-
1 Csatolmány(ok)
Röhögjetek nyugodtan. Én ezt komolyan gondolom!
A legjobb prepper jármû kisebb háziszamár csapat. Napi 30 km-es hatótáv. Olcsó és hozzáférhetõ üzemanyag, szamaranként 150 kg terhelhetõség, defekt és mûszaki hiba mentesség, kiemelkedõ terepjáró képesség. Végsõ esetben meg lehet enni.
Ezt nem én találtam ki. Ha visszatekintesz a konfliktusok történetében, szinte mindenütt, ahol a legrosszabb körülmények voltak, a szamárnak mindíg volt szerepe.
Csatolmány 1688
-
Szamár
A szamarakat már régóta használják a nyájak mellett kóbor kutyák, farkasok, sakálok ellen, ugyanis ösztönösen támadásba lendülnek, ha egy ragadozót látnak. A tapasztalatok alapján nagyon hatékonyak is. Territoriális állatok, és jellemzõen nem kedvelik az idegeneket. A szamarak elsõdlegesen a hallásukra és látásukra támaszkodnak, és az illetéktelen behatolóval szemben elég határozottan lépnek fel. Hangos "iá"-zással fogadhatják, megrúghatják és meg is kergethetik.
Muki és Szamóca egy magyarszecsõdi tanyán végzett a 65 éves férfival. Szörnyû sebeket ejtettek a testén, kezét leharapták. Valószínû, hogy a két állat a területét féltette, ezért támadhattak az arra motorozó Sándorra.
Vigyáz a sátorra ,cuccra.
-
1 Csatolmány(ok)
Jó dolog a szamár csak ne méretezd túl a BOB pack-ot :)
Csatolmány 1694
-
Kevdenc négylábú állatom a szamár, ha egyszer úgy alakul sorom,(helyem) biztosan lesz egy-két darab.
Régi álmom egy több napos ( hetes) gyalog túra amit felmálházott szamárral tennék meg....
Prepper szempontból azért erõs hátránya, a szamár bõgés, ha valaki hallott már ilyet, az tudja
hogy akkor 2 km távolságon belül mindenki tudja merre vagy ;)
-
-
-
-
Ahogy ezek kinéznek, szerintem 3x megfagytunk volna már... :)
-
Szamár témához!
Ha szerzünk egy szamarat!
Ezzel a szamárral foglalkozni kell, különbem nem vesszük hasznát az élelmen kívül.
Mire is gondolok!
Elõször is etetni kell! Megeszik minden féle rosszabb minõségû terményt, takarmányt. Nyáron még o.k., de télen mit eszik! Nyáron kell kaszálni a szénát, hogy legyen mit ennie télen. Vagy terményt elraktározni a hidegekre.Szénán is megél, de attól nem lesz kövér. Ráadásul nem kevés mennyiséget fogyaszt. Alom is járna alá, de most azt nem kap.Most már tud enni, de még mindig nem barátunk. Össze kellene szokni vele, mert még a végén megrúg, vagy megharap. Ráadásul munkára kell nevelni, mert magától nem fogja a hátán tartani a csomagot.Rendszeresen foglalkozni kell vele, mert különben nem fogja a kocsit húzni, és nem lesz erõléte.
Még egy érdekesség! Makacs mint a szamár! Ha megmakacsolja magát, elég rábeszélni a munkára!
Jó alternatíva a szamár, de azért jelent pluszt is!
Szerintem!
-
Nekem egy olyan cross motor kéne ami elmegy minden sz*rral amit beleöntök :D
+ régebben olvastam olyan tuning kipufogókról amik hangtompítóként mûködnek:D.