Videó Blog - #18 - Régi munkahely rant
https://www.youtube.com/watch?v=onFQa5Y0Ml8
Printable View
Videó Blog - #18 - Régi munkahely rant
https://www.youtube.com/watch?v=onFQa5Y0Ml8
Tegnap megint kivágtam két halott fát. Még kb. 6 van. nehéz ügy, mert élő fákkal vannak körülvéve, szóval agyalnom kell majd hogy hogy hogy csináljam. A szomszéd nevetett mikor mondtam neki hogy van baltám, mondta hogy láncfűrész kell. Szerintem jó a balta is, amit vettem, azzal nagyon jól lehet csapatni. Meg végül is a többség csak olyan vastag mint a karom, szóval nem vészes. Az mondjuk biztos hogy könnyen ki lehet benne fáradni, főleg ha azt vesszük hogy 20 centis mocsárban, gumicsizmában kell csapkodni a fejszével. :D
Testedzéshez jobb a balta :D
Újabb sztorizós videó.
Videó Blog - #19 - Hazudtak a fegyverboltban
https://www.youtube.com/watch?v=UtWZzvYRdoE
TMIB, a Tibor bá'-nál éppen az amerikai gazdasági helyzetrõl van szó:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23923#comments
Kíváncsi lennék a te véleményedre is!, Mert te elsõ kézbõl, saját tapasztalatodról tudsz beszámolni!
Tegnapelőtt és tegnap is az út mellett szedtem a szemetet. Kétségbe ejtő hogy miket dobálnak bele az emberek az árokba. Sok olajos, vegyszeres flakont és üveget, lebeg a benzin és az olaj a víz tetején, a szerencsétlen békák meg abban úszkálnak. Ha egyszer elkapok egy szemetelőt és meglátom hogy dobálják bele az árokba ezeket ahhoz biztos odamegyek és nem teszi zsebre amit majd mondok neki. :duhos:
1 hétvége nem volt elég erre. A helyzet az hogy annyi a szemét, hogy szerintem kell még vagy 5-6 hétvége hogy összeszedjem, zsákonként. Most 2 nagy zsák lett 2 nap alatt.
Azt olvastam valahol a múltkor, hogy a bankok ugyanazt csinálják mint a 2008-as gazdasági válság előtt, szóval ha megismétlik, akkor az is újra megtörténhet hogy megint jön majd egy világválság. A benzinár tényleg felkúszott. A melegjog-abortusz-fegyvertartás mind fontos téma, ugyanakkor 1-1 tollvonással megoldható lenne, egyszerűen csak az Alkotmányt kéne alapul venni, hogy kinek mihez van joga és kész. Hogy szórakoznak vele, az azért lehet hogy az emberek figyelmét tereljék, de erre a cikk is utalt. Ebben egyetértek a cikk írójával.
Én attól tartanék most hogy mi lesz az Internettel, mert úgy tűnik hogy a nagyvállalatok mindent elkövetnek hogy kicsinálják. Most van ez az új EU-s szabályozás, ahogy nézem megszűntek fórumok (például a Kék fegyveres fórum is eltűnt és azt mondják hogy az EU dolog miatt). A cenzúra, az elnyomás, az álhírek, az agymosás. Ez is katasztrófának kezd tűnni, ha nem is pénzügyinek, de emberjoginak.
Feltöltöttem pár napja azt a lövészvideót. Majdnem 5000 feliratkozóm van, abból 7 !!! ember nyitotta meg a videót. Vajon hány kapott róla értesítést, ha összesen 7 ember kattintott rá az YT oldalán? :hogymi:
Nem vicceltem a kígyóval kapcsolatban.
https://i.imgur.com/mNDJNBK.jpg
A mintája alapján ő az:
https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_water_snake
Ha ez vízisikló, és rokona az ittenieknek, akkor vigyázz! Az hogy megharap, az semmi. Nem mérges a harapása, csak fáj. De ha leszar, az nagyon büdös... És sokáig fogod érezni a szagát a bõrödön... Amikor velem tett ilyet a hazai tesó, a ruhámat is kidobtam a második mosás után. Igaz, a mosás elõtt 30 kilométert vonatoztam. Biztos nagyon szerettek az útitársak!
