is jó...
Fõzés az ,amikor a nyersanyagot hosszan hõkezeljük forráspontig hevült folyadékban. Amit Te írsz az talán szuvidoláshoz hasonlít. Szerintem veszélyt hordoz magában. Az alapanyagokat alacsony hõfokon kezeled, így a baktériumok nem elpusztulnak, hanem elszaporodnak. Lehet megpuhul benne a zöldség, de attól még nem fõl meg.
Az új xiaomi nekem megy napelemmel töltve is, szerintem nézd meg a blogomban van-e épp kupon hozzá. A régivel nem ment a töltés. Tomo DIY -> megy a töltés szintén, neked a 3-4 akkus kivitel érdekes a kapacitás miatt. Nitecore F1 és F2 (itt kisebb az elérhetõ kapacitás mivel két akkus) szintén megy. Ezeket próbáltam és biztosan mûködnek.
en ezt hasznalom
http://www.techadvisor.co.uk/review/...eview-3625829/
teljesen jo 17 font volt
Több kérdést is kaptam a Tomo powerbank tesztjével kapcsolatban, ezért a cikket frissítettem.
Természetesen megy egy akkuról is, ami viszont érdekesebb, hogy UPS üzemmódban is mûködik, tehát töltõdik a powerbank de közben képes egy eszközt 1A áramfelvétel mellett tölteni is. Ez nyilván igaz a több akkus változatra is.
Újabb napelem panelt teszteltem és írtam róla, most a BlitzWolf BW-L3 hordozható panelje került sorra.
Még anno beszereztem én is egy ilyen Blitzwolf BW-L3-as kis töltõt WestBam írásának hála, de már nem lehet sajnos kapni. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, telefont, akksikat szépen lehet vele tölteni.
Viszont szeretnék egy ehhez hasonlót, vagy kicsit nagyobbat, ami már nem feltétlen magammal cipelõs kategória, de szintén kb. erre legyen jó, hogy telefont, akksikat tudjak vele tölteni, esetleg laptop menjen róla (bár az már lehet más kategória lenne).
Gyors keresgélés után kinéztem egy ilyesmit, és ezt . Nem tudom valakinek van e ilyen, vagy hasonló amit ajánlana, vagy ezt egyáltalán nem és valami mást helyette. Köszi!
Létezik nagyobb méretû és teljesítményû napelem is, a Nitecore is piacra dobott kb. arany árában olyat, amit én is elfogadnék: FSP100 100W napelem + NPS széria lítium-ion akkupakkok személyében. Goal Zeronak is vannak nagyon tuti szettjei, szintén arany árban. Itthon talán élhetõbb otthonra vész esetére egy hasonló sziget üzemû szett, mint pl. EZ. Ebben már "rendes" munka akku, nagyobb napelem panel és egy rendes(ebb) töltésvezérlõ is van. Ehhez kell pluszban egy DC-DC átalakító 12V-5V és akkor kemping cuccok (pl. autós LED) és USB-s cuccok töltése is megoldott. Még "világvége" után is sokáig, míg az akku mûködik. Nekem ez a szimpatikus szett, ebben látok valós potenciált hosszabb áramszünet esetére is.
Köszönöm, ezek tényleg jók!
Ez a Nitecore szett valóban nem olcsó, de ez már tényleg egy bejövõs rendszer.
Ilyen sziget üzemût nézegettem már, tervben is van a beszerzése majd, hosszabb áramszünet esetére szerintem is ez a megfelelõ.
A Blitzwolf BW-L3-as mellé/helyett gondoltam elsõsorban valamit fõleg ha kempingezni megyünk, azért is linkeltem be ezeket, hátha pont ilyenje van valakinek ilyesmi célra és bevált. Most 11-12 ezer körül mozog, az ára sem olyan vészes.