Túlélõ>> valljuk be: az értelmesebbje egy ilyen kaotikus helyzetben hülye lenne ezt a ziccert kihagyni (vonatkoztassunk el attól, hogy terrorista vagy szakképzett munkaerõ)
Erdõlelke-íjszelleme>> Egri csillagok - a történelem ismétli önmagát(?) Ezen matekolok én is. Logikusan belegondolva; ha nem tudunk mit kezdeni pár ezerrel mi lesz akkor amikor nemsokára tízezrével jönnek? Hála az elbaszott politikusok elbaszott politikai játszmájának és kommunikációjának (legkésõbb jövõre, de szerintem hamarabb) simán felszorozhatjuk a mostani számokat minimum tízzel.
Sajnos nem tudom mi a megoldás.
Nyilván nem lõhetjük bele mindet egy gödörbe (bocs mz/x), hisz kultúr emberek vagyunk (egyelõre). Szerintem az elején követni kellett volna az Ausztrál példát. Néhány ember valószínûleg belehalt volna, de inkább pár száz semmint több ezer ember.
Nem csak hangulatkeltõ kerítés meg a tököm. Rendes határõrség - kerüljenek másfelé nyugatra. Bár ez utóbbi is nehezen kivitelezhetõ már csak a földrajzi elhelyezkedésünk + az EU jogszabályok miatt. Mondom; körmünkre ég a dolog, az elején el lett baxva rendesen :(