Azt írják rá hogy nem mérges de harapós, és tényleg bűzös izét fröcsköl. Valahol ott lehet a hűtő mögött, mert van ott egy papír és megint elmozdította, de amúgy nem látom sehol, hiába világítok.
Más:
Dolgozom a múltkori gyanús kocsis videón, amelyik éjjel volt itt majdnem egy órát. Hadd ne mondjam, elég egyértelmű hogy valami nem stimmel vele. De majd meglátjátok. :hogymi: Persze hallani nem lehet hogy miről beszéltek, de hogy valami nem túl legális dolog történt, az 100%.
Úgy tűnik hogy abból a videóból nem lesz semmi. Az asszonnyal összevitatkoztam, azt mondta hogy ne töltsem fel, mert hogy "ha bűnözők akkor megtalálják a videót és megtámadják a házat". Szerintem ez eléggé nonszensz, mert vaksötét volt az éjszaka közepén, se azt nem látni hogy kik voltak, de még a kocsik színét vagy fajtáját se lehet felismerni. De ez van, ha nem, hát nem. Nincs kedvem rajta tovább vitatkozni vele.
Viszont az utat folyamatosan takarítom, illetve az árkokat. Tegnap is hazahoztam egy zsák szemetet. Többnyire flakonok és üvegek voltak, az egyetlen érdekesebb dolog amit találtam az egy bazi nagy hangfal-membrán volt. (tekercseléssel meg mindennel együtt)
Közben a kígyó megint megpróbálkozott a kitöréssel, de oldalról és hátulról a fal, elől meg a macskák nem engedik ki, szóval esélytelen. Próbálnék neki valami alagutat csinálni, majd meglátom hogy lesz. Van itt néhány kartonpapírcső, talán azzal sikerülhetne, de nem tudom. Az biztos hogy az eddigi összes akció meghiúsult.
:hogymi:
Meddig van el egy kígyó élelem nélkül? Már hetek óta ott van, elég éhes lehet a szerencsétlen.
Vegyél egy mongúzt, és tedd be a hûtõ mögé :D
A legutóbb feltöltött videómat 1 hét alatt több mint 500-an nézték meg, viszont kaptam miatta néhány beszólást, meg néhány diszlájkot is. :haha:
El voltak több órára, de nem jött elő. Most azt tervezem hogy ha kicsit előrébb mászik, akkor gyorsan bezárom a macskákat, kartondarabokkal elvágom az útját, aztán kihúzom a hűtőt. Behoztam egy 2 ágú botot is, azzal szerintem ki tudom majd tenni a hátsó ajtón. Persze ha a konyhaszekrény mögül nem csúszik át a hűtő mellé, akkor úgy esélytelen a dolog. Szóval csak abban reménykedem hogy megint átmegy majd oda.
Elszámítottam magam. Fogtam egy nagy zsákot, gondoltam végigmegyek az úton, meg vissza, felszedem a szemetet, "nem lehet már sok, mert már hetek óta szedem". De tévedtem. Az út végén már megtelt a zsák, és akkor fordultam vissza. És még sorra találtam szemetet, nagy narancslé-flakonokat, meg mindenfélét, úgyhogy bele se fért már a zsákba. Ráadásul az út végén volt egy nagy tömör-műanyag széf, jó pár kilós, szóval a zsák már marhára nehéz lett tőle. Meg megy le a nap, az árnyékból elkezdtek a szúnyogok is támadni, én meg 30 méterenként megálltam pihenni, lépésben jöttem vissza, szétizzadva. 2 kilométer gyaloglás. :huuu: Az asszony segített az utolsó 200 méteren.
Még legalább 1 nagy zsáknyi szemét lesz, holnap azt elintézem. Persze nem lesz benne egy rakás gumiabroncs, amik az árokban vannak. Se az építési törmelék. Esetleg azt majd a következő hétvégén próbálom, legalább az üvegtörmeléket, vagy nem tudom.
