Csak az a baj, hogy a cikkbõl, a filmbõl kézzel fogható cselekvési program nekem nem jön le...
Printable View
Csak az a baj, hogy a cikkbõl, a filmbõl kézzel fogható cselekvési program nekem nem jön le...
Az nem jött le, de nem is a kis srác dolga hogy megoldást találjon. Az már bajosabb, hogy a "szakemberek" is csak mellébeszélnek, de valós lépéseket nem tesz senki.
Holott elég sok felé lehetne mozdulni, mert több féle megoldás létezik.
https://qubit.hu/2019/06/11/kanadai-...jak-a-diakokat
lehet érvelni pro - kontra
"mert erről a játékról a tanulók egybehangzóan azt állították, hogy gyűlölik"
Mindenki? Egytől-egyig? Nem volt kivétel? Ezt erősen kétlem.
Az eredeti cikk a WashingtonPost erősen liberális (erősen propaganda) hírportálon jelent meg. És ott egyáltalán semmiféle forrásmegjelölést nem találtam a kutatáshoz, vagy hogy kik voltak azok a kutatók, stb.
Mi is kidobósoztunk a tornaórán általánosban, senkinek nem volt ezzel gondja, mindig jól szórakoztunk. :)
Így kezdõdik a cikk: "világszerte népszerû kidobós játék", majd: a tanulók egybehangzóan azt állították, hogy gyûlölik. Kicsit sincs ellentmondás.
"a csapatkapitányok általában maguk választhatják csapatuk tagjait, ami tovább erõsíti azt a tendenciát, hogy a két csapat között egyenlõtlenek lesznek az erõviszonyok" ez is marhaság, mert egyszerre csak egy játékost választ a kapitány és felváltva választanak. Ergo az egyik kapitány sem tudja kiválasztani az összes erõs játékost.
"csapatkapitányok tendenciózusan az erõsebb fizikumú, erõszakosabb diákok közül kerülnek ki, mindez garantálja". Ebben a játékban inkább az ügyesség, gyorsaság, együttmûködés eredményes, egy izomagyú, agresszív játékos nem egyértelmûen jó ebben a játékban. Más kérdés, hogy ha a tanulók választanak kapitányt, akkor az osztály egyik vezéregyéniségét választják, függetlenül attól, hogy milyen jó a kidobóban. Minden csoportban, osztályban kialakul egyfajta szervezõdés, hierarchia, klikkesedés, akkor is ha ha egyáltalán nincs tornaóra. Meggyõzõdésem, hogy nem vagyunk egyformák, eltérõ személyiséggel: nem lehet mindeni csapatkapitány, falkavezér, alfahím, stb. Sõt, ha egy jóakaró tanár csapatkapitánynak jelöl egy arra alkalmatlan tanulót, túlzott stresszhez, sikertelenséghez, frusztrációhoz vezet, és többet árt mint használ.
En kifejezetten szerettem a kidobost, viszont nem gondolnam magamrol, hogy pszihopata vagyok es minden percben azon jar az agyam hogy alazhatnek meg mast. Neha erdekesen jar a tudosok agya.
"csapatkapitányok tendenciózusan az erõsebb fizikumú, erõszakosabb diákok közül kerülnek ki" - :haha: Azokat választják ki, akik jók a sportban és akikkel győzni lehet. Ezen alapszik az összes csapat-sport, a foci, a kosárlabda, minden. Az olimpiára is azok mennek ki akik a legjobbak, nem azok akiket politikai korrekt módon odaküldenek. A cikk szerzője azt se tudja miről beszél.
Találtam a múltkor egy újabb "Iskolai erőszak ellenes" Facebook oldalt. Hadd ne mondjam a szokásos a stílus, természetesen baloldali/liberális a FB lap, és az iskolai erőszak és zaklatás téma helyett ezerrel nyomják a politikai posztokat. Ilyen sz.r a kormány, olyan jó a gender-oktatás, stb. Sok poszt vagy kevéssé, vagy egyáltalán nem is vág az oldal profiljába. Apák napján Justin Trudeau beszédét osztják meg. Miért pont az övét?
Mindegy, gondoltam hogy mivel tanárok futtatják, akkor majd lehet ott valami építő jellegű vitát folytatni, mert baloldali liberálisok a lehet, de tanárok, tehát akkor csak ésszel nyomják a témát, még a politikai részt is.
Háhá, tévedtem, de mekkorát. Írhatok én oda bármit, nincs vita. Ha Magyarországról van szó, akkor "te ezt nem tudhatod, nem itt élsz". Ha mondjuk Amerikáról, akkor meg ők jobban tudják, mert ők mást hallottak és én biztos rosszul tudom. Tehát tök mindegy hogy mi a téma, ők jobban tudják. És persze vita nincs. Ha valamit állítok, nem cáfolják meg. Szerintük az a vita, hogy ők közzétesznek egy bármilyen cikket, én elmondom hogy mi a gond a cikkel, ők meg mondanak egy olyasmit hogy "tévedsz, mert máshol laksz".
