Eredeti hozzászóló
Dream_walker
Idõrendben a megfelelõ hozzászólásokból idézve:
Elemzés:
Kérdeztél, válaszoltam. Ha nem kielégítõ, legközelebb kérdezz pontosabban. Az elsõ válaszom szavainak jelentése pontosan az, amely az elsõ kérdésed szavainak jelentése.
Ez egy fórum, és elmondásod alapján tényleg kíváncsi vagy a fórumtársak véleményére, leírtam, hogy hol találod meg legegyszerûbben a választ, nevezetesen az enciklopédiában. Azt ugyanis komoly emberek írták, sok pénzért, kemény munkával. Becsüljük meg a tudást, ha már van, ne tegyük feleslegessé a munkájukat. Olvass enciklopédiát.
Más szavakat próbálsz a számba adni, és ez mást jelent, mint amit én írtam. Személyeskedhetnék is a jellemedrõl levont következtetések ideírásával, de nem teszem, mert nem szoktam. Ha ezt te mégis annak értelmezed, akkor rosszul értelmezed. Ez nem az én prblémám, kezdeni sem akarok vele semmit.
Összegzés:
Fennen hangoztatod a nézeted, mely szerint ma mo-n nem indokolt. Erre írsz érveket, amelyek nagyjából olyan alaposak, mint a "nem kell megállni a stop-táblánál, tegnap sem jött semmi". Ezt azt jelenti, hogy ha eddig soha nem volt mo-n tornádó, akkor soha ezután sem lesz? Utána felszólítod a fórumtársakat, hogy indokolják meg, hogy ma mo-n miért szükséges. Érted. Indokoljuk meg azt, ami nem indokolt. Erre kérdezhetném, hogy hát a f.szom nem kéne? Még ez utóbbi sem lenne személyeskedés. Akkor sem ha azt mondod. Nem azért, mert én így gondolom, hanem azért, mert a személyeskedés nem ezt jelenti.
De meg is fordíthatjuk az egész gondolatmenetet. A világon mindenhol építenek óvóhelyeket, bunkereket, és hasonló, speciális célú objektumokat. Kevésbé hiszem el, hogy az egész világ hülye. Akkor indokold már meg, hogy szerinted miért lenne ma mo-n indokolatlan. Mert ha te állítasz valamit, akkor azt neked kéne indokolni.
Szájbarágósan? Kifejteni? Még tán át is kéne gondolni mások helyett nem? Mert az az igazi önállóság, mobilitás és alkalmazkodás, igaz? Írjuk le, hogy holnap négykor jön a tornádó, vegyél bunkert? Komolyan? Írjuk le, hogy jövõ héten, szerda hajnaltól jön a gazdasági összeomlás?
Akinek ezt le kell írni, annak már nem kell, mert az nem gondolkodik eléggé. Ha valaki magától nem tudja összerakni a képet, ahelyett nem szabad gondolkodni.
Megnézted-e az enciklopédiát? Mert ha nem, akkor egyelõre a te kérdés-ismétléseid a fölösleges körök. Nyilván a választ is csak te tudod, hogy mire jó. De akkor miért tõlünk kérdezed?