-
Ja, de úgy teszel rá pénzt, hogy áthúzod a bankszámládról. Oda meg úgy kerül a pénz hogy valaki vásárol tőled hitelkártyával. (Legalábbis én abból élek.) Szóval teljesen össze van kötve a kettő, kivéve hogy a hitelkártya megvan a PayPal nélkül, viszont a PayPal kinyiffanna hitelkártya nélkül. Tudom, mert napi szinten használom. :)
A Facebookot már rég ütik, mert teljesen aljas módszerekkel működtetik, nem törődnek a felhasználók adataival, sőt eladják azt, nem adóznak ott ahol másoknak kell, befolyásolják a választásokat, stb. Csak azért működnek még mindig, mert túl nagyok ahhoz hogy elbukjanak, ezért a kormányok is segítik őket mindenfélével. A Facebookon lenne kétmilliárdnyi embernek a pénze úgy, hogy állandóan feltörik az egész rendszert, ráadásul elég ha szarkazmussal írsz amit félreért a moderátor-robot és már nem is jutsz a pénzedhez, hiszen kitiltott a rendszer.
A bank zárolhatja a pénzt bűncselekmény esetén, de a bankot nem érdekli hogy mondok-e viccet vikingekről, vagy sem. A Facebook még azért is kitilthat, ahogy engem is majdnem tiltott érte. (Szerencsére csak figyelmeztetést kaptam.)
Az AliPay-t próbáltam értelmezni, de nem igazán sikerült.
A Bitcoin bonyolult, szerintem te vagy az egyetlen akit ismerek hogy használja. Én jó párszor megpróbáltam megérteni hogy mi van, de mindig feladtam mert belefájdult a fejem. Ilyen wallet, olyan wallet, így online, úgy offline, ezermillió karakteres jelszó, kód, wallet-számadat. Még ha valami csoda folytán rá is jönnék, akkor se lennék előrébb, mivel más nem használja. Meg úgy tudom hogy eléggé el is értéktelenedett. 22ezer dolláron állt, most mennyin lehet, nem tudom.
Végül is lényegtelen, a helyzet annyi hogy hitelkártya-nagyvállalatok nélkül semmi sem él meg. Hogy ez a jövőben változhat-e, vagy lesz-e olyan hitelkártya-vállalat ami külön megy a többitől és nem tilt le mindent ami nem tetszik neki, az előfordulhat. Igaz, mi csak reménykedhetünk benne. Az biztos hogy megváltoztatná (és forradalmasítaná meg átszabná) a jelenlegi Internetet.
-
A bitcoin éppen pont most forradalmasítja az internetet, csak éppen a folyamat elején, a kis lépéseknél vagyunk...
Az elértéktelenedésrõl egy érdekesség: 2010-ben 1 dollár volt, most, 2020-ban azt hiszem éppen 9000 dollár. Durva értéktelenedés... A dollár hány forint volt '10-ben, és mennyi most?
Másrészrõl létezik usd, eur, meg arany stablecoin is, és annak az árfolyama követi a fedezet értékét, ha valakinek túl rizikós a btc.
Nem bonyolult. A mobiltelefon sem bonyolult, csak fura használni a tárcsás vezetékes után. Letöltöd a walletet, csinálsz biztonsági mentést a kulcsról/seedrõl, kész.
-
Egy időben 15ezer körül mozgott, ahhoz képest alacsonyan van. A dollár gondolom azért drágább, mivel soha nem látott módon hasít a gazdaság, tehát van a pénz mögött erő.
Hogy a wallet ott van az egy dolog, de mindenféle átváltogatás kell, ami viszont egy újabb buktató. A Walmart-ból nem lehet Bitcoinnal vásárolni és sem az Amazon, sem az eBay nem fogad Bitcoin-t. Azt se tudom hogy hogyan és hol lehet elkölteni. De lényegtelen, mert egyszerűen csak arról van szó hogy hiába létezik, hiába használja X ember, mert ezzel nincs kisegítve senki és semmi. Ennyitől vígan csődbe jut minden kezdeményezés amitől megvonják a hitelkártya-szolgáltatást és a PayPal-t, és ez úgy tűnik hogy nem fog változni. Elég csak ránézni azokra az oldalakra amik mind becsődöltek, vagy beragadtak egy szinten. Az összes Patreon típusú oldal, az összes Youtube alternatíva, stb.
-
TMIB Te most kivel vagy?
