nekem nem nyitja meg a kepeket:( tudnal egy-kettot idemasolni kozoluk?
Printable View
nekem nem nyitja meg a kepeket:( tudnal egy-kettot idemasolni kozoluk?
Ahogy a sztorint nézem kb. egy évet ölel fel az utolsó bejegyzésig. A képek:
Csatolmány 7895 Csatolmány 7896 Csatolmány 7897 Csatolmány 7898
Csatolmány 7899 Csatolmány 7900 Csatolmány 7901 Csatolmány 7902
Csatolmány 7903 Csatolmány 7904 Csatolmány 7905 Csatolmány 7906
Csatolmány 7907 Csatolmány 7908 Csatolmány 7909 Csatolmány 7910
Csatolmány 7911 Csatolmány 7912 Csatolmány 7913
koszi a kepeket! hat ez se semmi egy menedek! azon gondolkodtam, hogy vajon magan erdoben epitette vagy valahol a nagy orosz rengetegben? szar lehet ha valaki veletlen ratalal es bekoltozik a menedekebe:)
A képsort elnézve nem olyan egyszerû helyen van ám. Jeges vízben hajóval jutottak oda, de a vízhez is már egy uazzal mentek a semmi közepére ahol csónakba ültek és eleveztek a kis helyig. Nem igazán jött át a képekbõl, de volt, hogy a tó ami mellett volt totál be volt fagyva, fúrókkal csináltak léket rajta horgászathoz. Valószínû valahol a világ vége után lehet kicsivel. Kellõen eldugott helyen ahol a madár sem jár simán elférhet, fõleg ha a tetejét is belepi a gaz és kb. semmi nem látszik belõle csak ha már épp beesel az ajtón. Nekem baromira tetszik, igazi világvége elõl elmenekülõs bol. És minden van ami a túléléshez szükséges, mondjuk hidegbõl több, mint szükséges, de csapdázással fogott állatokat, puskával vadászott, halászott, léken horgászott. Víz van, kaja van, fedél van. Mi kell még?
Az a baj, hogy annyira surun lakottak az orszagok, hogy ilyen fajta menedeket, csak az olyan nagy kiterjedesu es ritkan lakott orszagokban lehet csinalni mint Oroszorszag vagy Canada. Szerintem meg az USA is nagyon surun lakott egy ilyen eldugott menedekhez. Mashol elobb utobb vadaszok vagy turazok belebotlanak, es amilyen az emberi termeszet tonkre tennek.
Megint csak azt tudom mondani, hogy találtam Én már autós táskát két lépésre az út szélétõl, ami 24 évig volt ott. Tûnt már el ember két falu között, és 5 méterre az úttól találták meg a csontjait 8 év után! Pedig keresték is.
Nézegettem én már a várost, és az erdõt havazás után, hogy vannak járt utak, de rengeteg a szûz rész, ahová baromi ritkán megy ember, mert úgy tudja, hogy nincs ott semmi.
Na az ilyen helyre kell menni építeni, és senki nem fog odamenni, mert nem vezet oda út. És ezek nem kilométerek, csak néhány 10 méter.
Viszont ettõl a képsorozattól pezseg a vérem!
Van a páromnak egy erdõje a várostól 7 km-re. A vadásztársaság területének a pereme, így vadászok se járják. Nincs arra lakott tanya. Ha a közepén építenék egy álcázott menedéket, szerintem senki sem venné észre.
Más téma. Agyalok, hogy veszem egy 60 m3-ös tartályt és 3 méter mélyen abból alakítok ki menedéket. Kézi üzemû szellõzõt nem találok hozzá. Valakinek van tanácsa, hogy hol szerezhetek be?
mostanaban eleg sokat vitazok a neten, foleg prepperekkel arrol, hogy mikor es miert kell elhagyni a varost es buging out az erdobe.
egyre tobben mondogatjak, hogy termeszeti katasztrofa utan egybol az erdobe mennek.
csak en latom foloslegesnek az egeszet vagy en nem ertek semmihez? itt nalunk, europaban egy termeszeti katasztrofa (leggyakrabban aradas) utan miert kene erdobe menekulni?
amikor azt magyarazom, hogy lehet menni masik varosba, rokonokhaoz baratokhoz mindig leszolnak. ti mit csinalnatok egy termeszeti katasztrofa utan?
Nekem már az is ellentmondásos, hogy városi prepper, de ez csak az én hülyeségem.
Attól függ, milyen katasztrófáról van szó. Ha csak nem teszi lehetetlenné az életem, maradok itthon. Ha muszáj menni, akkor család, barátok. Minek mennék az erdõbe? Ez valamiféle romantikus rajongás lehet, hogy az mekkora királyság és nem valós tapasztalat. Az értelmesebb prepperek is azt tanácsolják, hogy maradj otthon, amíg csak lehet, a kényelem, a készletek, a felszerelés miatt.
Esetleg javasold ezeknek az okos embereknek, hogy próbaképpen vegyenek ki 2 hét szabadságot és zárkózzanak be otthonra. Lakást elhagyni tilos, elektromosságot használni tilos, a családon kívül mással beszélni tilos és dobjanak össze véletlenszerûen nem túl kiadós kaját csökkentett adagokban arra az idõszakra. Lehetne ezt még finomítgatni, de azért ez ízelítõnek megteszi. Nem hiszem, hogy sokuknak feküdne ez a módi. Nem kéne összekeverni az erdei pikniket az ottani élettel. De hát én csak reszelem a körmöm és hülyeségeket beszélek :D
Röviden: Hülyék.
Hosszabban: Ha természeti katasztrófa alakul ki az általában regionális. Tehát távolabb élõ rokonoknál meg lehet húzni magad minden gond nélkül. Nincs az úton veszély, nem fognak kirabolni, lelõni, csak el kell jutni oda vonattal, busszal, stoppal, valahogy, ha épp õ nem tud elmenni érted és/vagy a családodért. Mivel lenne jobb, ha egy erdõben dekkolnál, mint ha fûtött, normális helyen? De szerintem ilyenkor még egy hostel vagy egy gyors kiadó szoba is megteszi a közelben. Ilyen esetben pl. kifejezetten jó megoldás a mastercard, mert az kb. mindenhol mûködik a világon. Ismétlem, nem SHTF hanem természeti katasztrófáról beszélek. Valszeg túl sok rambo-t néztek és azért mennének az erdõbe kommandózni. Tûzvész esetén meg nem is ecsetelném mennyire jó ötlet erdõbe menni. Mi lehet még? Vulkánkitörés, az itt viszonylag ritka, Etna és barátai távol vannak. Tornádó, hurrikán viszonylag ismeretlen erre, ezekkel sem nagyon számolok. Földrengés még talán lehet, pár százalék esélye lehet, de az is kis régiót érint általában. Szárazság az talán itthon még nem fenyeget, szomjan nem halhatunk. Cunami, lavina, ilyesmi itt ismeretlen. Nem, nem látom reális esélyét, hogy bármi féle természeti katasztrófa miatt az erdõbe menjek.
Biológiai katasztrófa az már más helyzet, ott jobb a kisebb népsûrûség, erdõ/tanya/zsákfalu/ kis község, ahol megoldható akár hosszabb idõre is a környezõ emberektõl való elzártság megoldása, mondhatni az "önellátás" kivitelezhetõ. De ez is szerteágazó, mert a kiváltó ok sem mindegy, mert egy kiszabadult/direkt elengedett szupervírus vagy valami alattomos baktérium ellen ha levegõben terjed akkor elég nehezen lehet védekezni.