Áh, itt van a természet, az egyetlen vonzereje a megyének, a vadászat, halászat, kirándulás, erre minden tele van szórva szeméttel. Utak mellett zsákok, üvegek, minden. És akkor csodálkoznak hogy fogy a megye lakossága. Persze, ha még a szemetet se szedik fel, csak a magas ingatlanadót szedik be a lakóktól. A szemetet is külön kell fizetni, viszont heti 4 zsák szemét amit elvisznek. Tehát amit én összeszedek, azt elviszik, azért nem kell külön fizetni. Mondjuk a gumiabroncsot és hasonlókat nem vinnék el, szóval lehet hogy amiatt tényleg szólhatnék az önkormányzatnak. Bár kétlem hogy érdekelné őket. Van egy kidobott rugós matrac is. Van egy olyan lehetőség, hogy egy dicsőségtáblát állít fel az önkormányzat azoknak, akik rendben tartják az utakat. Azon gondolkodtam még. Ha már mást nem kapok érte... :)
Tudom más ország, de idehaza mûködött. 3-4 levelet írtam az önkormányzatnak. Szerintem a végén megunták és elvitték a szemetet, a helyére meg hulladék lerakása tilos tábla került.
Videó Blog - #20 - Strand, sunshine, csillámszar
https://www.youtube.com/watch?v=YQwDg5rI2Aw
Videó Blog - #21 - Diszkó, balhé, vér, drog
https://www.youtube.com/watch?v=pCxNIpRZKMo
Hétvége... szemetet szedtem, csokitortát sütöttem, francia salátát csináltam, most fejeztem be a munkát is, adópapír ügyeket intéztem, Internet ügyben beszéltem cégekkel. Videókkal tököltem.
Mondjuk kellemes érzés, ahogy eltöltöttem a délután egy részét a feliratozással, aztán az asszony leellenőrizte az angol feliratot és kijavította, utána feltöltöttem a videót a csatornámra, és az eredmény ---> alig néhány néző, 1 diszlájk, 2 leiratkozó és persze mikor felment a videó, azonnal letiltotta rajta a Youtube a kereseti lehetőséget is, mert hát miért ne. Az új mellett 4 másikon is. Érdemes sokat dolgozni új videókon, ha ez van belőle... :hogymi:
Új videóblog még nem lesz, addig amíg a normális időjárás nem áll helyre. Ennyire melegben semmi kedvem kamerázgatni. Viszont azért 2 videó felment ma is, régebbi felvételekkel.
Majd rá kell jönnöm hogy a biztonsági kamera felvételeivel mi legyen, mert úgy tűnik hogy már nem csak az új szoftverek, hanem a régiek sem akarják betölteni az MP4-et. Más MP4-et igen, csak a biztonsági rendszer által elmentettet nem...
Azért tegnap és most is sikerült érdekes felvételeket összehoznom. Idejött egy fehér borz, a macskáink idegeit is felborzolta egy kicsit. Tegnap az egyik vagy 3 méterre megközelítette. Most meg hajnalban az üvegajtó mögül figyelték, egész közel jött. Aztán kopogtam neki és beszaladt az erdőbe. :)
albínó, vagy mi?
Nem hiszem, mert a feje fekete volt, de majd feltöltöm róla a felvételeket. :)
Ma ébresztett az asszony.
- Valaki van a ház előtt.
Felkelek, valami nő, biciklije a fűben, telefonál. Aztán odamegy a postaládánkhoz és vissza a biciklihez. Közben felöltöztem, kimegyek, erre mondja hogy:
- Bocs, azt hittem más lakik itt.
Aztán kinyomta a telefont és eltekert.
Ezzel van néhány probléma.
Megnéztem a kamerán hogy mit csinált.
Az egyik, hogy mikor befordult a házhoz, nem nézett rá a postaládára. Nem az lett volna az első, hogy megnézze hogy kinek a neve van rajta és hogy mi a házszám? A másik hogy mikor bejött, egész az ajtónkig tekert, de nem kopogtatott be, hanem a két biztonsági kamerát bámulta. Aztán hátrébb tolta a biciklit (mármint a háztól távolabb, az út felé és ledöntötte a fűben). De megint nem kopogott be hogy érdeklődjön. És mikor kimentem, akkor sem mondta meg hogy kit keres, és nem kérdezte meg hogy nem-e tudom hogy akit keres az hol lakik vagy akármi.