Értem én, hogy Dream_walker végtelenül optimistának tûnik, de az én nézõpontomból õ a jövõt szem elõtt tartva beszél a jelentrõl, te pedig a múltat. Ami nekem azért furcsa, mert egy prepper fórumon vagyunk, ami definíciójából adódóan a jövõvel kell, hogy foglalkozzon.
Lehet olyan sötét jövõ (amit inkább kiolvasok az írásaidból), ahol leural mindent az új 'izmus, de arra fizikailag birtokolt arannyal, meg "ólommal" ildomos talán felkészülni, szóval nem annyira ennek a topiknak a témája szerintem.
Szóval, ha rám hallgatsz, jó prepper módjára felgyûröd az ingujjad, és beletúrsz az új szarba, ami jön (tudom, hogy próbáltad, de mélyebbre kell), hogy a többiek elõtt legyél, amikor tényleg ideér. Valahogy minden mással ezt csináljuk.
-
Én csak saját magammal vagyok. :) Szeretném ha egyenlőség lenne az Interneten és mindenki élhete olyan jogokkal mint a szólásszabadság, és az üzleti lehetőség arra hogy egyenlően indíthasson el valaki valamit és ne vonják meg tőle azt hogy mások támogathassák.
Szeretném ha Dream_walker-nek igaza lenne és a töredék helyett tömegek kezdenék használni a Bitcoin-t, de erre nem látok semmi esélyt. (Persze "csodák" történhetnek és nem lehetetlen hogy mégis tömegek kezdjék használni, főleg ha valahogy egyszerűsítenék és az átváltás is meg lenne könnyítve hogy akár még nyugdíjasok is tudják kezelni.)
A hitelkártya nem a múlt és szerintem ez maradni is fog. Egyelőre még csak most kezdődik a valódi átállás a készpénzről a hitelkártya használatra.
Sokat olvastam róla, de minél többet olvasok, annál inkább elbizonytalanodom az elektronikus valutákkal kapcsolatban. Persze ne legyen igazam és terjedjenek el, de itt vagy 100x-os tömegről kellene beszélnünk, mert ahány ember most használja és ahol egyáltalán fizetni lehet vele, az nagyon kevés. :(
-
Engem nem érdekel, hogy nekem legyen igazam. Elsõsorban az érdekel, hogy a lehetõ legpontosabban fel tudjam ismerni a valóságot, és, hogy merre tartunk, mi jöhet a jövõben. Így tudom csak meghozni a helyes döntéseket. Meglepõen sokszor jutok arra, hogy egyáltalán nem nekem van igazam, és amit addig hittem, az egyszerûen hülyeség. Ez néha kicsit rossz érzés.
De még rosszabb lenne leélni úgy egy életet, hogy elrugaszkodok a valóságtól, csak, hogy nekem legyen igazam... Látjuk az embertömegeken, mennyire jól mûködik ez a hozzáállás :D :D
-
Az új Facebook kinézetét próbáltátok? Hát én ekkora ocsmány hulladékot még nem láttam. Ránézésre az egész mobiltelefonhasználókra van rátervezve. Monitoron valami borzalom, használhatatlan.
-
A Google-t és a Youtube-ot perli az amerikai kormány
Az igazságügyminisztérium és tucatnyi amerikai állam is perli a Google-t és a Youtube-ot. A per alapja az "anti-trust" törvény, amit a Googe megszegett. Dióhéjban annyi a történet, hogy a Google folyamatosan akadályozta/akadályozza a többi céget a tiszta versenyben, fõként azokat amik veszélyeztetik a monopol helyzetét.
https://www.youtube.com/watch?v=bb6jvorVF7w
https://www.nytimes.com/2020/10/20/t...antitrust.html
https://www.cnbc.com/2020/10/20/doj-...st-google.html
-
Firefox-hoz használok egy kiegészítõt a hülyeség kezdetétõl, de pár napja már nem mûködött. ÍTöröltem újra felraktam, megint jó volt. Ma megint nem jó, már újratelepítéssel sem :(.
-
Összeomlott az Internet, minden jelentõsebb weboldalon tapasztalható volt a probléma
Ahogy a mellékelt ábrákon látható, Gondja volt a Youtube-nak, a Google-nak, az Instagramnak, Facebooknak, Twitternek, Spotify-nak, a mobilszolgáltatók, Internetszolgáltatók weboldalai is akadoztak.
Az amerikai Veteránok Napjén törént, így talán lehet egy olyan verizó is, hogy valakik erre a napra idõzítettek egy támadást az Internet ellen.
Kép 1:
https://pbs.twimg.com/media/EmloswDX...jpg&name=large
Kép 2:
https://pbs.twimg.com/media/EmloswDX...jpg&name=large