találtam szárított hús receptet készülök megcsinálni :thumbup
Printable View
találtam szárított hús receptet készülök megcsinálni :thumbup
Raktáros: valami képszerkeztõ progival szerintem el lehet készíteni:thumbup
Jó az.. a fizikai, mechanikai igénybevételektõl megóvja a dokumentumot... de nem véd megfelelõen a nedvesség ellen!
Konkrétan próbáltam laminált lapot víz alatt. 1 napot akartam, de elfeledkeztem róla és 3 lett belõle. Semmi, de semmi nem szivárgott be a papírhoz.
Ha átlagosan akarod védeni, akkor jó a "bugyi" (én is használom), de a tényleg fontosat, a nagyon-nagyon fontosat javasolt laminálni, mert meghálálja.
Egy harci játékon olyan miatt nyertünk, hogy nekünk laminálva voltak a térképek, a ellenfélneknek meg "csak" bugyiba.
Tipp: A mûanyag "bugyiba" helyezett dokumentumokat is tudjuk vízhatlanítani, ha a nyitott végét vízhatlan ragasztószalaggal leragasztjuk. :thumbup
Amit Wannebe linkelt az jó program ilyenekre.
Én szoktam még a képkivágást is használni, majd össze illesztem egyszerûen painttal és kapok egy nagy képet.
Ezt a képet egy megfelelõen beállított nyomtatásnál olyan lapokra és olyan nagyságba nyomtatja, amilyenre szeretnéd.
Vagy ha pl. elektronikai áruházban nyomtatsz pl. USB-rõl, akkor a képeket otthon el lehet menteni pdf , vagy jpg filébe és azt tudod az áruházba kinyomtatni. Otthon a széleit le kell vágni és elvileg jó.. :)
Vettem 1 liter 30%os sósavat, meg 3 féle csiszolópapírt és nekiáltam modifikálni a kis fixpengés WM1-esemet.
Körbemaszkoltam a pengét, majd 180-as papírral kezdtem..ez elttûntette a szerintem préseljárás okozta nyomokat a pengérõl, valamint a lézergravírozott márkajelzést.
Csatolmány 1551
Váltottam vizes 1200asra, ami sokat finomított a felületen,
végül vizes 2500assal políroztam tovább...
Csatolmány 1552
Ezzel tükörsimává tettem a pengét. Megnéztem a neten több savmaratásos videót és több esetben azt láttam, hogy 5-10 perc elég egy szép sötétszürkés szín kialakításához.
Elvégezve a maratást, azt tapasztaltam, hogy a 30%os sósav fél óra után is csak éphogy oxidálta a felületet:(
Legalább bemattult kicsit, ahogy a képeken láthatjátok..
Csatolmány 1553Csatolmány 1554
Tud valaki tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy milyen savat érdemes használni? ez a 30 % egy erõsebb gyomrú csövesnek meg sem kottyanna
hagymakarikák készítése:thumbup