A kinézete is gyanús. Az egyik az ápolatlan haj, a másik a szemüveg ami az egész szemét eltakarta. A következő hogy nyári idő van, pólós, de rajta volt pulóver, kabát, és még egy külön szatyor ruha a biciklijén, nem beszélve a nagy batyuról ami a vállán volt. A szűk farmer sem éppen hosszú biciklizéshez való, de biztosan nem a szomszédból jött, mert 3 literes vizes palack volt nála.
Ehhez jön hozzá, hogy a járása és a mozgása is olyan volt, mint aki épp be van drogozva. Meg furán húzta a száját is és pofákat vágott.
https://i.imgur.com/Ofy1iWs.jpg
Szerintetek?
Aztán vagy 20 percre rá jött egy fehér kocsi is a ház elé, itt állt 4 percig, nyitott ajtóval. Kimentem, az meg szemetet dobott ki az árokba.
Esetleg érdekelhet ez a kezdeményezés:
https://steemit.com/cleanplanet/@cle...lanet-movement
Szerintem nem olyan furcsa, csak az elõzõ társaságot kereste, látta hogy bukta a dolog, továbbállt, ennyi.
Lehet lesz még ilyen, nem tudhatod, de többé kevésbé fel vagy készülve erre, 1-2 dolog eszembe jut amik nagyon minimálisak és segíthetnek a hasonló ügyekben, de nem hiszem, hogy bármi nagyon extra dologra szükséged lehet
Nem tudom, de nem ő volt az első sunnyugó a ház körül és valószínűleg nem is az utolsó. Annyira nem zavarnak, mikor kimentem, ez is rögtön elhúzott. Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy kivel beszélt telefonon és miről. Mert az hogy a ház volt a téma, az biztos. Nem rossz a környék, de drogprobléma az van, és ugye ebben a házban egy rövid ideig laktak csövesek is, úgy lettek kitéve.
Azért is volt az a kínos első találkozás a szomszédunkkal, mert az hitte hogy mi is valami hajléktalanok voltunk akik csak beköltöztünk ide. Úgy kellett neki megmagyarázni hogy én fizettem a házért. :haha:
Szerintem terepszemlét tartott, közben leadta a drótot....
Sajnos így csinálják a kicsit felkészültebb betörõk. Vagy tippre mennek, vagy, odaküldi pl. a barátnõjét, hogy szaglásszon körbe a környéken, hogy hol mi van.
Persze lehet hogy az elõzõ tulajt kereste tényleg. Akitõl régen vett valami "anyagot".
De az mindenesetre jó hogy megvan a képe! Mentsed le több helyre. Ha valami ne adj isten történik, akkor lesz egy támpont!
Így hogy kerítés sincs, én is örülnék, hogy van a kezem ügyében egy AK...:cool:
Milyen típusú kamerád és rendszered van , ha nem titok ?
LaView, 1080p. De nem ajánlom, mert a képre hiába van 1080p írva, mert sokszor úgy néz ki mintha 144p lenne (ha minden nyugodt és nincs mozgás a képen akkor néz ki talán 360p-nek), ráadásul hiába örültem hogy mp4-ben menti a videókat, mégsem tudja felismerni a formátumot a sok videószerkesztő. 1 felismerte, de valamiért most már az sem. Lejátszani lehet, szerkeszteni nem.
A múltkor kérdeztetek a fehér hátú borzról. Itt van, a macskánk épp barátkozni akr vele. (ami nem jó ötlet, de nem lett belőle probléma)
Ma jött a házhoz két másik is, azok fekete hátúak voltak.
https://i.imgur.com/MHvWti3.jpg
Kutunk szétfagyott, valami gondja lett a szivattyúnak. Hónapokon át pocsékolta az áramot, mindig le kellett kapcsolni. Most kihívtuk a kutas céget, mivel láttam hogy a múlt hónapban 70 dollárnyi áramot pocsékolt el a kút, mert mindig pumpálja vizet és van hogy elfelejtettük lekapcsolni. Szóval felhívtuk a kútszerelő céget.