Nem hajlandóak válaszolni semmilyen felvetésre, semmilyen kérdésre. Nem tudnak semmit megcáfolni, nem tudnak saját érveket mondani, vagy megvédeni a saját állításaikat, megosztott cikkeiket.
Elég kétségbeejtő, hogy ezek az emberek tanítanak gyerekeket. :hogymi:
Emellett már csak hab a tortán, hogy ők létrehoztak egy ilyen oldalt, és ahelyett hogy a témára koncentrálnának, inkább politikára használják fel a gyerekek baját.
Néhány példa az elmúlt pár nap megosztásaiból:
Rakás cikk az MTA és a kormány közötti balhéról
Cikk a mélyszegénységről, hogy roma családok százai akarnak Kanadába költözni
Egy Keresztény-ellenes hangulatkeltő cikk
A kormány nem csinál elég bőlcsödét
A kormány és a magántanulás megszüntetése
Nyelvvizsgát le nem tévő tanárok - szintén kormányellenes cikk
Leszbikus rajzfilm gyerekeknek (örömködnek hogy ez milyen jó dolog)
Kormányellenes cikk arról hogy Magyarországon mindenki szegény
Kormányellenes cikk arról hogy 120ezer ember ingyen kap ételt a nyáron mert éhezik
Kormányellenes cikk az ország jövőjéről
Kormányellenes cikk arról hogy szétveri a kormány az oktatást
TASZ-os kormányellenes videó
Kormányellenes cikk az otthonápolási díjról
Gendertéma, homoszexuális téma, pride hónap
stb, stb
Én se szeretem a Fideszt, de most komolyan, ezeknek mi köze van ahhoz hogy a gyerekek biztonságban legyenek az iskolában és ne zaklassák őket se az osztálytársaik, se az iskolatársaik, se a tanáraik?
Itt az oldal:
https://www.facebook.com/eroszakmentes.iskolakert/
Érdekesség, hogy most beszéltem egy ismerősömmel, akinek megint gondja van. Vagy 2 éve a gyerekét verték és zaklatták az iskolában, az egyik osztálytársa. Mutatott fényképeket is, elég brutális zúzódások voltak a gyerek fején. Tegnap viszont arra panaszkodott hogy a tanárok megalázzák a gyerekét, és hogy a zaklatás miatt másik iskolába íratják, viszont amióta ezt megmondták a tanároknak, azóta ők szemét módon viselkednek a kiskölyökkel, alul-osztályozzák, rossz jegyeket adnak neki, és még csúnyán is beszélnek vele.
Ennyit a tanárokról mára...
:rolleyes:
A tanár az egyik legundorítóbb féreg a világon. De utálom a fajtájukat.
Kérdeztem őket hogy hogy van az hogy ennyi megosztás van aminek semmi köze az "Iskolai erőszakhoz". Erre mondták hogy beteges dolog lenne ha csak azzal foglalkozna az oldal, úgyhogy politikai és szociális dolgokat is megosztanak. Erre dobtam nekik 3 hírt, hogy azt is posztolják. (3 olyat ami félig-meddig politikai, csak nem baloldali. Mondhatjuk független híreknek is. Az egyik az volt hogy egy fekete nőt kirúgtak az iskolából mert lőteres fotót osztott meg a közösségi médián, hogy kirúgtak diákokat mert azt merték mondani az iskolában hogy csak 2 gender létezik, meg azt hogy diákokat kirúgtak az NRA pólóik miatt. Meg hogy zaklatta őket az iskola ezek miatt.) De rögtön mondták hogy á, ezek amerikai hírek, nem magyar hírek, tehát inkább nem osztják meg. Ja, persze, mert Justin Trudeau az magyar, azért osztották meg a ő videóját. Szóval teszt elé állítottam őket hogy mennyire függetlenek és csúnyán elbuktak rajta.
Tegnap már az erdélyiek ellen uszító DK-s cikket is megosztottak, mire írtam nekik hogy gusztustalan dolog a gyerekek bajából politikai propagandát kovácsolni. Erre felháborodtak azon amit mondtam. Mondták hogy ha nem tetszik, ne olvassam őket. Mire azt válaszoltam hogy jó ötlet, és visszavettem róluk a követést.
Az oldal futtatói teljesen gerinctelen emberek. :hogymi:
Uh, most nézem hogy egy rakás hozzászólásom is letörölték. Nagy kár volt pocsékolnom az időt arra hogy felvilágosító dolgokat írjak oda. Tisztesség fogalmát ezek nem ismerik, és ilyenekre vannak bízva a magyar gyerekek. :huuu: