Azért attól sem kell kétségbeesni, ha muszájból oltás van. Ezzel a témával kapcsolatban kevés az elfogulatlan kommunikáció: mindkét "oldalon" sok a fanatizált ember akik hazudnak, túloznak, hisztériáznak.
Már maga a "két oldal" is mesterségesen generált kamu. Egyrészt
ha a covid nem pandémia hanem szindémia - és egyre inkább erre utalnak a jelek, amit egyébként az én tapasztalataim is megerõsíteni látszanak -, akkor egyáltalán nem azon van a hangsúly, hogy ki van beoltva és ki nincs, ki hord maszkot vagy ki nem. Ezek másodrendû kérdések.
Másrészt azért is értelmetlen a szembenállás, mert az is jót akar magának meg a szeretteinek aki oltat, és az is jót akar magának meg a szeretteinek aki nem oltat.
Geddel értek egyet: ha muszájból oltás van, akkor csak
Sinopharm legyen, én is azt választanám. Egyébként pont egy évvel ezelõtt
Merkely is a Sinopharmot ajánlotta. Emellett ha gondolod, kidolgoztam egy jogi állásfoglalást amit odaadhattok a munkáltatónak, ha oltást ír elõ. Kivéve ha közszféra, ahol a rendelet közvetlenül írja elõ a böketést. Ott nincs más ötletem, mint a Mi Hazánk beadványával alkotmányjogi panaszt benyújtani az Alkotmánybíróságnak. A beadványt nem olvastam el, de talán nem írnak benne nagy hülyeségeket. :) Arra viszont lehet készülni, hogy az AB nem fog gyorsan dönteni, mert negyedéve ülnek az eü. dolgozók kötelezõ oltásának a kérdésén is. Miközben már minden eü. dolgozó bökette magát kétszer, vagy megszûnt az eü-jogviszonya. Szóval ha az AB-hez fordultok, akkor pár hónap fnsz-re lehet készülni. Persze mindig meg kell nézni, hogy a munkáltató/foglalkoztató pontosan mit írt, és ha abban szerepel valamilyen jogorvoslati lehetõség, akkor elõször oda kell fordulni.
Ha nem közszféra, nyilván akkor sem valószínû, hogy az állásfoglalásom hatására a munkáltató eltekintene az oltástól. Tehát akkor meg munkaügyi bíróságon kötne ki a dolog. Az meg megint nem 2 hét alatt dönt sajnos... De arra látok esélyt, hogy amit leírtam, az talán a bíróságon is megállná a helyét.
Ha gyereket terveztek, akkor szerintem is gondoljátok át a vakcinát. Annyit tudok, hogy kolléganõm lánya anno várandós sem volt csak babát terveztek, de rögtön mondta neki a nõgyógyásza, hogy akkor eszébe se jusson oltatni.
Na meg persze a tudatos egészséges életmód, meditáció, jóga stb. akkor is fontos, ha az embernek böketnie kell magát.