Ma kijött a fickó, ránéz a kútra. Szétkapja, megjavítja 10 perc alatt. Aztán bejön hogy "ok, ennyi volt". Kérdezem tőle hogy mennyibe kerül, erre azt mondja hogy á, hagyjuk, mindegy, könnyű javítás volt. Erre gyorsan adtam neki egy felvarrót, de ha tudom hogy ezt mondja, akkor egy egész csomagnyi akármit adtam volna neki, elemlámpát, több felvarrót, vagy egy multitool-t. A múltkor is 45 dollárt kértek el, pedig akkor itt voltak sokáig, meg bemásztak a mocsokba a ház alá, alkatrészeket cseréltek meg minden. Akkor is számítottam vagy 300 dolláros számlára. De ma meg semennyi, csak idejött és nem kért pénzt. Milyen cég jár házhoz ingyen dolgokat megjavítani? :eek: Csak bámulok.
Legközelebb tuti kész pakkot csomagolok nekik össze borravalónak. :) Most meg adok nekik néhány jó értékelést Interneten.
ezigen
Túlélõnek:
sony hdr as50
Ezt használom.
Csatolmány 8347
Professzionális használatra. Csak jó tapasztalataim vannak vele.
Az ára 320 USD körül van, de megéri.
Könnyen telepíthetõ bárhová.
Ez valóban tudja, amit ráírtak.
Máris jött a következő. Ezúttal egy szürke kocsis rohadó fogú alak.
Ülök a gép előtt, hallok valami kocsizúgást. Felállok, egy fickó épp a teraszon mászkál. Kimegyek, nyitom az ajtót, rögtön abbahagyja amit csinál és szabadkozik. Mondom neki mit akar, válaszolja hogy ó, hát ő csak azt hitte hogy eladó a ház. Kérdem hogy miből gondolta, ha egyszer nincs kiírva olyasmi, meg kamerák vannak, meg magánterület tilos a belépés feliratok? Erre nem tud válaszolni, csak mondta hogy megnézte az ajtót, de más megy is. Viszlát, viszlát.
Kamerán visszanéztem, marhára nem a házat nézte, meg nem akarta kideríteni hogy lakik-e itt valaki, egyszerűen feljött a lépcsőn és rögtön nekiesett a másik ajtónak (ahol a villanyóra van meg ilyesmi), benézett rajta hogy van-e valami amit el lehetne lopni, és már nyitotta is ki az ajtót. Akkor léptem ki én is.
Aki házat akar venni az megáll és nézi, jön és bekopog, ilyesmi. Nem próbálgatja az ajtókat és nem figyeli hogy mit lehetne lenyúlni.
Van felvétel, mondjuk talán 1% hogy tényleg csak nagyon hülye volt. Szóval lehet inkább nem osztom meg az arcát a Neten. Ha jól láttam a kocsijában ült egy nő is.
Amúgy elég gyenge magyarázat. Tehát ha épp nem áll kocsi egy háznál, az azt jelenti hogy be lehet állni a ház elé és lehet próbálgatni az ajtókat hogy hátha nyitva van valamelyik? Én is menjek be a városba és ahol épp nem parkol kocsi, ott próbáljak bemenni a házakba? Mégis miféle béna szöveg ez és miért mondja ezt az összes aki idetalál a házhoz? :rolleyes:
nabaszki...
Valahogy be kellene idomítani a macskákat házõrzésre :D
Azok általában csak zörögnek. Ha bejönne egy betörő, akkor is azt hinném hogy a macskák rohangálnak. :)
Amúgy az asszony mindig magyaráz hogy "Mit figyeled mindig az utat? Nem jön ide senki, nem jönnek ide kocsik". Aztán dehogynem. A múltkor is elmegyek sétálni, visszaérek, ajtó nincs bezárva, asszony meg vagy negyed órája lelépett biciklivel a városba. A ház meg nyitva és senki nem volt itthon. Meg hogy "ne paranoiáskodj, haha", persze, de mikor télen reccsen a jég akkor rögtön ébreszt hogy "kelj fel, valamit hallottam, nézd meg lehet hogy rabló".
De ez a fickó is lopni jött, elég egyértelmű volt a helyzet. Ahogy a múltkor a csöves nőnél is látszódott hogy minek jött ide. :hogymi:
Szerintem, a hazatok valami ismert hobo es csovi tanya lehetett, csak az elozo tulaj illetve az ingatlanos kiglancolta, hogy el lehessen adni. Ezert jelennek meg az ilyen alakok.
Szerelj fel mozgaserzekelos lampat riasztot.
Es viseld, ha otthon vagy a fegyvert, termeszetesen csõ alatt. :D :cool: